Bilde av Istanbul

Istanbul

Istanbul, er byen som ligger både i Europa og Asia, med spennede kultur, historiske minnesmerker i verdensklasse og ikke minst et pulserendedet kosmopolitiske storbyliv. Istanbul er en folkerik by hvor det moderne bylivet smelter sammen med med gammel tradisjon.

Her får du alt det hjertet kan begjære av shopping, matkultur, fantastiske severdigheter og en helt spesiell atmosfære.

Europa og Asia i en og samme by

Istanbul deles på midten av Bosporos stredet. På den vestrs siden av kanalen ligger den Eropeiske delen av Istanbul mens den østre siden ligger i Asia. De fleste severdighetene ligger på den vestre siden. En båttur på Bosporos er absolutt å anbefale.

To av de mest kjentebygningene i Istanbul er Hagia Sofia. Den har opp igjennom tidene fungert både som kirke, moské og museum. I dag er det en moské. Like ved den rosabygningen Hagia Sofia, ligger den Blå Moskeen, også kjent som Sultanahmet-moskéen.

Istanbul har noen av verdenseldste dampbad, eller hamam. Du har ikke vært i Istanbul om du ikke har testet en av disse, og vil du gå 'all in' bestiller du skrubbing av en ekte bademester som såper deg inn og etterpå skrubber deg fra topp til tå.

Istanbul sover aldri

Her kan du hygge deg på en 'rooftop bar', nyte en rolig kveld på jazzklubb eller feste hele natten igjennom på en av de mange nattklubbene, gjerne med utsikt over Bosporos. Utvalget av restauranter er så stort at det er umulig å plukke ut anbefalinger, men byen tilbyr mat fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser. Om du ønsker et raskt måltid 'i farta' er ikke det heller noe problem for tilbudet av god streetfood er nærmest uendelig.

Søk etter reiser til Istanbul

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Istanbul:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 9°C 3°C 9°C
Februar 9°C 3°C 8°C
Mars 12°C 4°C 9°C
April 17°C 8°C 11°C
Mai 22°C 12°C 17°C
Juni 26°C 16°C 22°C
Juli 28°C 18°C 26°C
August 28°C 18°C 26°C
September 25°C 16°C 23°C
Oktober 20°C 12°C 19°C
November 15°C 8°C 15°C
Desember 11°C 5°C 12°C

Prognose for Istanbul:

Kart

Istanbul

Andre reisemål