Bilde av München

München

Munchen er Tysklands mest populære reisemål for nordmenn. Kulturlivet, folket, det smakfulle ølet, attraksjonene og ikke minst atmosfæren gjør Munchen til et veldig attraktivt reisemål.

Munchen er hovedstaden i den tyske delstaten Bayern, og er den tredje største byen i Tyskland, etter Berlin og Hamburg. Munchen er en veldig velstående katolsk by, som ligger ved elven Isar. Munchen har blitt et av de viktigste teknologiske sentrene i Europa. Faktisk så finner du verdens største tekniske museum i Munchen; Deutche Museum.

Munchen byr også på et godt utvalg av kulturelle tilbud. Et stort utvalg små og store teatre finner du rundt om i hele Munchen, samt flere operahus, blant annet Bayerische Staatsoper, som er et av verdens ledende.

Munchen er en storby, men likevel kalles den «Europas største landsby» Grunnen er nok de mange forstedene i Munchen som har en historie langt tilbake til middelalderen. Samt den nydelige gamlebyen i Munchen som er en opplevelse for seg selv. Her finner du koselige små gater og torg, samt nesten ikke en eneste bil.

Oktoberfestivalen i Munchen er en veldig populær begivenhet. Det serveres flere millioner liter øl til de over 5 millioner gjestene som inntar Munchen i de tider. Spesielt amerikanere, italienere og engelskmenn dominerer Munchen, men også øltørste nordboere trekkes nedover. Munchen settes fullstendig på hodet i de dager hvert år. Oktoberfestivalen i Munchen har faktisk røtter tilbake så langt som 1810. I dag holdes faktisk Oktoberfestivalen i Munchen i midten av september, for å være nærmere sommeren. Det meste foregår på den store festplassen ved utkanten av bykjernen i Munchen, men selvsagt, med så mange besøkende så merker man festlighetene i hele Munchen.

Det er mange spennende restauranter i Munchen. Mange av de fokuserer på kombinasjonen mellom på svin, poteter og kål, så det er ingen fare for å ikke bli god og mett. Selv om en ikke besøker Munchen under Oktoberfestivalen, så er det mange hyggelige barer hvor man kan innta en skikkelig god halvliter iskaldt øl... Nattlivet i Munchen byr for øvrig på alt du måtte ønske. De brune puber, klassiske coctail barer, eller hippe nattklubber.

Dersom du besøker Munchen på sommerhalvåret, så anbefales en piknik eller gåtur i Englische Garten. Denne grønne oasen i Munchen er en verdensberømt park, som faktisk er mye større enn New Yorks Central Park. Her får man et lufte rom fra Munchens travle byliv hvis ønskelig.

Klimaet i Munchen er veldig behagelig. Fønvind fra Alpene gjør at Munchen og området rundt er ganske mildt hele året. Snø i Munchens gater er ganske uvanlig. Men kun to timer unna Munchen finner du Alpene. En bra tid å året å besøke Munchen er mellom mai og september, da opplever du mest trolig nydelig solskinn og god temperatur. Men tidlig vår eller tidlig høst er likevel den beste tiden å besøke Mucnhen, da det er færre turister på besøk. Det vil si bortsett fra ukene under Munchens Oktoberfestival. Men for all del, uansett når på året du besøker Munchen vil det alltid være masse og se og oppleve.

Søk etter reiser til München

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for München:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 1°C -5°C
Februar 4°C -4°C
Mars 8°C 0°C
April 13°C 3°C
Mai 18°C 7°C
Juni 21°C 10°C
Juli 23°C 12°C
August 23°C 12°C
September 19°C 9°C
Oktober 14°C 4°C
November 6°C 0°C
Desember 2°C -4°C

Prognose for München:

Fly + Hotell

Unterhaching ★★★ 7n 6 175,-

Søk etter reiser til München

Kart

Munich

Andre reisemål i Tyskland