Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Atens Riviera

Topp » Hellas » Atens Riviera

Atens Riviera
Utenfor Athen ligger rivieraen med mange fine badebyer og herlige strender. Til mange av strendene må man betale inngang, dette for å holde strendene rene. De mest populære strendene ligger bl.a. i Glyfada, Vouliagmeni og Nea Makri. Kart Atens Riviera

Athen
Antikkens by er virkelig riktig navn på hovedstaden i Hellas, der det er store kontraster mellom gammelt og nytt. Byen er en gullgruve når det gjelder historie, kultur og opplevelser.

Athen flyplass ligger ca 33 km fra sentrum, og det går buss, metro og tog.
» Bilder og kart fra Athen


Egina
Denne vakre øya ligger ca 30 minutters båtreise utenfor Athen, og er den største av de saroniske øyene. Det er mye å se og oppleve på Egina. Det er vakre omgivelser med olivenlunder og sitrusavlinger, og en interessant historie med mange severdigheter. Som så mange andre av de greske øyene så har også folket på Egina en tilknytning til havet og en tradisjon når det gjelder fisking. Egina passer perfekt for den som vil reise rundt på egen hånd, og det er enkelt å komme seg til Athen eller noen av naboøyene, bl.a. Agistri.

I følge den greske mytologien så var Egina en vakker prinsesse som Zevs ble forelsket i og de fikk sammen sønnen Aeacus som senere ble konge.

Egina by er en genuin gresk by med smale grender, fiskebåter, en flott havnepromenade, mange hyggelige kafeer, restauranter og butikker. Nattelivet er variert og det er mange barer og nattklubber å velge mellom.
» Bilder fra Egina


Glyfada
Glyfada er en hyggelig badeby på rivieraen, en blanding av gresk og internasjonal atmosfære. Her tilbys et variert utvalg av tavernaer og restauranter med mat fra alle tenkbare kjøkken og verdensdeler. I sentrum av Glyfada er det flere store shoppingsentre, musikkbarer, diskotek og bouzoukiklubber.
» Bilder og kart fra Glyfada

Nea Makri
Nea Makri ligger ca 3 mil utenfor Athen og har et variert tilbud av hoteller, restauranter, badeliv og fornøyelser for alle aldre. Nea Makri Beach er den mest populære stranden. Den er avlang og langs strandpromenaden ligger det flere greske tavernaer og kafeer. I nærheten av Nea Makri ligger Marathon, og det var her det klassiske løpet gikk første gangen.
» Bilder og kart fra Nea Makri

Pireus
Pireus ligger sørvest for Athen og er den viktigste havnebyen i Hellas. Dette er sentrum for all gresk skipsfart. Fra Pireus kan du enkelt ta deg ut til de forskjellige greske øyer. Om du ønsker å øyhoppe er Pirus et godt utgangspunkt.

Pireus har mer eller mindre vokst sammen med Athen. Du kan enkelt ta deg inn til Athen med buss eller metro. Enkelt billetter til buss får du kjøpt i de fleste kiosker.

I Pireus blir ofte sett på som grått og trist. Man må møte byen med et åpent sinn. Her er det mange butikker, tavernaer, puber og kafeer.
» Bilder og kart fra Pireus


Vouliagmeni
Vouliagmeni er en eksklusiv forstad med velstående innbyggere sør for Athen. Hit kommer Athens jet-set for å svinge rundt i det pulserende nattelivet som mer eller mindre flytter ned på stranden. I byen Vouliagmeni finns det flere butikker, restauranter og greske tavernaer.
» Bilder og kart fra Vouliagmeni

Athen | Egina | Glyfada | Nea Makri | Pireus | Vouliagmeni