Bilde av Athen

Athen

Athen er en sjarmerende by, som byr på en fascinerende historie mange tusen år tilbake i tid. Athen har et stort utvalg fortauskafeer, restauranter, nattklubber og barer.

Athen er hovedstaden i Hellas og ligger på halvøya Attika. Eldste bosetning på Athen var ca 5000 år før Kristus. Athen er senter for vitenskap og finans, og har en allsidig industri og en betydelig turisme. Athen er byen med den med spennende historien i verden. Det var i Athen demokratiet ble innført av de vise menn fra gammelt av. Athen er omringet av fjellene Ymmytos, Pendeli og Parnitha, og Saronic gulfen. Solen skinner i Athen året rundt. En spasertur i det historiske trianglet; Plaka, Thission, Psyri som er det gamle nabolaget, gir deg en følelse av å være flere tusen år tilbake i tid. Det er en veldig spesiell atmosfære i denne delen av Athen. Det er en stor kontrast til den mer moderne delen av Athen som består av lukseriøse kjøpesentre og restauranter.

Det er et sted du må besøke når du er i Athen. Det er selvsagt Acropolis, som er det viktigste monumentet fra gammel tid av som finnes i vår del av verden. Det er ikke vanskelig å finne frem der den ligger like over gamlebyen Plaka i Athen. Akropolis er et lite fjell på 150 meter over havet som består av en rekke forskjellige byggverk, med Parthenon som er det mest kjente. Severdighetene ligger forøvrig ganske nære hverandre i Athen, så det er en fin by å spasere i.

Athen har andre viktige historiske steder enn Acropolis. Odeion og Herodes Atticus, Olymbion, Roman Marked, Panathinaiko Stadium or Kallimarmaro ligger også i Athen. Athen hadde OL i 2004, og byen ble pusset opp i forkant av OL.

Utvalget av ekte gresk mat er selvsagt veldig bra på restaurantene i Athen. Mousaka med gresk salat smaker fantastisk godt i Athen. Nattlivet i Athen har mer en nok utvalg til å tilfredsstille den mest bortskjemte festløve. Livet på de populære nattklubbene tar virkelig av etter midnatt, og varer til tidlig morning i Athen. Det er masse gode butikker for shopoholikere som er på besøk i Athen. Nydelig håndverk, designer klær, sko og smykkebutikker finnes rundt i hele Athen.

Den god tid på året å besøke Athen er på våren eller sent på høsten. Somrene kan bli meget hete. Men vintrene i Athen er faktisk veldig livlige og gir deg en helt annen opplevelse. Det er også mye billigere overnattingsmuligheter i Athen på vinterhalvåret.

Søk etter reiser til Athen

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Athen:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 6°C 16°C
Februar 14°C 7°C 15°C
Mars 16°C 8°C 16°C
April 20°C 12°C 16°C
Mai 25°C 15°C 19°C
Juni 30°C 20°C 23°C
Juli 33°C 22°C 26°C
August 32°C 22°C 27°C
September 29°C 19°C 25°C
Oktober 23°C 15°C 23°C
November 19°C 11°C 20°C
Desember 15°C 8°C 17°C

Prognose for Athen:

Fly + Hotell

Piraeus ★★★★ 3n 3 299,-
Vouliagméni ★★★★ 4n 4 013,-
Glyfada ★★★★★ 7n 9 856,-

Søk etter reiser til Athen

Kart

Athens

Andre reisemål i Atens Riviera