4 fine byer med strand

4 fine byer med strand

Publisert: 2024-03-19 - Oppdatert: 2024-03-19

– en herlig helgardering

I april og mai skjer det mye bra. Steder som har ligget i vinterdvale våkner til liv, og for et LIV det er. Det blomstrer. Sola varmer. Vi spiser lunsj og middag under åpen himmel. Vi stikker på stranda…

Også er det en liten risiko. For selv om dagene er behagelig varme, hender det at det kommer skyer. Sjelden hver dag, og sjelden hele dagen, men innimellom. Derfor er det lurt å ha en hyggelig by å henge i, ved siden av stranda.

Her er noen fine byer med flotte strender:

De beste tilbudene på pakkereiser til byer med strand

Porto er lillesøstra til Lisboa
Porto er lillesøstra til Lisboa

Porto

– den tøffe lillesøstera

Porto er i medvind for tiden. Barer og restauranter flyter ut på gaten, og med korte mellomrom åpner en ny restaurant, en bar, en butikk eller et hotell. Det går ikke ut over det «gamle» Porto som er minst like sjarmerende som før. Som f.eks. gamlebyen Ribeira, eller alle de fristende portvinbarene. Strendene er ikke langt unna heller, om du føler for et forfriskende bad i Atlanterhavet.

Synes du ‘lillesøstera’ er for liten, har du jo alltid Lisboa lett tilgjengelig, enten med fly direkte fra Norge, eller kanskje med toget fra Porto.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Porto

Nice på den Franske Riviera
Nice på den Franske Riviera

Nice

– Riviera-chic på La Côte d’Azur

Promenade des Anglais er den lange strandpromenaden som går fra den ene enden av Nice til den andre. Unødvendig å si at både strandliv og byliv er lett tilgjengelig. Og synes du Nice ikke er nok – da er det bare å ta toget, eller lokalbussen eller en leiebil til en av de andre byene langs den Franske Rivieraen.

Det er ikke langt til AntibesSt. Tropez eller Cannes. Det er ikke langt til Menton heller, selv om den byen ligger helt inntil den italienske grensen.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Nice

Palma by går aldri av moten
Palma by går aldri av moten

Palma på Mallorca

– mer populær enn noen gang

Palma by er nærmest obligatorisk om du liker vakre byer. Det spiller ingen rolle om du aldri har vært her, eller om du har vært her hundrevis av ganger. Du blir forelsket på nytt – hver eneste gang. Og strendene utenfor byen er mest sannsynlig de vakreste i Middelhavet.

Vil du heller bo ved stranden – med kort vei inn til bylivet, kan du ta en titt på IlletesCan Pastilla og Playa de Palma.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Palma by

Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen
Storbyen Barcelona med vakker strand midt i byen

Barcelona

– kunsten å velge

La oss si det sånn, drar du til Barcelona bør du øve deg i kunsten å velge! Har du vært her før har du kanskje sett Gaudís mesterverk og du er kanskje lei av køer og sightseeing. Så hva med å dra til bystranda i sjarmerende, lett rufsete Barceloneta? Det er likevel mulig å stikke innom trendy butikker og gallerier i El Born, rusle gatelangs i Barri Gótic, eller svippe forbi de livlige markedene i Grácia.

En hyggelig dagsutflukt er f.eks. å ta lokaltoget nordover, til småbyene og badebuktene langs Costa Brava. Men så var det dette med å velge…

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Barcelona