Antalya-området er den Tyrkiske rivieraen

Antalya-området er den Tyrkiske rivieraen

Antalya-området

Antalya-området er den delen av Tyrkia som strekker seg langs Middelhavskysten på begge sider av storbyen Antalya. Her ligger det en rekke små og store feriebyer i vakre omgivelser og med hvert sitt særpreg.

De mest kjente byene langs denne kysten, som også blir kalt Antalyabukta, er storbyen Antalya og de litt mindre feriebyene Alanya, Side, Kemer og Belek 

Strender, sol og bad

Det ligger kilometervis av herlige strender langs hele Antalya-kysten. Omgivelsene er vakre, badevannet er klart og mange steder er det gode fasiliteter nært stranden. Det betyr at du ikke trenger å bevege deg mange meter hverken for å spise lunsj eller noe godt å drikke. Det er solstoler og parasoller til leie de fleste stedene og mange strender har også godt tilbud av forskjellige strand- og vannsport aktiviteter. Sommersesongen er lang i dette området og badetemperaturene er gode fra tidlig på våren til langt utpå høsten.

Mat og drikke

Det tyrkiske kjøkkenet blir ofte beskrevet som enkelt og velsmakende. Maten er "passe" eksotisk med en liten 'touch' av orienten. Bestiller du en meze får du en variert smak av det tyrkiske kjøkkenet i form av flere forskjellige småretter som salater, yoghurtblandinger og fylte grønnsaker. Ofte drikker man øl eller raki vedsiden av. Raki lages ved å brenne alkohol fra drueskinn og tilsette anis som krydder. Det kan minne om grekerne Ouzo. Det mest kjente ølmerket er Efes. Utelivet er livlig i flere av feriebyene, men det er ikke påtrengende og du kan like gjerne bare nyte rolige kvelder med god mat og drikke i solnedgangen.

Shopping

Er du glad i shopping har du kommet til rett sted. Her finner du markeder og basarer hvor prisene er mye lavere enn hjemme. Bare vær obs på at litt pruting kan lønne seg og vær litt ekstra nøye med å sjekke kvaliteten om du ikke handler direkte fra de rene merke-butikkene.

Hoteller i området

Det finnes hoteller og boalternativer i alle kategorier i Antalya-området. Fra det mest eksklusive luksushotellet til det enkleste lille pensjonatet. Vil du ha en egen leilighet er det ikke noe problem og vil du bo på et stort anlegg med basseng, aktiviteter og barneklubber vil du ha et stort utvalg å velge imellom. Mange hoteller tilbyr all inclusive så ønsker du å ha full kontroll på matbudsjettet har du muligheten til det også.

Søk etter reiser til Antalya-området

Vær og klima

Prognose for Antalya-området:

Fly + Hotell

Alanya ★★★ 4n 2 478,-
Antalya ★★★ 4n 2 899,-
Side ★★★ 5n 2 939,-
Konakli ★★★ 4n 3 360,-
Avsallar ★★★★★ 4n 3 376,-
Kargicak ★★★★ 4n 3 399,-
Lara ★★★ 4n 3 649,-
Titreyengöl ★★★★★ 4n 3 814,-
Türkler ★★★★★ 4n 3 819,-
Kemer ★★★ 3n 3 936,-

Søk etter reiser til Antalyabukten

Kart

Antalya-området

Reisemål i Antalya-området

Andre reisemål