Bilde av Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh er som hentet fra 1001 natt. Byen er eksotisk, kaotisk, annerledes og spennende. Dette er en av de mest eksotiske byene i verden med rosafargede bygninger og bymyr, trange smug og et enormt basarområde.

Byen ligger ved foten av Atlasfjellene og de vakre fjeltoppene som ofte er dekket med snø er synlig fra flere steder i byen.

Medina'en i Marrakech

Marrakesh med litt over 1 million innbyggere er ikke den største byen i Marokko, det er det Casablanca som er. Men, Marrakech er den byen som tiltrekker seg flest tilreisende. I Marrakech's Medina er det et yrende folkeliv. Medina er navnet man gir på gamle byer i Nord Afrika og Marrakech sin Medina er et sjarmerende og eksotisk sted. Jemaa el Fna er det berømte torget i byen med eventyrfortellere, spåkoner, slangtemmere og akrobater. Når solen går ned settes det opp matboder og langbord. Dette er et populært sted hvor lokalbefolkninen samles for å spise et billig måltid mat. Fra Jemaa el Fna er det ikke langt å gå til mange av byens severdigheter. Deriblant La Koutoubia-moskeen som er byens største moske med flott arkitektur. Den er 65 meer høy og synes fra flere steder i byen.

Shopping i souken

I soukens labyrint av smale gater finnes alt av salgsboder og butikker. Utvalget er enormt og du kan kjøpe tepper, flotte smykker, lær, skinn og velsmakende krydder. Pruting er en viktig del av handelen. Det er et sosialt spill med livlig diskusjon og glimt i øyet. Husk at pruting har lange tradisjoner og det forventes at du ikke aksepterer hverken den første eller andre prisen som tilbys. Handler du ingenting er det også greit, da har du mest sannsynlig hatt en annerledes, spennende opplevelse og mest sannsynlig har du fått minst et glass søt myntete underveis.

Mat og drikke

Spiser du ikke fra salgsbodene på torget kan en av restaurantene med balkong og utsikt være et godt valg. Flere restauranter har utsikt over både markedsplassen og Atlasfjellene i det fjerne. Marrakesh har flere gode restauranter og det er absolutt det tryggeste stedet å innta måltidene med tanke på at bakteriefloraen er litt annerledes enn hjemme og maten som serveres fra bodene på markedet kan være litt risikable for vår norske mager.

Omvisning

Spør du etter veien i Marrakesh, eller trenger hjelp til det aller minste mangler det ikke på villige sjeler som mer enn gjerne hjelper til. Bare vær oppmerksom på at de aller fleste har dette som jobb og forventer en liten slant for hjelpen. Det er også vanlig at omvisningen du plutselig er med på ender opp i salgsboden til et familiemedlem. Men, det er ikke noe problem å si nei takk, alle godtar det og det er bare å være konsekvent og ikke la deg overtale.

Søk etter reiser til Marrakesh

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marrakesh:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 6°C
Februar 20°C 7°C
Mars 22°C 9°C
April 24°C 11°C
Mai 29°C 14°C
Juni 32°C 17°C
Juli 37°C 20°C
August 37°C 20°C
September 33°C 18°C
Oktober 27°C 14°C
November 22°C 11°C
Desember 18°C 6°C

Prognose for Marrakesh:

Fly + Hotell

Riad Nouhal ★★★ 3n 3 085,-
Riad Errabii ★★★ 3n 3 285,-
Rawabi Hôtel & Spa ★★★★ 3n 3 305,-
Riad Alida ★★★ 3n 3 415,-
Riad Christina ★★★★ 3n 3 425,-
Riad Minorisa ★★★ 3n 3 445,-
Riad Mahjouba ★★★ 3n 3 495,-
Diwane & Spa ★★★★ 3n 3 535,-
Riad Dar Aida ★★★ 3n 3 605,-
Imperial Holiday ( ex Swiss International Imperial ★★★★ 3n 3 645,-

Søk etter reiser til Marrakech

Kart

Marrakesh

Andre reisemål