Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Mallorca

Topp » Spania » Mallorca

Mallorca
I årtier har Mallorca vært Europas og fremfor alt kanskje skandinavenes ferieparadis. Det er nok hovedsaklig på grunn av de lange innbydende sandstrendene, den gode maten og det vakre landskapet som fortsatt har mange uforstyrrede områder.

De to mest besøkte buktene er den sørlige Palmabukten og den nordlige Alcudiabukten. Mer enn halve befolkningen bor i den livlige hovedstaden Palma de Mallorca som har en interessant historie, koselige tapasbarer og bra shopping. Mallorca passer for alle; barnefamilier, pensjonister, par, og partylystne ungdommer.

I vårmånedene er landskapet fantastisk grønt og storslagent vakkert med et behagelig klima. Da passer det perfekt å sykle eller vandre. Både Den Norske Turistforening og flere reiseoperatører har vandreturer på sitt program for øya. Det er turer av ulik gradering. Felles for dem alle er at du vil oppleve en fantastisk natur med stor variasjon i faunaen.

Lei bil under ditt besøk på Mallorca, det gir så mye merverdi til ferien din. Uansett hvilken tid på året du reiser, så har Mallorca noe å tilby i form av natur eller festivaler.

Kart Mallorca


MallorcaAlcudia
Alcudia er kjent for sin milelange finkornede og nesten hvite sandstrand nord-øst på øya. Alle fasiliteter ligger for det det meste i gåavstand. Det finnes mange ulike aktiviteter du kan melde deg på som vannsporter av ulike slag, tennis, sandvollyball, fotturer, historiske vandringer, go-kart og riding.

I en deklarasjon av -92 ble Alcudia erklært mål for økoturisme. Det innebærer at det som er inntjeningen på turismen blir brukt tilbake i samfunnet som kan bevare og gjenomopprette historiske severdigheter blant annet. Bosettingen her går tilbake 1200 år før vår tid. Beviset for dette kan du se ved å besøke en av flere flott dekorerte gravkammer-huler i området. Gjennom den muslimske perioden ble jordbrukskulturen bygget ut med et finurlig vanningssystem. Fra 1229 var Alcudia tilbake på spanske hender og gjennom hele tidlig middelalderen ble det bygget bymurer for å beskytte mot piratinvasjoner. Men det var ikke før i 1779,da havnen ble bygget, at det ble stabilitet både i antall beboere og handel i Alcudia.

De fleste hotellene i Alcudia ligger ikke langt fra stranden og mange av dem har underholdning flere kvelder i uken. Dette er mange barnefamiliers paradis, mye på grunn av at stranden er så barnevennlig. Men Alcudia er ikke bare familienes paradis, det er også mange par som reiser hit. Utvalget av "utesteder" er godt. Ønsker du å danse deg gjennom natten vil du finne to brukbare diskoteker i Alcudia. Restauranter med utmerket spansk og internasjonalt kjøkken finner du flere av.

Du bor bra på de velholdte hotellene eller leilighetsalternativene. Hver tirsdag og søndag arrangeres det marked i byen og da strømmer det turister hit fra nærliggende områder. Her selges absolutt alt, fra krimskrams til grønnsaker.

Avstanden fra Palma flyplass til Alcudia er ca 55 km.


» Bilder og kart fra Alcudia

Playa de Muro
Playa de Muro ligger rett sør for Alcudia og er navnet på den herlige stranden som ligger i Alcudiabukten. Den strekker seg sørøstover til [[/spania/mallorca/ canpicafort. Avstanden mellom Alcudia og Can Picafort er ca 8 km.

Denne destinasjonen er relativt ny. Stranden er tre kilometer lang og har nydelig lys og finkornet sand. Det er langgrunt og et eldorado for barnefamilier. Herfra har du en nydelig utsikt mot fjellene. Fra den hyggelige tremoloen som danner skillet mellom to seksjoner av stranden, kan du bli med en av turistbåtene på en tur langs den spennende kystlinjen.

To spennende utflukter du kan gjøre om du blir lei strandlivet er turen ut til Cap des Pinar og til våtmarksområdet Albufera som er en tjue kvadratmeter stor naturpark.

Fra flyplassen i Palma er det ca 63 km.


» Bilder og kart fra Playa de Muro

Cala dor
Cala d'Or er en koselig stilfull liten by med en eksklusiv havn med mange luksusyachter. Arkitekturen på stedet er preget av middelhavskulturens hvitvaskede småhus. Området ånder fred på en elegant måte.

Hele kystlinjen har mange små strender og viker som egner seg for snorkling. Vannet i disse vikene er ikke så langgrunne. Men, sjøen er krystallklar og vil gi deg en super dykkeropplevelse. I området kan du velge mellom et stort antall vannaktiviteter.

Selvom stedet oser av ro så er det et bra uteliv med barer og diskotek. I havnen finner du et utmerket tilbud av skalldyr- og fiskerestauranter.

Avstanden fra flyplassen er ca 60 km.


» Bilder og kart fra Cala dor

Illetas
Illetas er et eksklusivt lite feriested som de store turoperatørene ennå ikke har oppdaget. Dette ferieparadiset ligger kun få kilometer fra Palma de Mallorca i Calvia fylket blant mange små og store destinasjoner. I motsetning til hektiske Magaluf og Palmanova er Illetas et rolig drømmested for deg som vil nyte late feriedager. Illetas er et supert utgangspunkt for utflukter og turer langs kysten og malerisk landskap på innlandet.

Hele kystlinjen i området er bratt klippelandskap som er avbrutt av fine sandstrender. Småbyen har en liten hovedgate med et utvalg av butikker,kafer og spisestederhvor det er hyggelig å slappe av med en liten tapasrett og nyte ettermiddagen eller kvelden.


» Bilder og kart fra Illetas

Palma Nova Magaluf
Feriestedene Palma Nova og Magaluf har de senere årene "vokst" sammen og kalles av mange for "Maganova". Det ungdommelige fornøyelseslivet med høy puls preger Palma Nova/Magaluf i høysesongen juni-august. Palma Nova regnes for å være oppstartsstedet for charterturisme på 1960-tallet. I dag er den en middels stor velutbygd turistby og regnes for å være et roligere sted enn sitt "tvillingsted" Magaluf.

Dagene kan du tilbringe på de lange og brede strendene med lys og finkornet sand. Langs den nyanlagte strandpromenaden ligger det restauranter og kafeér. Strendene strekker seg langs hele den sørvestre kystlinjen. Her kan du velge blant så godt som alle typer vannsportsaktiviteter på dagtid. Når solen går ned og mørket senker seg, stiger pulsen og lysene tennes på alle byens utesteder. Ungdom fra hele den nordlige delen av Europa har dette som "lekegrind" i perioden fra mai til ut september.

Fra september til neste års påsketider er området et flott alternativ for barnefamilier. I utkanten av Magaluf ligger en stor vannpark med aktiviteter som vil more både små og store. Mange tar utfordringen med å svømme de 400 meterene ut til øya Isla de sa Porrassa, som ligger midt i Magaluf-bukten, for å se det store antallet av de sorte firfislene som lever her. Ellers kan du være med på aktivitetstilbud som ridning, gocart-kjøring, windsurfing eller dykking.

Det vil ta deg ca tjue minutter med buss inn til storbyen Palma de Mallorca om dere vil finne på noe annet en dag. Her kan du nyte alt fra shopping og et rikt kulturliv til et malerisk gammelt byliv med et rikt utvalg av spisesteder i rolige gågater.


» Bilder og kart fra Palma Nova Magaluf

Cala San Vincente
I den nordligste delen av øya i fjellregionen Tramuntana ligger en liten feriedestinasjon ut mot Middelhavet. Cala San Vincente er et av de minste feriestedene på Mallorca og klorer seg formelig fast til fjellryggen den ligger i.

Fire små strender ligger adskilt av klipperygger og utgjør et vakkert landskap. Den marine fauna er mangfoldig og snorkling vil bli en opplevelse her. I en annen av buktene,Cala Molins, holder windsurfere til.

Fra Cala San Vincente kan du ta en tur ut til Formentor som er det desidert nordligste punktet på øya. Langs hele veien utover har du en fantastisk utsikt over et forrevent fjellandskap. Den samme turen kan du ta med en av de lokale organiserte båtturene og få se hele landskapet fra sjøsiden.

Bare fem kilometer inn i landet fra Cala San Vincente ligger den historiske byen Pollensa. Trange brosteinslagte gater er omgitt av bygninger fra det 17. og 18. århundre.

Cala San Vincente har et fåtall restauranter, barer og butikker. Dette er nok ikke et sted for deg som er bevegelseshemmet eller for deg som ønsker et "hektisk" natteliv.


» Bilder og kart fra Cala San Vincente

Cala Vinas
Dette er stedet for deg som søker et feriested hvor du kan slappe av i ro og fred. Cala Vinas er også et flott utgangspunkt for de som vil bo sentralt i rolige omgivelser men har tenkt å bruke noen av feriedagene på å utforske Mallorca . Bare en kilometer nordover langs kysten ligger det livlige Magalluf og inne i bunnen av bukten ligger storbyen Palma de Mallorca .

Cala Vinas ligger i en bukt omkranset av lavt klippelandskap. Her møter den hvite sandstranden det krystallklare Middelhavet og gjør stedet til et eldorado for de svømmere og snorklere.

Hele området har mange aktivitetstilbud. Her kan du reise på tur til ulike temaparker med hele familien. Golfbanene i området regnes for å være av høy kvalitet.


» Bilder og kart fra Cala Vinas

Santa Ponsa
En hyggelig atmosfære møter deg i Santa Ponsa med et rikt fornøyelsesliv men som er roligere enn det i Palma Nova/Magaluf. De herlige hvite strendene finner du midt i byen. Den internasjonale stemningen tilbyr mange bra restauranter.

Her kan du tilbringe dagene på stranden med mange ulike aktiviteter. De ulike dykkerklubbene kan gi deg flotte dykkeropplevelser. Gode og tilrettelagte stier og veier for fotturer er det flere av i Calvia fylke. Flere av dem gir deg anledning til å vandre gjennom vakker natur og med storslått utsikt.

Santa Ponsa er et utmerket utgangspunkt for å ta seg rundt og oppdage sitt eget Mallorca. Avstanden til Palma de Mallorca er bare 18 km. Til nabodestinasjonen Palma Nova, med sitt rike fornøyelsestilbud, er det ikke lengre enn 5 km. For den som er interessert i golf så ligger Club de Golf de Santa Ponsa med sin 18-hulls bane i nærheten.

Avstanden til flyplassen i Palma er ca 35 km.


» Bilder og kart fra Santa Ponsa

Can Pastilla
Can Pastilla var en av de første stedene på øya som tok i mot solhungrige nordeuropeere på 1960-tallet. Siden den tid har stedet utviklet seg til å bli en fin liten feriedestinasjon, spesielt for barnefamilier. Småbyen ligger sentralt til øst for Palma de Mallorca på veien mot Arenal . Herfra er det ca 5 minutter å kjøre til flyplassen.

Småbyen Can Pastilla har i hovedsak en hovedgate med sidegater som løper ned mot båthavnen og strandpromenaden. Fra Can Pastilla er det enkelt å utforske deler av eller hele øya. Leier du ikke bil selv, kan du ta den lokal rutebussen eller bli med på en av de organiserte turbussene til stedet du vil lære bedre å kjenne.

Nesten hele østkysten av Palmabukten er en sammenhengende sandstrand. De små feriedestinasjonene ligger som perler på en snor og bindes sammen av en lang strandpromenade. Langs denne promenaden ligger kafeer, barer og reaturanter tett. Om kveldene er det et yrende liv her.

Den beste stranden regnes for å være den utenfor Can Pastilla med sin flott lyse sand som møter sjøen i et bredt langgrunt belte. Her kan hele familien kose seg med bading og soling eller bli med på en av de ulike strandaktivitetene.

Området tilbyr mange ulike aktiviteter som f.eks windsurfing, mountainbiking og en 18-hulls fin golfbane ligger like i nærheten.

Så nær flyplassen er det til tider være flystøy.


» Bilder og kart fra Can Pastilla

Cala Mesquida
Leter du etter et sted du kan nyte rolige feriedager i vakre omgivelser erI Cala Mesquida noe for deg. Cala Mesquida ligger i en bukt på nordøstkysten av øya. Bukten er omgitt av grønnkledde skoger og et kupert klippeterreng. Med det blåturkise havet og knall blå himmel som kontrast til den hvite sanden, er Cala Mesquida en liten naturperle. Her kan hver feriedag nytes i fulle drag.

Stranden er bred og ca fem hundre meter lang med et krystallklart vann som vasker innover sanden. Bunnforholdene i sjøen langs stranden er noe varierte. Nivåforskjellen kan brått bli opptil to meter. Derfor er det lurt at de minste i familien blir holdt nøye øye med. Forholdene er gode for snorkling, dykking, windsurfing, seiling og vannski.

Fra dette fredfylte lille sommerparadiset er det gode bussforbindelser til de omkringliggende småbyene. Vil du bytte ut en lat feriedag med noen gode opplevelser bør du leie deg en bil. Hele den østre delen av øya har et flott landskap og mange små naturskjønne små badeviker. Dessuten vil små maleriske landsbyer på innlandet være vel verd et besøk.

Bare 10 minutters kjøring fra Cala Mesquida ligger småbyen Capdepera som har et typisk spansk miljø. Her kan du blant annet nyte gode tapasretter og ikke minst noe av all den smakfulle sjømaten i en av byens små eller store restauranter.

Hestesenteret,Rancho Willy, ligger rett på baksiden av stranden i Cala Mesquida og tilbyr rideturer i et vakre omgivelser. Golfbanen i distriktet er kjent for sin gode standard. Er du golfentusiast bør du bestille plass på forhånd for denne banen er godt besøkt.


» Bilder og kart fra Cala Mesquida

Sa Coma
Østkysten av Mallorca bærer navnet Llevante som betyr soloppgang. Med høydedraget Serres de Levante i ryggen ligger feriestedene som perler på en snor langs kystlinjen.Sa Coma og S`Illot er to av dem og ligger mellom Cala Millor i nord og Porto Cristo i sør.

Disse to feriestedene ligger rett sør for den lille halvøya Punta de n`Amer. Fra Sa Coma og sørover til S`Illot strekker det seg en nydelig strand. Den er bred med finkornet sand og er langgrunn. Det gjør at området er perfekt for familier. Her kan dere deta i mange forskjellige vann- og strandaktiviteter. I "ryggen" på stranden ligger det en starndpromenade med god skygge fra pinjetrær og oliventrær på dager med stekende sol. Langs hele promenaden finner du flere restauranter hvor du kan nyte et godt måltid med både spanske og internasjonale retter.

Om du trenger avveksling fra strandlivet er områdene på innsiden av kystlinjen et spennende område å utforske. Den nordligste byen er Artà med historiske funn tilbake til maurerenes tid på 1200-tallet. Dessuten kan du besøke en av de best bevarte talayotene rett på utsiden av byen. Helt ute ved kysten herfra finner du de spennende hulene som maurerne gjemte seg i under sitt opprøret med de kristne. Byen Manacor, helt sør i fylket, er mest kjent for handel og industri. Her produserer de blant annet den kunstig mallorcaperlen og tekstiler.

Hele familien har noe å glede seg over på en ferietur til Sa Coma eller S`Illot.I distriktet finnes det ulike fornøyelsesparker. Du kommer deg enkelt fra sted til sted med små minitog, lokalbussser eller om dere leier dere bil.


» Bilder og kart fra Sa Coma

Porto Colom
Dette er virkelig feriestedet for deg som trenger å slappe av etter et hektisk arbeidsår. Porto Colom er en liten postkortvakker fiskerlandsby sørøst på Mallorca og er den største naturlige havnen på øya.

Til tross for noe turistutbygging har Porto Colom bevart sin naturlige idyll som liten fiskerlandsby. Her finner du blant annet de typiske båtgarasjene bygget inn i underkant av bryggene. Fyrtårnet, som ble bygget i 1860 og rager førtito meter over vannflaten, er med på å understerke det maleriske og typiske middelhavslandskapet.

Her kan du delta i alle former for vannaktiviteter og strendene ligger som små perler på en snor langs kystlinjen. Store og små klipper, bukter og huler utgjør dette vakre kystlandskapet. Om du vil ha avveksling i landskapet kan du jo ta deg en tur med den lokale bussen eller med leiebil til innlandsbyen Felantix hvor det blant annet er marked hver søndag.

I dette området av øya er det lagt opp til ulike fotturer. En av de mest populære "løypene" er den som tar deg med fra kloster til kloster i fylket Felantix. Denne ruta kan du også ta med sykkel. For de som liker golf og tennis er det flotte anlegg for begge idrettene i området.


» Bilder og kart fra Porto Colom

Camp de Mar
Camp de Mar et et "billedskjønt" og rolig lite feriested. Fra 1930,da kona til skuespilleren Rodolfo Valentino bygde sin sommerresidens her,har Camp de Mar vært tilholdssted for "kjendiser". Camp de Mar har greid å beholde sitt "ekslusive" preg gjennom alle år.

Stranden er en liten perle med hvit sand og turkisblått vann.Den ligger skjermet for både vind og store bølger.Via en trebro kan du fra stranden gå ut til ei lita øy i bukten. Her finner du en restaurant hvor de serverer deg vidunderlig sjømat.

Cala de Mar ligger på sørvestkysten mellom småbyene Peguera og Puerto Adratx. Vil du ta deg fri fra strandlivet en dag så er byene Calvia og Andratx vel verd et besøk. Samtidig vil du kunne gjøre deg kjent med det vakre og mangfoldige landskapet i denne regionen av øya. Det sies at et besøk på onsdagsmarkedet i Andratx er bedre enn søndagsmarkedet i Palma de Mallorca .

Et lite og engere utvalg av butikker,kafeer og restauranter gjør at Camp de Mar ikke har preg av massturisme.

For golfentusiaster er området et eldorado. Det er mange golfbaner i distriktet og hele seks av dem har "championship"-status.

Avstand til flyplassen er ca. 40 km.


» Bilder og kart fra Camp de Mar

Palma de Mallorca
Byen regnes for å være "hovedstad" på øya. Den ligger i en vifteform innerst i Palma-bukten hvor nydelige strender "løper" sørover i både østlig og vestlig retning. I Palma møtes fortid og nåtid og gjør byen til et utrolig spennende feriested. Alle severdighetene og den rike historien, moderne shoppingliv og ekslusiv havnepromenade gir en følelse av både storby og småby på én gang. Mange mener at Palma er en av de mest trendy byene akkurat nå, med det siste blant annet innen mote og design.

Den storslagne gotiske katedralen La Seu fra 1200-tallet er verdt et besøk. Katedralens klokketårn rager 48 meter over bakken og rommer ni kirkeklokker. Fra den vakre gotiske festningen og kongeboligen Castillo de Bellvers sylindirformete tårn fra 1300-tallet, vil du ha en flott utsikt. I middelalderbydelen, Sa Calatrava, kan du finne svale pusterom og følge i fotsporene til middelalderens mennesker. Denne blandingen av en førsteklasses shoppingby med gode restauranter, barer, nattklubber, den interessante historien og de mange kunstgallerier, gjør at i Palma finnes det noe for enhver smak.

Avstanden fra flyplassen til Palma sentrum er ca 9 km.


» Bilder og kart fra Palma de Mallorca

Calas de Mallorca
PÅ sørøstkysten av Mallorca ligger feriestedet Calas de Mallorca. Hele østkysten av Mallorca er kjent for sine flotte,finkornete sandstrender. De ligger som små buktninger ved Middelhavets klare og asurblå vann. Hver bukt er gjerne omkranset av hvite klipper kledd med pinjetrær. Calas de Mallorca har tre av disse strendene i sin umiddelbare nærhet. Det er Cala Domingos Grans, Cala Domingos Petit og Cala Antena.

Calas de Mallorca ligger ca sju mil fra flyplassen på øya. Det tar litt over en time i reisetid med buss, taxi eller leiebil (se reisebeskrivelse på nettstedet til hotelldestinasjonen din). Calas de Mallorca er en forholdsvis ny ferieby med mange små og store hotellanlegg. Her kan ferien virkelig nytes for både små og store i familien.

Om dere ønsker et avbrekk fra soling og bading, byr Mallorca Mallorca på mye flott å se. Det være seg seg turer til naturskjønne områder i innlandet som langs kysten, søndagsmarked i Felantix eller pulserende byliv i Palma Palma de Mallorca . Er du en ivrig golfspiller, ligger golfbanen i Vall d `Or kun ti minutter unna. Centro Comercial er et kjøpesenter i Calas de Mallorca hvor du både kan handle i et utvalg butikker og nyte god mat og drikke i en av restaurantene.


» Bilder og kart fra Calas de Mallorca

El Toro
El Toro ligger i en nydelig liten kalkstensbukt sørvest på øya. El Toro er en liten by med ca to tusen innbyggere. Den ligger i Calvia fylke og har småbyene Santa Ponsa rett nord og Son Ferrer rett øst for seg.

Paseo Calvia er ei vandrerute gjennom hele fylket. Den er 32 kilometer lang og løper gjennom El Toro. Hele vandreruta har form etter landskapet den ligger i. Langs hele ruta er det lagt til rette for å ta små pauser hvor du kan sette deg på en benk og iakta en frodig natur med et variert plante- og fugleliv. Dessuten er det bygget opp små lekeplasser for barn ved jevne mellomrom langs ruta. Da ruta ble offisielt åpnet, ble det bestemt at det var tillatt for syklister også. Syklister har som regel ikke lov til å ferdes på tur- og gangveier i Sapnia.

Byen har en liten strand ved siden av havnen, Port Adriano, som har blitt modernisert de siste årene for blant annet å tiltrekke seg yachter og flere turister. Stranden her ligger godt skjermet for både bølger og vind.

Det er et lite utvalg av kafeer,barer og restauranter i El Toro.Derimot kan du gjøre din daglige varehandel på den lokal "Spar"-butikken.


» Bilder og kart fra El Toro

Cala Ratjada
Cala Ratjada ligger på en liten og kupert halvøy på nordøstspissen av Mallorca. Opprinnelig var dette en fiskerlandsby og spilte faktisk en stor rolle for øyas økonomi på grunn av fiske og handel. Idag ligge fritidsbåtene side om side med de private turbåtene og noen få fiskebåter i den samme havnen. Her kan du bli med på organiserte turer langs den fantastiske kyststrekningen eller velge deg en tur med hydrofoilen over til byen Ciutadella på naboøya Menorca.

Langs hele havnesiden kan du rusle på en koselig strandpromenade. her har du et bra utvalg av kafeer,barer og restauranter hvor du kan nyte lokale spesialteter og se på folkelivet.

Rundt hele halvøya vil du finne små viker pluss små og stor strender. Landskapet er malerisk der det ligger med det turkisblå vannet som vasker strender og små klipperygger. Du kan leie deg sykkel og ta deg en tur gjennom skogen opp til fyret, Faro de Capdepera, for å nyte en enestående utsikt over kystlinjen. Fra havnen kan du bli med på en båttur for å se på grottene ved Arta. Dessuten er en tur til landsbyen Arta en opplevelse. Her kan du besøke både borgen og den fantastiske kirken.


» Bilder og kart fra Cala Ratjada

S Illot
S'illot er en liten turistby på nordøstkysten av Mallorca. Stranden er fin og bred med lys sand, og det fins noen få barer og restauranter.
» Bilder og kart fra S Illot

Playa de Palma
Playa de Palma er en klassiker blant feriedestinasjonenene. Det var hit de første charterturistene reiste på 1960-tallet.Feriestedet strekker seg seks kilometer langs sørøstkysten av Palmabukten fra El Arenal i nord til Can Pastilla i sør. Det er laget en bilfri strandpromenade på hele strekningen. Her kan du bokstavelig gå fra sted til sted. Om varmen blir for sterk eller beina for trøtte kan du bli med et av de små turisttogene som trafikerer strekningen.

Langs hele stranden ligger det avdelinger for ulike aktiviteter. Det er lekeområder for de minste, klatreaktiviteter og strandvollyballbaner for de noe eldre. Fra El Arenal kan du leie deg sykkel og dra på sykkeltur til Palma de Mallorca langs den etablerte sykkelstien.

I øvre kant av strandpromenaden ligger kafeer, restauranter og små barer tett. Her kan du få deg både mat og drikke mens du titter på ferielivet rundt deg.


» Bilder og kart fra Playa de Palma

Colonia Sant Jordi
Femten minutter fra sør-østsidens største by,Campos, ligger Colonia Sant Jordi og regnes for å være havnen til Campos.

Opprinnelig var byen en fiske- og jordbrukslandsby. I dag er Colonia Sant Jordi en flott turistdestinasjon med flere veldig gode tilrettelagte aktiviteter for hele familien. En av attraksjonene er båtturer ut til en av øyene i Cabrera arkipelet som er nasjonalpark. I denne delen av Mallorca finner du mange urørte og utrolig vakre strender.

Dette distriktet,Ses Salines, er kjent for sine gamle saltuvinningstradisjoner. Dette minnes i en festival hvert år i august.

I Colonia Sant Jordi finner du gode muligheter for å drive med din idrett i ett av de flott treningsanleggene. Dessuten vil du kanskje prøve deg på en kajaktur eller bli med på en av de mange båtturene ut i nasjonalparkområdene.Arenal
Arenal ligger 10 km sør-øst for Palma de Mallorca og nær den internasjonale flyplassen. Den 6 km lange gyldengule sandstranden strekker seg opp til Can Pastilla.

I Arenal er det et stort utvalg av barer, nattklubber og restauranter. Arenal kan bli livlig under høysesongen om sommeren da ungdom fra blant annet Storbritannia og Tyskland bruker destinasjonen som sitt feriested med høy "partyfaktor".

Men på grunn av den lekre stranden er dette feriestedet veldig populært for barnefamilier. Her kan du også delta på en "haug" av ulike strandaktiviteter. Dessuten er Arenal et flott utgangspunkt for å gjøre seg kjent med øya forøvrig. Du kan ta bussen til Palma en dag og nyte storbylivet i en hovedstat med historisk sus. Like utenfor Arenal ligger øyas største badeland. Noe som vil more både liten og stor i familien. I nærheten ligger også Palma Aquarium som er vel verd et besøk.

Fra Palma kan du finne bussturer til mange severdige steder på øya. Leier du deg bil kan det kanskje friste med et besøk til en av de mange hulene langs østkysten eller for å se det tøffe og ulendte landskapet på vestsiden av øya. På din ferd i den ene eller andre retningen, vil du kunne oppleve unike små landsbyer langs kysten eller på innlandet av øya.


» Bilder og kart fra Arenal

Portals Nous
Noen få kilometer sørover på palmabuktens vestre side ligger Portals Nous. Dette er feriestedet for deg som vil ha fred og ro i flotte omgivelser. Sentrum ligger rett inn fra havneområdet og nydelige sandstrender strekker seg både sørover og nordover langs kysten.

I den relativt nybygde havnen ligger luksusyachtene tett sammen med lekre seilbåter. Butikkene i havneområdet er av de store internasjonale merkene innen mote og design. Du vil finne prisnivået på det meste her høyere enn på resten av øya.

Området Potals Nous ligger i heter Ponent og betyr solnedgangens kyst og innbyr til utflukter i en nydelig natur. Rett på innsiden av kystlinjen finner du blant annet byene Calvia og Genova. Den sistnevnte er kjent for sine gode spisesteder og berømte grotter,Coves de Gènova.


» Bilder og kart fra Portals Nous

Paguera
Blant mange små og store feriesteder på Mallorca er Paguera et godt alternativ for en flott familieferie. Her kan både ung og gammel glede seg over late eller aktive feriedager. I tillegg kan du med leiebil eller via gode bussforbindelser komme deg på enkel måte til de nærliggende feriedestinasjonene eller til en av de store byene som for eksempel Palma de Mallorca . Opprinnelig var Paguera en "doven" liten fiskerlandsby. Gjennom de siste førti årene er landsbyen bygget ut til den velfungerende feriedestinasjonen den er i dag.

Paguera har tre flotte strender som er forbundet via en lang stranpromenade. I bakkant og parallelt med med strandpromenaden løper hovedgaten gjennom hele Paguera. Butikker,kafeer og restauranter i hovedgaten utgjør et travelt og hyggelig lite bysentrum.

På strendene er det muligheter for å delta i ulike vann- og strandaktiviteter. I tillegg til flere golfbaner i distriktet kan du også spille tennis i det flotte anlegget til tennisklubben i Paguera.

Paguera ligger i Calvia fylke som har et stort antall sykkel- og vandreløyper. Blant annet er ruta til Calo des Mojo flott. Utsikten over kystlinja er gigantisk herfra.


» Bilder og kart fra Paguera

Porto Cristo
Porto Cristo er en sjarmerende fiskerlandsby som ligger på østkysten av Mallorca . Dette er et nydelig og rolig feriested. Hit reiser du for å slappe av, nyte sola og for å glede deg over små og store overraskelser i et nydelig middelhavslandskap.

I havnen i Porto Cristo finner du de lokale fiskebåtene, turbåtene samt lekre og store yachter. Om du ønsker deg en båttur med en katamaran eller en av de lokale glassbunn-båtene så får du kjøpt billetter i havnen til et stort utvalg av turer.

En av båtturene går til Cuevas del Drach, drage hulene. Her finner du blant annet en av Europas største undervannsjøer ved navn Martel. Den er helt spesiell på grunn av det fargefylte lysspillet i dryppsteinsgrotten. Hver kveld i sesongen er det klassiske konserter av musikere i grotten.

I Porto Cristo ligger havnen og en nydelig strand side om side. Rett i bakkant finner du et lite bysentrum med mange god spisesteder, barer, kafeer og butikker. Flere av restaurantene har flott utsikt over havnen.

På samme måte som fra de andre små og store stedene på denne østlige kyststrekningen av øya, kan du utforske innlandet med sine spennende små landsbyer og byer.


» Bilder og kart fra Porto Cristo

Cala Millor
Det klassiske turiststedet Cala Millor, som betyr "den beste havbukten", har en av Mallorcas beste strender. Stranden er bred, velholdt og det er langgrundt og er blant mange strender på øya merket med EUs blått flagg-merking. På stranden er det mange ulike aktiviteter du kan delta på. Blant annet kan du melde deg på kurs hos dykkerskolen. Områdene langs østkysten kan gi deg mange fine dykkeropplevelser.

Handlelivet i Cala Millor er begrenset. På en rusletur i gågaten vil du finne et lite utvalg av butikker. Fredagsmarkedet i Son Servera er en fin utflukt.Men husk at du må prute på alle varer bortsett fra frukt og grønnsaker. Langs hele den bilfrie strandpromenaden ligger kafeer,musikkbarer,restauranter og turistbutikkene tett. Her kan du nyte lokale delikatesser mens du iaktar et yrende "sommerliv". Cala Millor er kjent for sitt hektiske "uteliv".

Vil du oppleve hele østsiden av Mallorca er det lurt å leie seg en bil. Bussnettet er også godt utbygd. Hele østsiden av øya har en kystlinje med hundrevis av små bukter og viker. Flere områder er gjort om til naturreservat. Strendene Cala Figuera og Cala Santanyi blir blant annet besøkt av kunstnere fra hele verden på grunn av sine lysforhold.

Cala Millor ligger ca 65 km fra flyplassen i Palma.


» Bilder og kart fra Cala Millor

Cala Mayor
Rett vest for hovedstaden Spania mallorca palma ligger Cala Mayor. Det er en stilfull forstad med små og store ferieanlegg. I Cala Mayor har blant andre den spanske kongefamilien sin sommerresidens, Marivent.

Badebukten har lys finkornet sand og er et flott tilholdsted på varme og solfylte dager. Handlelivet er begrenset i småbyen men bussforbindelsen inn til Palma er gode.

Med utgangspunkt i Cala Mayor tar du deg lett fram til de ulike severdighetene i området. Du kan enten være med en av turistbussene eller leie deg bil for å utforske det flott landskapet eller besøke en av de nydelige landsbyene på innlandet.

I nærheten av Cala Mayor ligger fem av Mallorcas golfbaner. Området er eksklusivt og har en rolig atmosfære. Cala Mayor ligger ca 18 km fra flyplassen.


» Bilder og kart fra Cala Mayor

Puerto de Soller
Dette er en liten og rolig landsby i fantastisk vakre omgivelser. Den lille byen med båthavn og flott sandstrand omkranses av høyder med pinjeskog, appelsinlunder og olivenlunder.

Puerto de Soller er "havnen" til byen Soller som ligger ca tre kilometer inn på platået opp fra havet. Dalen stedene ligger i er halvsirkelformet og ender opp i "Serra de Tramuntana", et fjellområde som står på Unescos verdensarv liste. Hele dalføret er et yndet sted for de som liker fotturer, økoturisme og fredlig natur. Området blir besøkt av turister fra hele verden som vil oppleve noe unikt i fredlige og vakre omgivelser.

De fleste restaurantene i Puerto de Soller ligger i havnen. Her kan du nyte en utsøkt middag i en stille og rolig atmosfære mens du nyter en middag med solnedgangen i horisonten. Puerto de Soller har et begrenset natteliv. Et hyggelig kveldslivet kan du allikevel nyte i en av flere barer og ett diskotek.

Det er flere severdigheter du bør få med deg mens du er her. Både botanisk hage,Casal de Cultura museet og arkelogisk museum er vel verd et besøk. Det samme gjelder olivengården Can`Det. På en spasertur i Soller vil du se bebyggelse datert tilbake til det 14.århundret.

Avstanden til flyplassen i Palma er ca 45 km.


» Bilder og kart fra Puerto de Soller

Cala Bona
I utgangspunktet var Cala Bona en typisk spansk fiskelandsby med all sin ro og sjarme. Gjennom de siste tiårene har turistutviklingen gjort den til en av sine gode destinasjoner uten at det helt har frarøvet stedet den naturlige sjarmen. Den lille fiskehavnen Cala Bona ligger i direkte tilknytning til Cala Millor. I høysesongen går det et lite tog mellom de to stedene. I Cala Bona er det lav bebyggelse og et mye roligere tempo enn i nabolandsbyen. Cala Bona har mulightere for deg som liker gode shoppingopplevelser og for deg som vil nyte gode smaksopplevelser i en av byens restauranter.

Hele østsiden av øya har en majestetisk og robust natur. Det er et grønt og kupert landskap som mange utforsker på egne sykkelturer i merkede løyper. Punta de n`Amer er et naturreservat hvor du kan ta deg en fottur opp til det historiske vakttårnet.Rancho Willy er en veletablert rideskole og verd et besøk. Det er tre hovedatraksjoner for barna i området som de antagelig sent vil glemme. den ene er Fantasy Park- en stor og flott lekepark. Glassbunnbåter for utforsking av kystlinjen er den andre, og den tredje er Safariparken hvor de kan oppleve "ville" dyr på nært hold. Dessuten finnes det flere gode golfbaner i nærheten.

Avstanden til flyplassen i Palma er ca 65 km.


» Bilder og kart fra Cala Bona

Can Picafort
Kjører du sørover fra Alcudia langs kysten kommer du til Can Picafort. Can Picafort er en av øyas eldste fiskelandsbyer. Til tross for alle turistene i sesongen, har landsbyen beholdt noe av sitt opprinnelige og genuine miljø.

Langs den lekre stranden ligger en trivelig strandpromenade med mange restauranter,kafeer og barer med nydelig havutsikt. På denne delen av strandområdet kan du leie solstoler og parasoller, og boltre deg med ulike strandaktiviteter. Deler av den lange stranden er ennå ikke utbygd hvor du kan nyte late dager i et sanddynelandskap. Det er ikke like langgrundt og stille vann i Can Picafort som det er i Alcudia. I den sørlige enden av stranden ligger havneområdet. Her opplever du å ha en fantastisk utsikt både nordover,sørover og videre østover mot Menorca.

Can Picafort har en god del aktivitetstilbud om du blir litt lei strandlivet. Da er en tur til S`Albufera Park naturpark et godt alternativ. Tjue minutters gange fra Son Baulo finner du Son Real Necropolis. Det er en godt restaurert gravplass fra fønikernes tid. For barenfamilier er et besøk til den store trelabyrinten ved Playa de Muro et must. Her kan hele familien delta aktivt i utforsking av labyrinten og løsing av ulike gåter. Flere dykkersentre er etablert havnen og har tilbud til det nivået du måtte ønske. Fra havnen kan du også bli med turbåter på tokt langs en vakker kystlinje.

Hovedgaten Paseo Colon er et kjent shopping- og restaurantstrøk med et variert tilbud. De to største festivalene de feirer i Can Picafort foregår i juli og august. 20.juli feirer de helgenen Santa Margarita. Fra 15.august og en hel uke til ende feirer de den hellige jomfru sin velsignelse. Begge fiestaene er store folkefester i Can Picafort.


» Bilder og kart fra Can Picafort

Puerto de Pollenca
Puerto de Pollenca er et virkelig sjarmerende feriemål. Landsbyen ligger i en av Mallorcas vakreste bukter kun åtte kilometer fra Alcudia , rett øst for småbyen Pollenca og få kilometer sør fra Calasanvincent

Stranden her er en lys og lekker sandstrand som er omgitt av vakker natur. Den er tilstrekkelig lang og bred til ikke å bli overfylt. Langs strandpromenaden ligger det mange utsøkte restauranter hvor du blant annet finner mange av øyas beste fiskerestauranter.

Et hektisk natteliv finner du ikke her. Det nærmeste "barlivet" ligger i Alcudia. Til Puerto de Pollenca reiser du for å nyte livet i et rolig og vakkert miljø alene eller sammen med dine kjære.

Avstanden til flyplassen i Palma er ca 70 km.


» Bilder og kart fra Puerto de Pollenca

Alcudia | Playa de Muro | Cala dor | Illetas | Palma Nova Magaluf | Cala San Vincente | Cala Vinas | Santa Ponsa | Can Pastilla | Cala Mesquida | Sa Coma | Porto Colom | Camp de Mar | Palma de Mallorca | Calas de Mallorca | El Toro | Cala Ratjada | S Illot | Playa de Palma | Colonia Sant Jordi | Arenal | Portals Nous | Paguera | Porto Cristo | Cala Millor | Cala Mayor | Puerto de Soller | Cala Bona | Can Picafort | Puerto de Pollenca