Bilde av Marrakesh

Marrakesh

Marrakesh er som hentet fra 1001 natt. Byen er eksotisk, kaotisk, annerledes og spennende. Byen ligger ved foten av Atlasfjellene og de vakre fjeltoppene som ofte er dekket med snø er synlig fra flere steder i byen.

Marrakesh med litt over 1 million innbyggere er Marokkos 4. største by etter Casablanca, Rabat og Fez

I Marrakech's Medina er det et yrende folkeliv. Medina er navnet man gir på gamle byer i Nord Afrika. Marrakech sin Medina er et sjarmerende og eksotisk sted. Her finner du en markedsplass lik ingen annen. Her nyter du det kaotiske folkelivet mens du går deg bort i soukens labyrint av smale gater. Her får du utført hennamaling mens du titter på gjøglere og du kan oppleve slangetemmere som får slangene til å bevege seg etter fløytens lyd og bevegelse. Her er et enormt utvalg av boder og butikker hvor du kan kjøpe tepper, flotte smykker, lær, skinn og velsmakende krydder. Pruting er en viktig del av handelen. Det er et sosialt spill med livlig diskusjon og glimt i øyet. Husk at pruting har lange tradisjoner og det forventes at du ikke aksepterer hverken den første eller andre prisen som tilbys. Handler du ingenting er det også greit, da har du mest sannsynlig hatt en annerledes, spennende opplevelse og mest sannsynlig har du fått minst et glass søt myntete underveis.

Etter mørkets frembrudd forvandler torget, Jemaa el-Fna seg til en myldrende uterestaurant med langbord og diverse matboder. Innimellom bord og boder er det små grupper av historiefortellere, slangetemmere og selgere. Velger du å spise her er du garantert en eksotisk opplevelse, og synes du det virker litt for "avanser" kan du fint nøye deg med et glass ferskpresset appelsinjuice fra en av de mange bodene som ogs finnes her.

Spiser du ikke på torget kan en av restaurantene med balkong og utsikt være et godt valg. Flere restauranter har utsikt over både markedsplassen og Atlasfjellene i det fjerne. Marrakesh har flere gode restauranter og det er absolutt det tryggeste stedet å innta måltidene med tanke på at bakteriefloraen er litt annerledes enn hjemme og maten som serveres fra bodene på markedet kan være litt risikable for vår norske mager.

Spør du etter veien i Marrakesh, eller trenger hjelp til det aller minste mangler det ikke på villige sjeler som mer enn gjerne hjelper til. Bare vær oppmerksom på at de aller fleste har dette som jobb og forventer en liten slant for hjelpen. Det er også vanlig at omvisningen du plutselig er med på ender opp i salgsboden til et familiemedlem. Men, det er ikke noe problem å si nei takk, alle godtar det og det er bare å være konsekvent og ikke la deg overtale.

En av de mest populære severdighetene i Marrakesh er Koutoubia moskeen. Dette er Marrakech sin største moske. Koutobia-moskeen er 65 meter høy og ble bygget på 100 tallet i Marrakech. Mange kaller faktisk denne for Marokkos Eiffeltårn. Denne moskeen i Marrakech har for øvrig en unik arkitekur på sine fire sider.

Ali Ben Yousseff Mokseen bør også besøkes. Den ble først bygd i andre halvdel av det 12 århundreav sultanen Amoroavid som styrte den delen av verden. Dette er den eldste moskeen i byen.

Dersom du skal være noen dager i Marrakesh, så kan det være spennende å ta en tur med toget for å oppleve andre deler av dette spennende landet. Togene har ikke samme standard som vi er vant til her hjemme, men desto mer interessant er det jo. Mange reisende tarfor eksempel turen fra Marrakech for å besøke Ourika elven, som ligger i Atlasfjellene. Leier du en sjåfør en dag kan et besøk i kystbyen Essaouira være svært hyggelig.

Søk etter reiser til Marrakesh

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marrakesh:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 6°C
Februar 20°C 7°C
Mars 22°C 9°C
April 24°C 11°C
Mai 29°C 14°C
Juni 32°C 17°C
Juli 37°C 20°C
August 37°C 20°C
September 33°C 18°C
Oktober 27°C 14°C
November 22°C 11°C
Desember 18°C 6°C

Prognose for Marrakesh:

Fly + Hotell

Riad Dar Saba ★★★ 7n 4 290,-
Riad Qodwa ★★★ 7n 4 390,-
Riad Nerja ★★★ 7n 4 409,-
Moroccan House Hotel Marrakech ★★★ 7n 4 430,-
Riad Marwa ★★★ 7n 4 501,-
Dar Nabila ★★★ 7n 4 564,-
Bougainvillea Riad ★★★ 7n 4 617,-
Riad Mahjouba ★★★ 4n 4 735,-
Riad Boutouil ★★★★ 7n 4 738,-
Akabar Hotel ★★★ 7n 4 744,-

Søk etter reiser til Marrakech

Kart

Marrakesh

Andre reisemål i Marokko