Bilde av Pafos

Pafos

I den sørvestre delen av Kyprosfinner du Paphos fylke og småby ved samme navn. Paphos er et glitrende utgangspunkt for de som vil bruke feriedagene på flotte fotturer i Troodos-fjellene og for å utforske den allsidige naturen på Akamas-halvøya.

Selve Paphos by er en "perle" når det gjelder kulturminner. Byen står på UNESCOs verdensarv-liste.

Paphos by består av en øvre og en nedre del. Helt i vestre del av strandpromenaden ligger Paphos-borgen.Opprinnelig ble det bygget to borger her i byzantisk tid som utgjorde festningsverket for havnen og byen. Rett på innsiden av molo-området ligger den arkeologiske parken. Her kan du blant annet besøke Dionysos hus og beundre de flotte og verdensberømte mosaikk-bildene.

Langs hele strandpromenaden ligger det trivelige restauranter og tavernaer hvor du kan nyte både internasjonal og lokal kokkekunst i solnedgangen.

En del av Akamas-halvøya er i dag naturreservat og byr på alt fra villmark med dype kløfter til vidunderlige små strand-bukter. Hele våren er halvøya et fargespektret blomsterhav. Området er av stor botanisk verdi fordi det finnes over hundre plantesorter som bare vokser her. Det er tilrettelagte vandreruter for både sykkel- og fotturister. Du bør unne deg turen til Afrodites og Adonis Bad som er små naturperler i reservatet. For golfelskere er et besøk på Afrodite Hills Golf et "must". Den strekker seg utover to platåer omkranset av Johannesbrødtrær med en storslått utsikt.

Strendene i områder varierer mellom å være av små rullestein til langstrakte sandstrender. Noen av strendene langs kystlinjen på halvøya kommer du lettest til med båt. Du kan bli med en av turbåtene ut fra havnen i Paphos. Ett av turalternativene går blant annet til Lara Bay. Lara Bay er den stranden hvor havskilpaddene i august og september måned går i land og legger egg til klekking i sanden.

Søk etter reiser til Pafos

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Pafos:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 9°C 18°C
Februar 17°C 9°C 17°C
Mars 19°C 10°C 18°C
April 22°C 12°C 18°C
Mai 26°C 15°C 22°C
Juni 29°C 19°C 25°C
Juli 31°C 21°C 28°C
August 32°C 21°C 28°C
September 30°C 19°C 27°C
Oktober 27°C 17°C 25°C
November 23°C 13°C 22°C
Desember 19°C 10°C 20°C

Prognose for Pafos:

Fly + Hotell

Chlórakas ★★★ 7n 3 270,-
Aphrodite Hills ★★★★ 7n 6 680,-

Søk etter reiser til Paphos

Kart

Paphos

Andre reisemål i Kypros