Bilde av Altea

Altea

Altea har både en ny og en gammel bydel,som veldig mange andre spanske småbyer. Her i Altea ligger den nye bydelen ned ved kystlinjen og tilbyr flotte badeferier.Den eldre bydelen klamrer seg fast over hele åsryggen bak.

Den moderne delen av byhen har et lite bysentrum og en lang, vakker strandpromenade. Her ligger restauranter og kafeer vegg i vegg og tilbyr både gode tapasretter og annen god interasjonale retter på menykartet.Byens hovednæringsvei er turisme og har vært det siden 1960-tallet. Deler av Miguel Hermandedez-universitetet holder til i Altea. Ikke langt fra strandpromenaden ligger Palau kunst- og konserthus og Navarro Ramon museet.

Øverst på en åsrygg troner gamlebyen, Altea. Altea er en av de vakreste småbyene på denne kyststrekningen. På det høyeste punktet i småbyen ligger kirken,La Mare de Deu del Consol, med sin utrolig vakre blå kuppel. Herfra har du en vidvinkel av en utsikt over store deler av Costa Blancakysten.Om en tenker seg kirkeplassen som navet i et stort eikehjul løper trange, brosteinlagte gater på kryss og tvers nedover åsryggen. Her ligger små hvitkalkede hus vegg i vegg. Mange av dem er gjort om til gallerier, kunstverksteder og gourmeresturanter.

På grunn av fjellkjeden Serra de Bemia, som ligger som beskyttelse for nordavinden i bakkant av Altea, får dette området et flott og varmt microklima. Så her er det gode temperaturer hele året.

Avstanden fra flyplassen i Alicante til Altea : ca 63 km.

Søk etter reiser til Altea

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Altea:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 6°C 15°C
Februar 18°C 7°C 14°C
Mars 19°C 8°C 15°C
April 21°C 10°C 17°C
Mai 24°C 13°C 20°C
Juni 27°C 17°C 23°C
Juli 30°C 20°C 26°C
August 31°C 20°C 26°C
September 28°C 18°C 26°C
Oktober 24°C 14°C 23°C
November 20°C 10°C 20°C
Desember 18°C 7°C 17°C

Prognose for Altea:

Kart

Altea

Andre reisemål