Havnen i gamlebyen i Antalya

Havnen i gamlebyen i Antalya

Antalya

Antalya er hovedstaden på den tyrkiske rivieraen. Dette er en millionby med alt det vi forventer av en by på den størrelsen. I tillegg er det en populær ferieby med flotte strender, god shopping, en mengde restauranter og et uteliv som ikke skuffer noen.

Hit reiser du om du vil ha mye å velge mellom i tillegg til sol og bad. 

Strender, sol og bad

Antalya har tre fine strandområder. Det er klippesteinsstranden Memerli som er den minste og som ligger nærmest bykjernen like ved den lille havnen. Så har du den lange, grovkornede Konyaaltistranden som ligger vest for sentrum med Taurusfjellene i bakgrunnen, og til slutt er det Lara Beach som ligger like nedenfor luksushotell med samme navn. Lara-stranden er den lengste og vakreste med gode muligheter for vannsport. I området ved Konyaaltistranden ligger Beach Park som yrer av liv og røre med badeland og flere restauranter og barer. 

Restauranter og uteliv

De meste av restauranter og uteliv ligger i havneområdet og i gamlebyen Kaleici, som ligger bare noen få kvartaler ovenfor. Restaurantene her er alt fra små, hyggelige spisesteder og kafeer med lokal husmanskost til restauranter i alle prisklasser med internasjonal meny. Utelivet er svært bra og du kan delta i liv og røre nærmest hele døgnet - om du vil. Den mest populære shopping-gaten er Güllük. Her finner du blant annet både ekte og kopierte merkevarer, til betydelig lavere priser enn hjemme. 

Klima

Antalya-området har ca 300 soldager i året. Sommeren, og spesielt august kan noen ganger bli i varmeste laget mens våren og høsten er svært behagelig.

Søk etter reiser til Antalya

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Antalya:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 6°C 18°C
Februar 15°C 6°C 17°C
Mars 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 18°C
Mai 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
August 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
Desember 16°C 8°C 19°C

Prognose for Antalya:

Kart

Antalya

Andre reisemål