Bilde av San Miguel de Abona

San Miguel de Abona

Helt sør i Santa Cruz-provinsen på Tenerife ligger dalen, byen og kommunen med navnet San Miguel de Abona. Kommunen har et areal på ca 42 kvadratkilometer. San Miguel de Abona er en kommune med store geografiske forskjeller og er kjent for å være kontrastenes kommune.

Fra strendene i sør strekker dalen seg opp gjennom et jordbruksområde og ender opp i et skogs- og fjellområde. På utsiktspunktet Mirador de la Centinela øverst i kommunen har du en fantastisk utsikt over store deler av dette sørøstlige hjørnet av Tenerife.

De fleste hotellanleggene ligger langs kysten. Langs San Miguel de Abona sin kystlinje ligger det små og store strender enten med mørk lavasand eller små rullesteiner. Strendene er gjerne avdelt av lave klippeformasjoner av lava.I dette området kan du være med på et utall av forskjellige vannaktiviteter.

Leier du bil eller tar lokalbussen kan du på kort tid finne fram til småbyen og kommunsenteret San Miguel som ligger ca 600 meter over havet. I den gamle bydelen finner du de typiske trange brosteinsgatene og de elegant husene fra det 18. og 19.århundre. Midt i gamlebyen ligger den nydelige kirken San Miguel Archangel fra det 17.århundret. 29.september hvert år feires en fest til ære for skytshelgenen San Miguel Archangel. Fiestaen er også en hyllest til poteten som er hovedjordbruksproduktet fra området. "Papas arrugadas"(rynkete poteter) med rød mojo er en kjent og velsmakende tapasrett. Det sies på folkemunne at det finnes like mange oppskrifter på den røde mojo-sausen som det finnes antall husmødre i distriktet.

Fortsetter du reisen videre innover i dalen fra San Miguel by, vil du ende opp i et skogs- og fjellområde som grenser inn til nasjonalparken. Innenfor kommunegrensen kan du ta spaserturer i tilrettelagte turløyper i dette fjellområdet. De fleste løypene er lagt slik at du er innom Mirador de la Centinela.

San Miguel de Abona har den perfekte kombinasjonen av "sydens" vær, canarisk kultur og vakkert landskap over et lite område. Det godt utbygde motorveinettet gjør at du lett tar deg til provinshovedstaden i nord, Santa Cruz, og sørover til turiststedene Tenerife og Playasamericas.

Søk etter reiser til San Miguel de Abona

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for San Miguel de Abona:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 20°C 14°C 18°C
Februar 21°C 14°C 18°C
Mars 22°C 15°C 18°C
April 23°C 16°C 18°C
Mai 24°C 17°C 18°C
Juni 26°C 19°C 18°C
Juli 28°C 20°C 21°C
August 29°C 21°C 22°C
September 28°C 21°C 23°C
Oktober 26°C 19°C 22°C
November 24°C 17°C 18°C
Desember 21°C 16°C 18°C

Prognose for San Miguel de Abona:

Fly + Hotell

Annapurna Hotel Tenerife (ex Alborada Beach Club) ★★★ 7n 4 306,-
Palia Don Pedro ★★★ 7n 6 306,-
Barceló Tenerife ★★★★★ 7n 9 129,-

Søk etter reiser til San Miguel de Abona

Kart

San Miguel de Abona

Andre reisemål