Bilde av Krakow

Krakow

Krakow er Polens tredje største by og den eldste i landet. Den ligger flott til ved elven Wisla. Krakow blir regnet som en av Europas vakreste byer. Her har du alt hva du kan ønske deg av en storbyferie, og på toppen av alt er prisnivået sjarmerende lavt.

Gammelt og nytt i Krakow

Med majestetisk arkitektur, flott beliggenhet og mange severdigheter er det ikke rart at Krakow havner på listen blant de vakreste byene i Europa. Byen var tidligere Polens hovedstad, og hadde sin gullalder på slutten av 1500-tallet. I dag er Krakow en blomstrende univesitetsbye med vennlig, avslappet stemning.

Krakows gamleby har svært vakker arkitektur bl.a. fra gotikken og barokken. Her ligger flotte palasser, herregårder, og kirker. Det er mer enn 100 barer og puber i Krakows gamleby, flere av dem holder åpent til langt utpå natten.

Restauranter, shopping og uteliv

Torget Rynek Glowny er byens naturlige samlingspunkt. Her er det hyggelig å starte dagen med en kopp kaffe og noe å spise før du slipper deg løsblant de vakre bygningene fra middelalderen. Er det sightseeing som står på programmet kan du glede deg til å velge blant en hundretalls kirker og slott med spiralformede tårn.

Du spiser både godt og billig i Krakow. Her finnes små og store restauranter og en lang rekke hyggelige kafeer og barer i alle varianter, fra små enkle til svært trendy steder, og nye dukker stadig opp. Takket være at byen er en studentby med mange unge mennesker, er det en lang rekke utesteder, diskotek og nattklubber å velge imellom.

Shoppingen er variert og du vil finne et bredt utvalg både av lokale butikker og eksklusive butikker med kjente merkevarer. Du bør absolutt få med deg det livlige markedet i det jødiske kvarteret på søndager.

Søk etter reiser til Krakow

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Krakow:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 0°C -7°C
Februar 2°C -5°C
Mars 7°C -1°C
April 14°C 3°C
Mai 19°C 8°C
Juni 22°C 11°C
Juli 23°C 12°C
August 23°C 12°C
September 19°C 9°C
Oktober 14°C 4°C
November 7°C 0°C
Desember 2°C -4°C

Prognose for Krakow:

Fly + Hotell

Abella Suites and Apartments ★★★ 2n 1 125,-
Old Town Apartments Grodzka ★★★ 2n 1 177,-
Station Aparthotel ★★ 2n 1 195,-
Armon Residence ★★★ 2n 1 196,-
Hotel Kazimierz III ★★★ 2n 1 208,-
Kazimierz II ★★★ 2n 1 219,-
Garden Palace ★★★★ 2n 1 226,-
Happy Tower Kraków ★★★ 2n 1 236,-
Q Hotel Krakow ★★★ 2n 1 236,-
Fresh Apartments ★★★★ 2n 1 238,-

Søk etter reiser til Krakow

Kart

Krakow

Andre reisemål