Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Gran Canaria

Topp » Spania » Gran Canaria » Gran Canaria

Gran Canaria
Gran Canaria er den tredje største øya og ligger lengst sør i arkipelet. Med sine ca. 815 000 innbyggere er den nummer to i befolkningsstørrelse. Hvert år strømmer et stort antall turister til øya. Hovedgrunnen til det er blant annet det behagelige og jevne klimaet som råder her året rundt.

Gran Canaria byr på et yrende mangfold av aktiviteter. Det kommer bare an på hvor lang tid du har satt av til ferie. Her kan du besøke et hektisk storbyliv med et variert kulturliv til små uberørte naturperler. Øya har en vakker og skogkledd (pinjetrær) fjellheim der det er tilrettelagt for fotturister med stier og løyper. Er du så heldig å være her i månedskiftet januar-februar får du med deg mandelblomstringen i tillegg.

Det er enkelt å leie bil, noe som anbefales for å oppdage de vakre omgivelsene. Dessuten er det lokale bussnettet godt utbygd. De ulike byene på øya har hver og en sitt eget særpreg og sin egen sjarm.

På den sydlige delen som også er den mest solrike, finner du de beste sandstrendene med et stort tilbud av ulike vannaktiviteter. Her ligger "småbyene" tett og det gjør at det er enkelt å reise mellom de ulike stedene med buss eller taxi.

Kart Gran Canaria

Spanish tourist office official presentation of Gran Canaria


Agaete
I det nordvestre hjørnet av Gran Canaria ligger småbyen Agaete. Det er en malerisk liten by som ligger med fronten mot Atlanterhavet og ryggen mot et både frodig og goldt fjellandsap. Her finner du også Tamadaba som er en del av nasjonalparken på øya. I dette området ligger øyas største pinjeskog og har godt merkede turløyper.

I sentrum av byen har det foregått et flott restaureringsarbeid og her kan du virkelig beundre gammel kanarisk arkitektur. Gatene er smale og som de fleste typiske kanariske småbyer møtes alle gater ved "torget".

Agaete består også av en havnedel med gammel autentisk bebyggelse som i dag er bygget ut til restauranter. Her kan du nyte middagen med "førsteradsfølelse" til en storslått solnedgang. En naturlig severdighet du ikke kan unngå å se er Dedo de Dios (Guds finger) En myteomspunnet klippeformasjon som ligger i sjøen rett utenfor starndlinjen. En del av denne klippeformasjonen ble dessverre ødelagt i en kraftig tropisk storm i 2005, da "fingertuppen" brakk.

I dette området anløper også hurtigfergene fra naboøya Tenerife . Bilfergen som har avganger flere ganger daglig. Hovedstaden Las Palmas ligger kun en ti minutter unna.


» Les mer om Agaete

Taurito
Taurito er et lite dalføre der hotellanleggene omkranser en middels stor strand. Det er et førsteklasses feriested blant annet for barnefamilier som ønsker å ha "alt" på samme sted.

Stedet har flere bassengområder. Midt i dalen ligger det en saltvannslagune med et mini badeland hvor du kan delta i flere aktiviteter mot en liten avgift.

Fra Taurito er det kort vei til både Puerto Rico og Puerto Mogan med lokalbuss eller drosje.

Avstanden til flyplassen er ca 60 km.


» Les mer om Taurito

Las Palmas
Las Palmas bør absolutt bli et av målene dine for en god storbyferie.

Kanariøyene er delt i to provinser, Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas er altså hovedstaden i både provinsen og for øya Gran Canaria. Helt siden kastiljanske tropper invaderte øya i 1478 og slo leir i palmeskogen ved utløpet av elva Guinguada, har byen hatt navnet Las Palmas (palmene). Sporene etter den historiske byen finner du ute i bydelen Vegueta som UNESCO satte på verdensarvlista i 1990. I Vegueta finner du blant annet Santa Ana katedralen og Colombus-museet. En vandring i bydelen får fram følelsen av å være satt tilbake i tid.

I dag er Las Palmas i omfang og innbyggertall den største byen på kanariøyene. Med sin imponerende infrastruktur av hoteller, leiligheter, forretningsliv og havnen Puerto de la Luz blir det et internasjonalt preg over byen. Byen er delt i soner med hvert sitt navn og særpreg. Ved siden av å være en av Europas største havnebyer har byen også en stor småbåthavn. Her samler jordomseilerene seg i løpet av høsten for å "gå" samlet over Atlanteren til Sør-Amerika i november måned.

For de som liker å feriere i storbyer, vil stortrives i det urbane livet i Las Palmas. Her finner du blant annet et yrende kulturliv med utstillinger, teater og konserter. Las Palmas Kammerorkester er et av de eldste i verden. Det nye og monumentale konserthuset, Alfredo Krauss, er og har vært gjestet av verdensstjerner.

Den lengste handlegaten i Las Palmas er Calle de Triana. Her ligger de fleste nasjonale og internasjonale merkevarebutikkene. Langs hele Triana-gaten løper det ut tverrgater med smug og kroker som det er vel verd å ta en spasertur i. I dette mylderet finner du små og store restauranter som serverer lokal og internasjonal mat. Las Palmas har et utall små og stor kjøpesentre både i byen og rett på utsiden av bygrensen.

Om du skulle trenge litt sol og badeliv på storbyferien din, har byen flere store og fine strender. Den aller beste og med EU`s blått flagg kvalitetsstempel er Playa de las Canteras. Denne stranden sies å være verdens tredje største strand i by. Las Canteras er også strandpromenaden som strekker seg fire kilometer langs stranden. Her er det et yrende liv fra morgen til kveld. Både til jul og påske hvert år kan du se en gedigen utstilling av kunstneriske byggverk av sand på denne stranden. Et utvalg kunstnere fra hele verden blir hvert år invitert til å delta på utstillingen.

Mellom havnen Puerto de la Luz og Las Canteras ligger Santa Catalina parken. Her ligger kafeene og restaurantene tett. I karnevalstida (januar/februar) og ved store festivaler som WOMAD (world of music and art i november) blir det rigget til svære scener hvor det blir gitt flotte konserter. Parken er også samlingspunkt for eldre og yngre menn og kvinner som samles for et "slag" kort, sjakk eller domino. På havnesiden av parken finner du "Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia"som er et imponerende teknisk museum.

I en radius på ca en time med bil ut fra Las Palmas har du mange små maleriske småbyer som er vel verd et besøk.


» Les mer om Las Palmas

Puerto Mogan
Puerto Mogan er helt forskjellig fra de andre ferie- og turistbyene på øya. Stedet kan deles inn i tre deler. Den opprinnelige fiskelandsbyen med sine trange gater og smug, ligger tett inn til klippen som rager over stedet. Utenfor denne delen ble det bygget opp en kunstnerisk "bydel"

Byplanleggingen av denne delen er gjort av en italiensk arkitekt. Her finner du et bilfritt "sentrum" med kanaler og broer - et spansk Venezia i miniatyr. Ingen bygninger er høyere enn 3 etasjer. Den yngste delen av Puerto Mogan er bygget opp i bakkant av strandsonen med butikkområde, stort åpent torg, hotellanlegg og leilighetskomplekser.

Småbåthavnen besøkes av havseilere fra hele verden. Fra Puerto Mogan kan du reise på utflukter med båt, inkludert en gul undervannsbåt.

I hele Puerto Mogan uansett "sentrumsdel" finner du et mangfold av spisesteder. Her finner du noe for enhver smak, alt fra gourmet til gatekjøkken,lokal som internasjonal mat.

Rett på utsiden av selve "sentrum" finner du en lekker strand.I bakkant av stranden ligger en koselig strandpromenade. Hver fredag har de et stort marked i byen. Det strekker seg fra ytterst på moloen til torget i den nye delen av Puerto Mogan.

Puerto Mogan er absolutt verd et besøk, selv om du bor andre steder på Gran Canaria

Fra flyplassen i Las Palmas til Puerto Mogan er det ca 65 km.


» Les mer om Puerto Mogan

Amadores
Mange anser Amadoresstranden for å være Gran Canarias beste strand. Her kan feriegjestene nyte late eller aktive stranddager på en lekker hvit sandstrand. Selve strandområdet ble bygget opp på slutten av 1990-tallet. Stranden ble bygget opp fra grunnen i en rullesteinsbukt. Sanden på denne stranden hentet de opp fra havområdet utenfor ørkenen i Maspalomas .

Det er langgrunt og barnevennlig uten store bølger på grunn av en avskjermende molo. Rett i bakkant av stranden finner du et stort utvalg av serveringssteder og "turistbutikker" langs en strandpromenade. Siden år 2000 har de utvidet området med flere små og store hotellanlegg. Amadores er forbundet med Puerto Rico via en strandpromenade med flott utsikt over havet.


» Les mer om Amadores

Puerto Rico
Det solsikre Puerto Rico ligger i en dal omgitt av hoteller og leilighetskomplekser i fjellskråningene rundt. Et stort shoppingsenter ligger midt i dalen og her finner du mengder av restauranter, barer og diskoteker. Nattelivet kan være heftig og for alle aldre. Parkanlegget nedenfor sentret i retning stranden finner du fine minigolfbaner og lekeområder for barn.

Stranden har finkornet, lys sand. Her er det langgrunt og passer for barnefamilier. I havnen kan du ta del i ulike aktiviteter som båtturer og sportsfiske. Ikke langt fra Puerto Rico ligger Amadores med sin lange og hvite sandstrand. Hit kan du gå (ca 20-30min) på en strandpromenade som er støpt opp på utsiden av klippene over havet.


» Les mer om Puerto Rico

Playa del Ingles
Playa del Inglés er den nest største feridestinasjonen i Spania. Her ligger hotellanleggene og leilighetskompleksene tett og i et stort antall. Stedet har en ca 5 kilometer lang sandstrand av god kvalitet som strekker seg fra San Augustin i nord til Maspalomas i sør.

Her fins det flere store shoppingsentre og mengder av små butikker. Tilbudet av barer, diskoteker, restauranter og kafeer er stort. Miljøet er internasjonalt og du finner matsteder fra "all verdens kjøkken". Nattelivet i "Playa" er hektisk og rommer underholdning av alle slag.

Playa del Ingles ligger i kommunen St.Bartolome de Tirajana. Leier du deg bil og vil ta deg en tur i området er Fataga-dalen et fint alternativ. Dyreparken "Palmitos Parque" og badeland i "Aqua Parque" er to nærliggende steder som vil glede både store og små.Det samme gjelder for cowboy-landsbyen "Sioux city".


» Les mer om Playa del Ingles

Bahia Feliz
Bahía Feliz er bygget opp til en ferieby. Det er et barnevennlig alternativ. Området har sine egne restauranter,kafeer og butikker. Store, fine bassengområder er omgitt av vakre og velstelte hager.

Fra Bahia Feliz er det kort vei inn til Playaingles i sør og windsurf-senteret Pozo i nord. Om du har lyst på en handletur, ligger kjøpesenteret Atlantico med et rikt utvalg av butikker en kort kjøretur unna.

Bahia er et feriested hvor alle i familien virkelig kan nyte glade dager i sol og varme. Avstanden fra flyplassen er ca 15 km.


» Les mer om Bahia Feliz

Maspalomas
Maspalomas kan tilby den fineste stranden på hele Gran Canaria. Den er ca 4 kilometer lang og strekker seg fra Faro fyr til Playa del Ingles . Stranden har finkornet og gyllengul sand. Dette skyldes at bølgene i havet skyller inn med tonnevis av finmalt korallsand fra bunnforholdene utenfor.Rett på innsiden av strandlinjen ligger et fantastisk sanddynelandskap som i 1982 ble erklært naturreservat. Her ligger sanddynen opp til ti meter høye og skifter fasong fra år til neste på grunn av ulike vindretninger.

Du har flere shoppingsentre å velge mellom i området. Det største og mest kjente er Faro 2, med butikker, barer og restauranter. Om du bruker bil er handlesentrene i San Fernando et godt alternativ. Maspalomas har også sin egen markedshall med et tilstøtende markedsområde. Her er det yrende liv flere dager i uka.

Underholdningsaktiviteter for hele familien finner du mange av i Maspalomasområdet. Palmitos Park er en nydelig dyrepark med hovedvekt på fugler. Store deler av parken brant ned i den store øybrannen sommeren 2007 men er fullt ut restaurert i dag. Aqua Park (badeland) frister med mange morsomme sklier og aktiviteter og er et eldorado for både lekne barn og voksne. Nede på slettelandet i Maspalomas finner du et stort tivoli.

Maspalomas ligger i St.Bartolome kommune.Vil du utforske området noe mer kan det være lurt å ta veien opp gjennom dalen til Fataga og videre til småbyen St.Bartolome. På veien opp til Fataga finner du "El Mundo Aborigen" (urbefolkningsmuseet). Her har de bygget opp et stort område hvor de viser hvordan urbefolkningen bodde og levde

Avstanden til flyplassen er ca 30 km.


» Les mer om Maspalomas

Sonnenland
I Sonnenland bor du rolig og bra. Hvis du leier bil kan du reise enkelt og bekvemt mellom de ulike tettstedene og tilbudene i området. Det er mulig å gå til stranden og det tar ca en halv time. Men, det er også enkelt å ta taxi. De nærmeste strendene er Meloneras og Maspalomas, mens det store badelandet Aqua Parque ligger i dalen ved siden av. Nærmere havet ligger en fornøyelsespark og tivoli.

Rett ovenfor Sonnenland ligger den lille byen El Tablero, som har flere ridesteder i nærområdet. Sonnenland-området har et lite kjøpesenter og et utall restauranter,kafeer og barer. Miljøet her er internasjonalt.

Fra Las Palmas flyplass er det ca 27 km.


» Les mer om Sonnenland

Playa del Cura
Playa del Cura er for deg som ønsker avkobling i ferien. Stedet består av en del hoteller og området er kjent for sitt rolige miljø.

Playa del Cura har sin egen naturlige sandstrand. Herfra kan du gå langs strandkanten til den flotte stranden på Amadores.

Playa del Cura har et lite shoppingsenter med noen restauranter og barer. Dersom du ønsker mer liv og røre så ligger Puerto Rico bare noen minutter unna med taxi eller buss.

Playa del Cura ligger ca 55 km fra flyplassen.


» Les mer om Playa del Cura

Las Meloneras
Las Meloneras er et moderne og rolig feriested av høy klasse. Hotellanleggende ligger mellom strendene Meloneras og Maspalomas. En flott strandpromenade forbinder de to strendene.

Melonerasstranden er en av de eldste og naturlige sandstrendene i området. I dag er den renovert og holder fin standard.

Tilbudet av restauranter, barer og butikker er noe begrenset, men den nære beliggenheten til Maspalomas gjør at du enkelt kan reise eller gå dit.


» Les mer om Las Meloneras

Salobre
Salobre ligger et stykke opp i ørkenterrenget ovenfor Maspalomas. Her ligger golfbanene som en grønn oase i et ellers stort ørken- og fjellområde. Utsikten her er vidstrakt.

For deg som vil ha total avslapping i noen feriedager er Salobre et godt alternativ. Om du leier deg bil, er det ikke langt til severdige steder på hele øyas sørside.


» Les mer om Salobre

San Agustin
Den grønne og frodige byen San Agustìn tilbyr vakre hoteller og bungalowområder samt et stort internasjonalt casino med nattklubb. Byen er rolig og harmonisk med mange restauranter og andre tilbud som passer par og barnefamilier. Byen har en strandpromenade som går til Playa del Inglés.

San Agustin ligger ca 20 km fra flyplassen.


» Les mer om San Agustin

Arguineguin
Den gamle fiskerlandsbyen Arguineguin har vokst og blitt en by like mye for canariere selv som for turistene. Arguineguin betyr møteplass og var nettopp det for urbefolkningen før vår tidsregning. De regner El Pajar (området rundt sementfabrikken) som opprinnelsesstedet for Arguineguin.

Fra oktober til ut april er det et yrende liv her,mens det i sommermånedene er noe mer rolig. Byen har et lite handlesentrum med et utvalg butikker,men med et stort antall barer, kafeer og restauranter. Hver tirsdag er det stort marked i nedre delen av byen. På torsdager er det et mindre marked i Ancora-senteret på oversiden av hovedfartsveien som går gjennom Arguineguin.

I bakkant av bebyggelsen i Arguineguin møter du friområder hvor du finner stier og løyper for deg som liker å vandre i fjellet. Fra havnen kan du ta båtturer til Puerto Mogan og Puerto Rico .

Ved stranden i sentrum ligger Den norske Sjømannskirken på Gran Canaria. Omtrent en kilometer i retning Puerto Rico, ligger Den Norske Skolen.Det er den største norske skolen i utlandet med over 200 elever, fra barnehage til videregående skole.

I det du kjører inn i Arguineguin passerer du det kommunale idretsanlegg og kulturhus. Her tilbyr de mange typer aktiviteter. Anlegget har innendørs svømmehall med spa-avdeling, fysioterapiavdeling og kulturskole. Parken som er anlagti bakkant av anlegget, er vel verd et besøk.

Avstanden mellom flyplassen og Arguineguin er ca 43 km.


» Les mer om Arguineguin

Agaete | Taurito | Las Palmas | Puerto Mogan | Amadores | Puerto Rico | Playa del Ingles | Bahia Feliz | Maspalomas | Sonnenland | Playa del Cura | Las Meloneras | Salobre | San Agustin | Arguineguin