Den populære stranden i Playa de las Americas

Den populære stranden i Playa de las Americas

Playa de las Américas

Playa de las Américas ligger på sydsiden av Tenerife og er øyas kanskje aller mest kjente og populære reisemål. Dette er et moderne og velordnet reisemål med et stort utvalg av hoteller i alle kategorier.

Sydsiden av Tenerife er svært solsikker. Her er flotte strender og massevis av aktiviteter som passer for de aller fleste - barn, barnefamilier, voksne, eldre, vennegjenger, golfere, pluss alle andre. 

Strender og strandpromenade

Playa de las Américas har vært i rask vekst de seneste årene og mer eller mindre vokst sammen med nabostedene langs kysten. Den lange og populære strandpromenaden går som en slags pulsåre gjennom flere av stedene, fra Los Cristianos via San Eugenio og Fañabe og videre til den lille fiskerbyen La Caleta. Langs promenaden er det kafeer og spisesteder hvor man kan slå seg ned å titte på folkelivet, og strendene langs denne strekningen er varierte og fine for badepauser. Det livligste området langs denne strekningen er det som var det opprinnelige Playa de las Americas. 

Restauranter og matopplevelser

Det finnes restauranter og spisesteder i de fleste prisklassene både i Playa de las Américas og i nabobyene langs kysten. Det serveres en god blanding av lokale kanariske spesialiteter og mer tradisjonell spansk mat. Paella er nærmest obligatorisk og lages både på kjøtt, kylling, kanin (!) og sjømat. Du bestemmer selv hvilken variant du vil ha og sammen med den gule safransrisen er det et nydelig, mettende måltid. Er man først på Kanariøyene må man heller ikke glemme å bestille papas arrugadas con mojo, som er små poteter kokt i ekstra salt vann med skallet på, og servert med en pikant rød eller grønn mojo-saus ved siden av. Herlig! Vil du spise mer internasjonal mat er det heller ikke noe problem. De fleste kjøkken er representert.

Aktiviteter og golf

Golf er en populær aktivitet på Tenerife og det ligger flere golfbaner på øya. Du kan spille golf hele året. Andre populære aktiviteter er windsurfing, tennis og ikke minst et besøk i badelandet Siam Park som har en rekke vannsklier, bølgemaskin og en thailandsk landsby.

Leiebil

Med leiebli er det lett å utforske Tenerife på egenhånd. Alt fra nasjonalparken med vulkanfjellet Teide som er Spanias høyeste fjell og lavakrateret Las Cañadas til små fjellandsbyer, strender og storbyen Santa Cruz og øyas kanskje vakreste strand, Las Teresitas som ligger like utenfor byen.

Søk etter reiser til Playa de las Américas

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Playa de las Américas:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 20°C 14°C 18°C
Februar 21°C 14°C 18°C
Mars 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Mai 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
August 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
Desember 21°C 16°C 18°C

Prognose for Playa de las Américas:

Andre reisemål i Tenerife