Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Menorca

Topp » Spania » Menorca

Menorca
Menorca er en av søsterøyene til Mallorca, men tillates ikke å utnyttes i noen større skala. Her på Menorca er det roligere og en mer fredfull atmosfære enn på søsterøya. Det er mange badeviker med finkornet gyllengul sand. Vannet er klart og passer bra for den som vil snorkle eller dykke. Menorca er en liten ferieperle som passer alle som vil nyte vakker natur og fine badestrender.

Vil man ha en mer aktiv ferie, så har Menorca mange aktiviteter å velge mellom - blant annet kan man leie sykkel eller vandre på noen av de vakre stiene. Fornøyelseslivet på Menorca er begrenset. Avstanden fra flyplassen i Mahòn til Cala Galdana er ca 30 km. Det er lurt å leie bil, men man skal tenke på at veinettet er begrenset.

Kart Menorca

Cala'n Bosch
Cala`n Bosch ligger på sydvestlige spiss og er en komplett badeby. Hele denne lille kyststrekningen er delt i to nydelige strender ytterst i sørvest. Her kan du virkelig nyte ferielivets glade dager. Dessuten er dette et flott utgangspunkt for utflukter på den vidunderlige øya. Øya er fredet og står på UNESCO`s verdensarvliste over biosfærereservater.

Denne feriedestinasjonen tilbyr alt for at du skal ha en fin ferie. Langs hele kyststrekningen på øya er det tilrettelagte stier for fotturer, sykling og ridning. Strendene har de fleste vann- og strandaktiviteter.

Selv "småbyen" har en idyllisk småbåthavn med et yrende liv, spesielt i høysesongen fra juni til ut august. Her ligger restauranter og kafeer langs strandpromenaden hvor de tilbyr både lokal og internasjonalmat. Prøv gjerne den vidunderlige sjømaten.


» Bilder og kart fra Cala'n Bosch

Sa Caleta
Sa Caleta ligger på vestkysten av . Det ligger små maleriske feriedestinasjoner langs hele denne kystlinjen. Bukt etter bukt er små ferieperler. Sa Caleta er den midterste av disse som ender opp i det litt større feriestedet, Cala Blanca. Alle ligger faktisk i gangavstand til hverandre.

På denne måten blir denne lille kyststripen det perfekt feriemål. Her kan du nyte late stranddager eller være i aktivitet med sykling og spasering.I tillegg kan du være med på snorkleturer eller dykkerturer.

I og med at dette er et turistmål for både spanjoler og europeere forøvrig vil du finne et godt utvalg små og store restauraner som tilbyr menyer fra hele Europa.


» Bilder og kart fra Sa Caleta

Cala Galdana
Cala Galdana er et behagelig badested i Menorcas vakre natur.På den fine stranda Santa Galdana finnes det et bra tilbud av ulike vannsportaktiviteter. Dette er et ideelt feriested for både store og små.

Langs stranden går det en fin strandpromenade med en fantastisk havutsikt. Flere gode restauranter på promenaden frister med både god mat og drikke. Spesialitetene her er fisk og skalldyrretter.

Byens sentrum har en trivelig bykjerne med mange butikker, restauranter og en del barer.


» Bilder og kart fra Cala Galdana

Cala'n Bosch | Sa Caleta | Cala Galdana