Bilde av Madrid

Madrid

Hovedstaden i Spania er en levende, livlig metropol i stadig forandring. Madrid er en vakker by med rik historie og en fasinerende blanding av gammelt og nytt. Her er brede, storslåtte gater og smale smug, og et enormt tilbud av museer og gallerier.

Nye kafeer, restauranter og utesteder dukker stadig opp og blander seg med de gamle som alltid har vært der, og alt lever sammen side ved side og gjør byen til det den er i dag - en spennende og svært variert storby.

Kultur, kunst og historie

Madrid har verdenskjente museum og kunstgallerier som inkluderer Prado Museet, Reina Sofia Museet og Thyssen-Bornemisza museet. Et av de mest ikoniske landemerkene er den spanske kongens residens Palacio Real som er et fantastisk palass i barokk stil. Madrid er en levende kulturby, noe som er tydelig i en nesten endeløs rekke teater-, dans- og konsert-scener. I tillegg er byen livlig med utendørskafeer, torg, markeder og et pulserende gateliv.

Restauranter, uteliv, mat og drikke

Matentusiaster vil elske Madrid. Her finnes mat tra alle verdenshjørner og i alle prisklasser i tillegg til et bredt utvalg tapasbarer og tradisjonelle spanske restauranter som serverer alt fra den aller beste jamon ibérico til uimotståelig paella. Utelivet i Madrid er særdeles bra og i en klasse for seg med all verdens barer, utesteder og klubber som older åpent helt til sola står opp og du kan gå rett til frokostkafeen å få deg en herlig frokost innen du kryper til køys, eller strater på nok en spennende dag i den fantastiske byen.

Parker og utendørs aktiviteter

Det finnes flere flotte parker spredt rundt i Madrid, som f.eks. den vakre Parque del Retiro. Her vil du møte innbyggere på joggetur, spasertur eller som driver med andre sportslige aktiviteter, mens andre slapper av denne grønne lungen mellom innsjøer og vakker beplantning.

Søk etter reiser til Madrid

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Madrid:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 10°C 3°C
Februar 12°C 4°C
Mars 16°C 6°C
April 18°C 7°C
Mai 21°C 11°C
Juni 27°C 15°C
Juli 31°C 18°C
August 31°C 18°C
September 26°C 15°C
Oktober 19°C 10°C
November 13°C 6°C
Desember 10°C 4°C

Prognose for Madrid:

Fly + Hotell

Barajas ★★★★ 4n 6 260,-

Søk etter reiser til Madrid

Kart

Madrid

Andre reisemål