Ville orangutanger finnes kun på Borneo og Sumatra, og er verdens nest største apeart

Ville orangutanger finnes kun på Borneo og Sumatra, og er verdens nest største apeart

Borneo

På Borneos nordvestre side i provinsen Sabah, finner man en vakker urørt natur, fantastiske strender med hvit sand og krystallklart vann. I Sabahområdet er en av verdens største sammenhengende regnskoger. Her i dette eksotiske miljøet er det stille og rolig, med en avslappet atmosfære. Søker man et eventyr så er Borneo et bra utgangspunkt. Det er mange ulike aktiviteter å velge mellom på Borneo - Sabah, jungeltrekking, dykking, snorkling, golf og flere ulige typer gåturer. Mange av utfluktene er på 1-4 dager, og det finnes flere bra lokale arrangører. Her på Borneo holder de fleste hotellene meget høy standard og de tilbyr enorm service, man trenger ikke engang reise seg opp fra solstolen.

Eksotisk ferie i eksotiske omgivelser på vakre Borneo

Hovedstaden i provinsen Sabah er Kota Kinabalu, en liten storby med en rolig og behagelig stemning. Her kjører ikke bilene så fort og menneskene går ikke så fort, og man faller lett inn i samme tempo.

Fra Kota Kinabalu er det lett å reise til andre deler av Borneo med innenriksfly, det er også flere daglige avganger til Kuala Lumpur.

Tips på aktiviteter man kan gjøre på Borneo:

  • Jungelturer med guide
  • Orangutang-safari
  • Oppleve Pasar Terapung, det flytende markedet
  • Det meste dreier seg pm natur og dyreliv. Mye å se, ha alltid kameraet beredt

Søk etter reiser til Borneo

Andre reisemål i Malaysia