Bilde av Brussel

Brussel

Brussel er ikke bare Belgia hovedstad, byen er også hovedstaden i EU. Brussel er en flerkulturell og livlig storby med hyggelige torg, restauranter, kafeer og trendy shopping.

EU-hovedstaden

Brussel er både klassisk og moderne. Her finnes vakre brede gater, flotte parker og ærverdige bygninger. The Grand Palace er på UNESCOs Verdensarvliste og er midt i hjertet av byen. Byen har mer enn 80 museer og noe av den fineste art deco- og art nouveau arkitekturen i Europa. Dette blandes på en sjarmerende måte sammen med moderne byggestil.Tintin og hans venner og andre berømte seriefigurer har et eget seriesenter hvor man kan studere alle figurene. Tilbudet er stort for den som elsker opera, ballett og teater. Utenfor sentrum ligger det et par fornøyelsesparker og det kongelige slottet.

mat, drikke og uteliv

Brussel er et lite paradis for alle som elsker god mat og drikke. De fleste har hørt om Belgiske vaffler og sjokolade. Moules Frites som er blåskjell med pommes frites er også velkjent. I tillegg har byen lang øl-tradisjon og utlallige ølmerker. Her finnes livlige matmarkeder, hyggelige kaféer og restauranter i alle klasser fra lokale og tradisjonsrike til Michelin-restauranter. Utelivet er variert med livlige barer, klubber og små og store konserter, perfekt for alle som er glad i de sene kveld- og nattetimene.

Søk etter reiser til Brussel

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Brussel:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 6°C 1°C
Februar 6°C 1°C
Mars 10°C 3°C
April 13°C 5°C
Mai 18°C 9°C
Juni 20°C 12°C
Juli 22°C 14°C
August 22°C 13°C
September 19°C 11°C
Oktober 14°C 8°C
November 9°C 4°C
Desember 6°C 2°C

Prognose for Brussel:

Kart

Brussels

Andre reisemål