Bilde av Djerba

Djerba

Djerba er ei vakker øy. Det maleriske landskapet med palmeskoger, eukalyptustrær, olivenlunder og en søtlig duft av blomster gjør atmosfæren eksotisk.

Enkelte forfattere har gjennom tidene hevdet i sine bøker at Ulysses var øyas første turist. I gresk mytologi fortelles det at Djerba var øya der sjøfarere ble satt i en bedøvende tilstand etter å ha blitt narret av lokale kvinner til å spise lotusplanten. I dag finner du mange spor etter en unik historikk tilbake til før Kristi tid på øya.

Landsbyene på øya ligger som små perler med sine hvite hus. Det arkitektoniske særpreget er spesielt for øya, og denne type hus blir kallt for menzels. Houmt-Souk er "hovedstaden" på øya og har ca 45.000 innbyggere. Navnet betyr handelsmarked og lever opp til sitt navn. I souken (område med handelsboder) får du kjøpt tradisjonelle håndverksvarer, alt fra tekstiler til smykker og keramikk.

Djerba er blant annet barnefamilienes destinasjon i Tunisia. Langgrunne, barnevennlige strender og en avslappende atmosfære er perfekt for late dager på stranden. For de som allikevel blir litt rastløse finnes det ulike aktiviteter og utflukter som dere kan hive dere med på. Blant annet går det arrangerte turer til Sahara-ørkenen hvor du kan ri på kamel eller besøke en berberfamilie. Spørr spesifikt etter engelsktalende guide om du ikke snakker fransk selv.

Det er veiforbindelse til øya via en bro mellom Djerba og fastlandet. I tillegg er det gode fergeforbindelser.

Søk etter reiser til Djerba

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Djerba:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 16°C 9°C 16°C
Februar 18°C 9°C 15°C
Mars 20°C 11°C 15°C
April 22°C 13°C 17°C
Mai 26°C 16°C 20°C
Juni 29°C 20°C 24°C
Juli 32°C 22°C 26°C
August 32°C 23°C 27°C
September 30°C 22°C 26°C
Oktober 26°C 18°C 24°C
November 21°C 14°C 22°C
Desember 17°C 10°C 18°C

Prognose for Djerba:

Kart

Djerba

Andre reisemål