Bilde av Amalfikysten

Amalfikysten

Det sies at Amalfikysten er en av verdens vakreste kyststrekninger, og vi skal ikke se bort fra at det kan være sant. Her stuper fjellsidene ned i havet og langs de bratte klippene ligger vakre byer med pastellfargede hus, som f.eks.

Positano og Amalfi.

Verdens vakreste kyst

På sørsiden av Sorrentohalvøya, og sør for storbyen Napoli ligger Amalfikysten. Her ligger flere små, vakre lansbyer i den bratte fjellskråningen. Kysten har vært besøkt av kunstnere, forfattere og artister opp gjennom tidene. Flere av dem har bodd her over lengre perioder.

Den kanskje mest kjente av byene er byen Amalfi. På en høyde over byen ligger et kapusinerkloster som er gjort om til hotell. Historien forteller at munkene som bodde her var de første som introduserte melk i kaffen, og dermed skapte det vi i dag kjenner som cappuccino. Strendene i Amalfi er tettpakket på sommeren, og havet er avkjølende, klart og herlig for en forfriskende dukkert.

En like velkjent by er Positano. Kanskje er dette den aller vakreste av byene langs kysten? Husene i den lille byen er pastellfarget og de klamrer seg til den bratte klippen som stuper ned i havet. Byen ble "oppdaget" av kunstnere på 1950-tallet, og flere av dem hadde et ønske om å holde byen hemmelig for omverden. De lyktes ikke med å holde byen hemmelig, men pga at nybygg ikke er tillatt og kapasiteten er begrenset blir den ikke større enn den er i dag.

Amalfikysten er en by som kanskje er ekstra interessant for filmkjennerre. I 1938 bodde nemlig Greta garbo her, og ryktene sier at hun bodde sammen med komponisten Leopold Stokowski som akkurat hadde komponert musikken til Walt Disneys nyeste storfilm Fantasia. Ravello har kanskje Amalfikystens aller flotteste utsikt. Aller best er utsikten fra Villa Rufolo som ble bygget på 1200-tallet.

Øyene i Napolibukten

Øyene Ischia og Capri regnes som en del av Amalfikysten. Øyene er forskjellige med sin egen karatker. Begge er svært vakre og absolutt verdt et besøk eller flere. Det går båter flere ganger daglig til begge øyene.

Spektakulær kjøretur

Å kjøre langs Amalfikysten er en spektakulær opplevelse. Utsikten er fantastisk selv om kjøreturen kan være ganske nervepirrende. Da er det godt å vite at det ikke er noen som helst grunn til å forhaste seg. Stopp så ofte du kan. Nyt utsikten. Ta et bad. Ta en spasertur rundt i de vakre små byene som ligger tett i tett, og sett deg på et torg og bestill en cappucino, eller en god lunsj. Dette er tross alt en svært vakker kyst som bør nytes sakte.

Søk etter reiser til Amalfikysten

Reisemål i Amalfikysten

Andre reisemål