Bilde av Berlin

Berlin

Berlin byr på et rikt liv innen vitenskap, politikk og kultur. Berlin har også veldig gode utvalg i museer, teatre, orkestre og operaer.

Berlin har innbyggere fra hele 180 nasjoner. Dette resulterer blandt annet i et veldig bra utvalg restauranter i Berlin, hvor du kan finne måltider fra alle verdenshjørner. Berlin er også veldig berømt for sine nattklubber og festivaler. Den internasjonale filmfestivalen i Berlin er veldig populær.

Berlin har hele 160 museer, så det er vanskelig å velge hvem en skal besøke. Berlins største museumskompleks ligger på Museumsinsel, som er en øy i Spreekanalen i sentrum av Berlin. Her finner du flere interessante museum i Berlin som Altes Museum, Neuses Museum og Bodemuseum. Disse viser samlinger fra antikken i Berlin. Judisches Museum Berlin ligger utenfor Museumsinsel, og viser tyskjødisk historie. Hit bør du også ta turen dersom du er i Berlin.

Berlin sitt varemerke er Brandenburger Tor, og er et veldig populært sted for turistene å ta bilder. Brandenburger Tor lå på grensen mellom Øst Berlin og Vest Berlin under den kalde krigen.

Berlin regnes som en veldig grønn by. Både på øst og vest i byen finnes store grønne områder, det samme gjelder inni selve Berlin. Det er mange hyggelige rekreasjonssteder for å få et lite pusterom fra storbyen. Her kan man ha piknik og skikkelig kose seg når man er i Berlin.

Utvalget av nattklubber og barer er veldig bra i Berlin. Om du ønsker å sitte på en bar i Berlin å kose deg med rolig musikk, eller danse på de mer hippe nattklubbene i Berlin så kan du det. Berlin er også kjent for sin årlige Love Parade. Lettkledde ungdommer i sine minimale antrekk fra hele Europa kommer årlig til Berlin for å svinge seg til tekno låter i en lang kjærlighetsparade. Berlin er en flott by å besøke året rundt, men ta gjerne turen under den årlige Love Paraden, da er det virkelig stor liv i Berlin.

Søk etter reiser til Berlin

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Berlin:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 3°C -2°C
Februar 4°C -2°C
Mars 8°C 1°C
April 13°C 4°C
Mai 19°C 9°C
Juni 22°C 12°C
Juli 24°C 14°C
August 24°C 14°C
September 19°C 11°C
Oktober 13°C 6°C
November 7°C 2°C
Desember 4°C 0°C

Prognose for Berlin:

Andre reisemål i Tyskland