Amsterdam

Amsterdam er kanaler, broer, husbåter, kafeer og sykler - der nåtiden møter fortiden i en herlig kontrast. Det fins utallige smug og trange gater som munner ut i små torg mellom de mange kanalene.

Med alle kanalene, unik arkitektur, verdenskjente museum og historiske severdigheter er Amsterdam blant de vakreste byene i Europa. Byen et shoppingparadis, både med kjøpesentrene, mange små gater med butikker og markeder.

Rijksmuseum, van Gogh museumet, og Stedelijk museum er velkjent for mange, men det er mye mer. Amsterdam har over femti museum. Andre severdigheter vi kan nevne Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og ved Damm ligger det kongelige slott. Red light district er også en stor turistattraksjon og ligger i hjertet av den eldste delen av Amsterdam.

En tur innom Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam hører med når man besøker byen. Disse flytende boder har vært å finne på Singel-kanalen siden 1862 og er det eneste gjenværende blomstermarkedet av sitt slag i Nederland. Det er vel verdt å få med seg et kanal cruise, er en fin måte å oppleve unik arkitektur, historiske herskapshus, det smaleste huset i byen og alle de flotte broene.

Kaféene deles opp i brune og hvite, der de brune er mer genuine møteplasser og de hvite er mer moderne, men samme tilbud som de brune. Amsterdam har et stort utvalg  restauranter fra hele verden, alt fra det lokale kjøkken og er kjent for mange bra indonesiske restauranter.

Du kan fly direkte til Amsterdam fra flere norske byer, og fra Gardermoen er det mange daglige avganger. Fra Schiphol flyplass til sentrum er det ca 14 km og man kommer seg enkelt inn til sentrum med tog eller taxi.

Hvem passer dette reisemålet for?

I Amsterdam finnes noe for de aller fleste, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller gourmet opplevelser. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre. Denne byen passer godt enten det er par, venner, familie eller firma som skal på tur.

Når er det best å reise hit?

Byen kan besøkes hele året, vær og temperatur varierer en del etter hvilken årstid det er. Fint om våren når tulipanene blomster, uteservering og fortauskafeer starter opp. Midt på sommeren kan være vanskelig å få tak i hotell med sentral beliggenhet. Høsten er en fin tid å reise til Amsterdam. Sjelden snø og mange minusgrader om vinteren, men det kan være både regn, vind og tåke.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Hotel The Exchange ★★★ 2n 1 638,-
De Gerstekorrel ★★★ 2n 1 690,-
Mercure Amsterdam City ★★★ 2n 1 722,-
CC Hotel ★★★ 2n 1 731,-
Park Centraal Amsterdam ★★★★ 2n 1 808,-
Amsterdam De Roode Leeuw ★★★★ 2n 1 903,-
Nova Hotel ★★★ 2n 1 915,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Amsterdam
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 5°C 0°C 7°C
februar 6°C 0°C 7°C
mars 9°C 2°C 7°C
april 12°C 4°C 10°C
mai 17°C 8°C 13°C
juni 19°C 10°C 16°C
juli 21°C 12°C 17°C
august 22°C 12°C 19°C
september 18°C 10°C 19°C
oktober 14°C 7°C 16°C
november 9°C 4°C 14°C
desember 6°C 2°C 10°C
Prognose for Amsterdam