Kefalonia

Kefalonia er den største øya i Det joniske hav utenfor vestkysten av Hellas. Hvis man skulle beskrive Kefalonia i en setning, vil det være "Kefalonia er en fredelig og frodig øy med fantastiske strender, små fiskevær og gode viner". Her kan du f.eks bade på en av Hellas beste og vakreste strender - Myrtos Beach.

Du reiser til Kefalonia for å nyte den vakre naturen, den avslappede atmosfæren og spise godt – men her finner du ikke et hektisk natteliv og enorme resorthoteller. På Kefalonia finner du mange gode strender, hvor de fineste ligger på halvøya Lassi. Men det er også gode strender på f.eks Skala, Poros, Svoronata og Sami. For naturelskere kan det nevnes at Kefalonia har en type gran som bare vokser her, i fjellene lever ville ponnier og like ved kysten svømmer skilpadder i det turkise vannet.

Hovedstaden i Kefalonia heter Argostoli – her kan du blant annet besøke det arkeologiske museet, og ca. en 15-minutters kjøretur herfra ligger Agios Georgios slott fra 1500-tallet. Er en opplagt utflukt når du trenger en pause fra stranden. En annen utflukt er å gå til den underjordiske innsjøen Melissani, eller til kystbyen Fiskardo, for å spise godt nede ved havnen som er litt Kefalonias svar på Cannes eller Portofino. 

Hvem passer dette reisemålet for?

Du drar til Kefalonia for å nyte naturen, atmosfæren, den gode maten og de gode strendene. Tempoet er ikke høyt. Unge voksne bør ikke velge Kefalonia om de ønsker fest og hektisk natteliv. Familier med barn, par og eldre kan med fordel reise hit for å oppleve en av Hellas vakreste øyer.

Når passer det best å reise hit?

Fra desember til april er det som oftest ikke mer enn 15 grader, og det regner omtrent halvparten av tiden.  I mai og juni stiger temperaturen opp til 25 grader, og sommeren er varm og tørr og prinsippet er det nesten ikke noe regn. Været i september og oktober er noenlunde det samme som i mai, men med den fordel at vannet er varmere og er et bra tidspunkt å reise til Kefalonia.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kefalonia
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 12°C 6°C
februar 13°C 6°C
mars 15°C 7°C
april 19°C 10°C
mai 23°C 13°C
juni 28°C 17°C
juli 31°C 19°C
august 31°C 20°C
september 27°C 17°C
oktober 23°C 14°C
november 18°C 11°C
desember 14°C 8°C
Prognose for Kefalonia