Bilde av Limassol

Limassol

Limassol bærer sitt klengenavn "lille Paris" med rette. Her finner du et pulserende byliv, rikelig med fornøyelser og aktiviteter og et godt bevart historisk sentrum. Limassol er den nest største byen på Kypros med ca 135.000 innbyggere.

Her ligger øyas viktigste havn og byen er senter for øyas vinindustri, handel og turisme.

I handlegatene finner du alt fra ultramoderne design-butikker til de lokale håndverkstradisjoner. Sko og klær kan du fremdeles få bestilt og laget på mål hos gode skomakere og skreddere.

Limassol har et mangfold av historiske steder. Byen ligger mellom to store arkeologiske utgravingsplasser. Begge er antikke kongedømmer. Amathus finner du i øst og Curium i vest. Curium er kjent for sitt godt restaurerte amfi-teater hvor det i sommersesongen både blir holdt konserter og teaterforestillinger. Like ved Curium ligger Kolossi-borgen som var tilholdssted for tempelridderen. Limassol slott,som ligger i gamlebyen, er i dag et godt middelalder-museeum. Her holdt blant annet Rikard Løvehjerte til under korstogene på 1100-tallet. Byen har også et arkeologisk museeum samt museeum for folkemuseum og kunstmuseeum.

Ca fem kilometer øst for bysentrum ligger de fleste hotellanleggene med nærliggende små og store strender med noe ulik kvalitet. Tar du spaserturen enda litt lenger øst finner du en strekning på 1.5 mil med supre strender. Dessuten kan du bli med turistbåter fra havna i sentrum ut til fine badeplasser.

Fra Limassol er det enkelt å komme seg rundt til de stedene du har lyst til å utforske mer,det være seg kontrastfylt natur, historiske steder eller ekte kypriotisk folkeliv.

Søk etter reiser til Limassol

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Limassol:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 7°C 17°C
Februar 17°C 7°C 16°C
Mars 19°C 8°C 17°C
April 23°C 10°C 18°C
Mai 27°C 14°C 20°C
Juni 31°C 17°C 22°C
Juli 33°C 19°C 24°C
August 33°C 20°C 25°C
September 31°C 18°C 24°C
Oktober 28°C 15°C 24°C
November 23°C 12°C 22°C
Desember 19°C 9°C 18°C

Prognose for Limassol:

Kart

Limassol

Andre reisemål i Kypros