Bilde av Amalfikysten

Amalfikysten

Amalfikysten er uten tvli blant verdens vakre kyststrekninger. Den ligger sør i Italia og består av bratte fjellsider, sjarmerende landsbyer med fargerike bygninger og en utsikt som nærmest tar pusten fra deg.

Amalfikysten ligger på ligger på UNESCO's verdensarvliste, og er et svært populært reisemål for turister fra hele verden.

Viktige steder på Amalfikysten

De viktigste byene på Amalfikysten er bl.a. Amalfi, Positano, Sorrento og Ravello. Ofte inkluderer vi både øyene Capri og Ischia til denne kysten, samt storbyen Napoli siden disse stedene ligger innenfor kort avstand. Hvert og et av stedene har sin egen spesielle karakter med historiske bygninger og sjarmerende miljø. Her er gater som snirkler seg langs fjellsidene, hyggelige torg, og fantastisk utsikt.

Aktiviteter på Amalfikysten

Sol og bad på klipper og i små vakre bukter er en populær aktivitet. Det samme er fotturer i vakker natur langs svingete og ofte bratte veier. Reiser du nordover mot Napoli kan du ta turen om den historiske byen Pompei. Vulkanen Vesuv, som var årsak til den store katastrofen med sitt utbrudd i år 79.etter vår tid, er vel verd et besøk. Å sitte på et lite torg å titte på folkelivet eller nyte et glass vin eller en matbit er absolutt noe man bør unne seg. Midt på sommeren er området svært travelt. Våren og høsten er roligere.

Allerede på 1700 og 1800-tallet begynte folk i Europa å reise på sine såkalte "dannelsesreiser". Da var Amalfikysten et av de populære målene. Regionen er fylt med rik historie, god mat og vin og ikke minst et malerisk landskap. Hva mer kan en ønske for en god oppdagelsestur?

Søk etter reiser til Amalfikysten

Reisemål i Amalfikysten

Andre reisemål