En av mange Riads i Marrakech i mosaikk og en massiv tredør

En av mange Riads i Marrakech i mosaikk og en massiv tredør

Marrakesh

Marrakech er som hentet fra 1001 natt. Marrakech er eksotisk, annerledes og spennende. Marrakech ligger i nærheten av Atlasfjellene og har kallenavnet ”Den sørlige perle”

Marrakech er Marokkos 4. største by. Det bor over 800 000 innbyggere i Marrakech.

Det er forøvrig i Marrakechs Medina det meste av folkelivet foregår. Medina er navnet man gir på gamle byer i Nord Afrika. Marrakech sin Medina er et sjarmerende og eksotisk sted. Her finner du en markedsplass lik ingen annen. I Marrakechs Medina kan du nyte folkelivet, få utført hennamaling, se på gjøglere, eller oppleve slangetemmere som får slangene til å bevege seg etter fløytens lyd og bevegelse. Du finner også et stort utvalg salgsboder i Marrakechs gamleby, hvor du kan kjøpe tepper, flotte smykker, lær, skinn og krydder. Flere steder i Marrakech finner du boder som har utrolig bra utvalg i velsmakende krydder

Etter mørkets frembrudd forvandler torget seg til en uterestaurant med langbord, som er veldig populær å spise på. Dersom du velger å gjøre det, får du en eksotisk restaurantopplevelse du sent vil glemme. Uansett om du velger å spise eller ei på denne uterestauranten, bør du kjøpe deg nypresset appelsinjuice der. Den ferskpresset appelsinjuicen kjøpt fra torget i Marrakech er uten tvil noe av den beste som finnes!

Dersom du ikke ønsker å innta et måltid på markedsplassen i Marrakech, så anbefales en av restaurantene som har tak utsikt over denne flotte markedsplassen. Om du sitter der når solen går det, skjønner du snart hvor eksotisk og flott sted Marrakech er!

Marrakech har flere gode restauranter, du bør helst innta måltidene her, og være litt forsiktig med maten de selger fra boder på gaten. Det er fort gjort å bli matforgiftet da.

Du bør være litt oppmerksom på tiggere og innpåslitne selgere i Marrakech. Dersom du spør etter veien i Marrakech, eller trenger hjelp til det aller minste krever de betaling av deg. Og de er veldig ivrige etter å få deg inn i salgsboden sin. Men de godtar et nei, bare vær konsekvent.

En av de mest populære severdighetene i Marrakech er Koutoubia moskeen. Dette er Marrakech sin største moske. Koutobia-moskeen er 65 meter høy og ble bygget på 100 tallet i Marrakech. Mange kaller faktisk denne for Marokkos Eiffeltårn. Denne moskeen i Marrakech har for øvrig en unik arkitekur på sine fire sider.

Ali Ben Yousseff Mokseen bør også besøkes i Marrakech. Den ble først bygd i andre halvdel av det 12 århundre i Marrakech av sultanen Amoroavid som styrte den delen av verden. Dette er den eldste moskeen i Marrakech.

Dersom du skal være noen dager i Marrakech, så kan du gjerne ta deg en tog tur, for å oppleve autentiske Marokko. Togene har ikke samme standard som vi er vant til her hjemme, men desto mer interessant er det jo. Mange turister tar for eksempel turen fra Marrakech for å besøke Ourika elven, som ligger i Atlasfjellene.

Søk etter reiser til Marrakesh

Wikipedia-artikler

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marrakesh

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 6°C
februar 20°C 7°C
mars 22°C 9°C
april 24°C 11°C
mai 29°C 14°C
juni 32°C 17°C
juli 37°C 20°C
august 37°C 20°C
september 33°C 18°C
oktober 27°C 14°C
november 22°C 11°C
desember 18°C 6°C

Prognose for Marrakesh

Tilbud - Fly + Hotell

Riad Nerja ★★★★ 7n 2 742,-
Riad Dar Saba ★★★★★ 7n 3 105,-
Riad Qodwa ★★★ 7n 3 293,-
Riad Errabii ★★★ 7n 3 296,-
Riad Aderbaz ★★★★ 7n 3 320,-
Kasbah Le Mirage and Spa ★★★★ 7n 3 404,-
Riad Shaloma ★★★★ 7n 3 502,-
Riad Ailen ★★★ 7n 3 545,-
Dar Nabila ★★★ 7n 3 608,-
Riad el Farah ★★★ 7n 3 648,-

Søk etter reiser til Marrakech

Kart

Marrakesh

Andre reisemål i Marokko