Tenerife

Tenerife er den største av de syv Kanariøyene, både i areal og befolkning. Her er det et behagelig, mildt klima året rundt, og en unik og variert natur. I tillegg finner du Teide, som er Spanias høyeste fjell, på øya.

Natur og klima på Tenerife

Det bor omtrent 900 000 mennesker på Tenerife, og hvert år besøker over fem millioner turister øya. Du kan fly til Tenerife Norte, som er flyplassen nord på øya, eller til Tenerife Sur, som er flyplassen sør på øya. Den sørlige flyplassen er den største, mens den nordre flyplassen ligger nærmest øyas hovedstad, som er Santa Cruz de Tenerife.

Generelt er øya kjent for sine milde somre og relativt varme vintre, med sol stort sett hele året. Øyas unike natur gjør at været kan være svært ulikt i forskjellige områder. Det er for eksempel mulig å leke i snøen på Spanias høyeste fjell på morgenen, for så å avslutte dagen med soling og bading på sørkysten.

Tenerife har en unik og mangfoldig natur. Langs kysten i nord er det klippelandskap, med små bukter dekket av mørk lavasand. I sør er det ofte noe varmere temperatur, og mindre nedbør enn nord på øya. Fra sandstrendene langs kysten i nord kan du kjøre gjennom jordbruksområder og skogsterreng. Det er strender, fjell, naturreservater og nasjonalparker på øya.

Attraksjoner og opplevelser

Du finner også Spanias høyeste fjell på øya. Teide, som fjellet heter, er 3718 moh., og faktisk også verdens tredje største vulkan. Landskapet rundt Teide er stedvis preget av fortsatt vulkansk aktivitet. Området rundt fjellet kan se ut som et månelandskap. Lengst i sør skråner øya ut i et flatere landskap med små og store strender.

Tenerife byr på sjarmerende landsbyer og bortgjemte strender. For eksempel kan man besøke Tejita-stranden på sørøst-siden av øya. Stranden er én kilometer lang og har fin, brun sand. Stranden ligger et stykke unna byene på øya, så her får man som oftest være i fred.

Ønsker du å oppleve mer enn sol og strand mens du er på Tenerife har du flere valgmuligheter. Det er golfbaner, nasjonalparker og fine turområder på øya. For eksempel kan du dra på byvandring i La Orotavas gamleby. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet, og er en historisk skatt. Her finner du også et bredt utvalg av butikker og kafeer.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Tenerife
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 20°C 14°C 18°C
februar 21°C 14°C 18°C
mars 22°C 15°C 18°C
april 23°C 16°C 18°C
mai 24°C 17°C 18°C
juni 26°C 19°C 18°C
juli 28°C 20°C 21°C
august 29°C 21°C 22°C
september 28°C 21°C 23°C
oktober 26°C 19°C 22°C
november 24°C 17°C 18°C
desember 21°C 16°C 18°C
Prognose for Tenerife