Bilde av Krakow

Krakow

Krakow er en av de største og eldste byene i Polen, og ligger flott til ved elven Wisla. Krakow regnes faktisk som en av Europas vakreste byer.

Krakow har tidligere vært senter for vitenskap, kultur og kunst. Men Krakow regnes også i dag som Polens kulturhovedstad. Flere vakre bygninger bør besøkes i Krakow. Den vakre Mariakirken fra 1200 tallet, det kongelige slott fra 1536 og domkirken på Wawel-høyden fra 1300 tallet.

Krakows gamleby har en rik arkitektur med eksempler fra gotikken og barokken. I Krakows gamleby ligger flotte palasser, herregårder, og kirker. Disse har nydelige farger, glass og skulpturer. Krakow har en meget rik kulturarv, og kom bra ut av 2.verdenskrig tross beliggenheten. I gamlebyen i Krakow finner du også flere restauranter som serverer utsøkt polsk mat som du bør prøve ut. Det er også over 100 barer og puber i Krakows gamleby, flere som er åpne til kl tre om morningen. Som du skjønner er det i Krakows gamleby du bør være.

April til oktober er den beste tiden å besøke Krakow. Men det kan være lurt å bestille flyreiser og hotell i god tid, da Krakow er et meget populært reisemål i de tider. Vinteren i Krakow kan være meget kaldt, men om du takler dette kan du få meget billige reiser. I Krakow kan du kjøpe billige smykker, antikviteter, og lokalt håndverk. I Florinske gaten i Krakow kan du kjøpe masse klær og sko, her finner du også kjøpesentre. Prisene er godt under nivået i Norge, så her er det bare å kose seg. Krakow er forresten skrevet inn på UNESCOs liste over verdens kulturarv, så det sier seg selv at dette er en by vel verdt å besøke.

Søk etter reiser til Krakow

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Krakow:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 0°C -7°C
Februar 2°C -5°C
Mars 7°C -1°C
April 14°C 3°C
Mai 19°C 8°C
Juni 22°C 11°C
Juli 23°C 12°C
August 23°C 12°C
September 19°C 9°C
Oktober 14°C 4°C
November 7°C 0°C
Desember 2°C -4°C

Prognose for Krakow:

Andre reisemål