Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Peloponnes

Topp » Hellas » Peloponnes

Peloponnes
Peloponnes er en halvøy i sørlige Hellas og er oppkalt etter sagnhelten Pelops. Øya er full av historiske severdigheter og attraksjoner som f.eks. Olympia Stadion, Løveporten, Zevs-tempelet, Amfiteateret osv. Øya har også vakre høye fjell, olivenlunder og er et flott utgangspunkt for gå turer og andre naturopplevelser.

Korintkanalen skiller Peloponnes fra fastlandet, men har en forbindelse via Korinthagen som fungerer som en bred landgang. Peloponnes kan ses på som et Hellas i miniatyr og er et populært turistmål. Her kommer du lettere i kontakt med lokalbefolkningen med den ekte greske stemningen og de er kjent for sin gjestfrihet. På Peloponnes er det fantastiske strender av både rullestein og langstrakte sandstrender med azurblått vann. Klimaet kan sammenlignes med Kretas og sommeren varer som regel ut oktober. Det er et godt utvalg av tavernaer og prisene er overkommelige. I byene finnes noen barer og diskotek, men generelt for Peloponnes er at det er et mer behagelig tempo og roligere atmosfære.

Kart Peloponnes

Nafplion

Kardamyli


Chrani
Chrani er et rolig sted ved havet. Her det en flott strand og ingen trengsel.
» Bilder og kart fra Chrani

Petalidi|
Petalidi er en liten by som ligger i Kalamatabukten. Her er det en del tavernaer, kafeer og butikker. I området finnes det også flere fine strender og i Petalidi kantes stranden av en koselig strandpromenade.
» Bilder og kart fra Petalidi|

Stoupa
Stoupa ligger vakkert til i en vik på den sørlige delen av Peloponnes-halvøya. Mange grekskere selv regner dette området for noe av det vakreste i Hellas. Småbyen, som omgis av grønne områder, har en utrolig gresk sjarm og atmosfære.

Stoupa har en rik historie som strekker seg tilbake til oldtida. I dag er det en trivelig småby uten den voldsomme massturismen. Selve småbyen har mange koselige smågater med trivelige tavernaer hvor du kan nyte tradisjonell gresk mat samt mer internasjonale retter.

I overkant av den fine stranden ligger det en strandpromenade med flere tavernaer og barer.


» Bilder og kart fra Stoupa

Kalamata
Kalamata er Peleponnes' hoved- og havneby, men Kalamata forbindes kanskje av mange med store svarte oliven. Oliven og olivenolje er her viktige eksportvarer for Kalamata. Kalamata domineres av borgen fra 1400-tallet og denne strekkes til gamlebyen, men forøvrig er Kalamata en moderne by. Under sommermånedene er det mange kulturelle begivenheter, bl.a. konserter og teater som holdes på borgens amfiteater. Langs vannet ligger det mengder av restauranter og barer. I området rundt Kalamata ligger det flere strender av varierende størrelse.
» Bilder og kart fra Kalamata

Kardamili
Kardamili ligger i den sørlige delen av Peloponnes . Småbyen på ca 300 innbyggere ligger vakkert til ved havet.Bakrunnen for denne småbyen er et skrånende og grønt landskap med sypresser og oliventrær opp mot et brattere fjellandskap.

I Kardamili kan du både nyte late stranddager og ta deg flott fotturer oppover i et nydelig turterreng. På vei opp høylandet kan du besøke flere kulturminner som har rot tilbake i den greske mytologien. Vyros-ravinen er også vel verd et besøk.

Selve sentrum av denne småbyen har hyggelige og trange "sentrumsgater" med flere god spisesteder. Langs hele strandpromenaden ligger flere gode tavernaer som serverer god og tradisjonell gresk mat.


» Bilder og kart fra Kardamili

Kalo Nero
Kalo Nero ligger på østkysten og er en badeby med fine strender og hotellanlegg. Enn så lenge er det relativt få turister og uforstyrret her.
» Bilder og kart fra Kalo Nero

Chrani | Petalidi| | Stoupa | Kalamata | Kardamili | Kalo Nero