Costa de la Luz

Hele denne kyststrekningen består av sammenhengende strender og regionen er verdenskjent for sin matkultur.
Opplev karneval i Cadiz i februar og pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni.

Den spanske Lyskysten strekker seg i en bue fra Gibraltar til Portugal

Hele kyststrekningen Costa de la Luz består av sammenhengende strender , men er mer frodig og mindre utbygd enn Costa del Sol i øst og Algarve i vest.

Det sies at dette spanske landskapet har mer enn 3000 soltimer i året. Den sørlige delen av kysten er et eldorado for brettseilere. I dette området finner du også Donana nasjonalpark som står på verdensarvlisten. Her finner du både den utrydningstruede spanske keiserørnen og den iberiske gaupa.

I området rundt Cadiz finner du både flotte bynære familistrender og uberørte små strandperler. Hele kystlinjen på 120 kilometer har mange av Andalucias beste og mest særegne landskap med sanddyner og pinjeskog helt nede i strandkanten.

Kulturlivet i dette området har mye å by på. Blant annet kan du oppleve pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni, hesteveddeløp på stranden i Sanlucar de Barrameda i august og ikke minst karneval i Cadiz i februar. Hele Andaluciaregionen er verdenskjent for sin matkultur med den iberiske skinken, fritert fisk, sjømaten og ikke minst vin.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Jerez de la Frontera ★★★★★ 7n 3 757,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Costa de la Luz
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 16°C 5°C 17°C
februar 18°C 7°C 16°C
mars 20°C 8°C 16°C
april 22°C 9°C 18°C
mai 25°C 12°C 19°C
juni 29°C 15°C 22°C
juli 33°C 18°C 23°C
august 33°C 18°C 24°C
september 30°C 17°C 23°C
oktober 25°C 13°C 21°C
november 20°C 9°C 20°C
desember 17°C 7°C 18°C
Prognose for Costa de la Luz