Bilde av Istria-halvøya

Istria-halvøya

Kroatia som  også blir også kalt Pula-kysten, ligger lengst inne i Adriaterhavet. Det er bare en kort båttur til Venezia, og italienske Trieste ligger noen få kilometer unna.

Denne halvøya er kjent for å en svært vakker kyst og flere sjarmerende byer. De mest kjente byene fra nord mot syd er Umag, Poreč, Rovinj og Pula. Kysten er kupert med klipper, svaberg og lune bukter. Det er grønn og frodig innimellom klippene og strendene som ligger i ofte beskyttede bukter har alt fra finkornet gyllen sand til rullestein.

Byene på Istriahalvøya

Pula er den største byen på Istriahalvøya med havnen som et naturlig midtpunkt. Dette er en populær ferieby blant annet pga den flotte beliggenheten ved havet, den sjarmerende bebyggelsen og at det ligger flere fine badestrender rundt byen. Rovinj er kanskje den mest populære av byene i dette området, og en av de  eldste byene i Kroatia. Rett utenfor Rovinj, både nord og syd for byen ligger flere herlige bukter og det er her de fleste hotellene er. Poreč er kjent som en av Kroatias store kulturbyer. Den er svært vakker og deler av byen er byen ligger på en odde ute i havet. Dette er det største og mest velutviklede feriestedet i denne delen av Kroatia. Umag ligger lengst nord av de mest kjente byene på Istriahalvøya. Det er en liten hyggelig by som har blitt spesielt populært blant barnefamilier.

Krystallklart badevann, klipper og bukter

Selv om det er mange strender langs hele Kroatia vil du oppdage at de fleste velger å bade fra klipper. Og det er nettopp på grunn av alle klippene at vannet er fantastisk klart. Visse steder er det så gjennomsiktig at man ser bunnen selv om det er dypt. Det er absolutt ikke ubehagelig å ligge på klippene - tvert i mot, og flere steder langs kysten er det lagt ut "badeplattinger". Som regel er det et hyggelig lokalt spisested eller en bar innen kort avstand.

Mat og drikke

Mange av byene på Kroatia har sine lokale spesialiteter, og svært mange er inspirert av det italienske kjøkkenet med en litt egen vri. At italiensk påvirkning inngår i en stor del av mattradisjone her er naturlig siden landene ligger så tett inntil hverandre.

Søk etter reiser til Istria-halvøya

Vær og klima

Prognose for Istria-halvøya:

Fly + Hotell

Poreč ★★★ 7n 5 844,-
Pula ★★★★ 7n 6 203,-
Rabac ★★★ 7n 6 253,-
Vrsar ★★★ 7n 6 342,-
Novigrad ★★★ 7n 6 640,-
Umag ★★★★ 7n 6 950,-
Rovinj ★★★★ 7n 7 063,-
Krk ★★★★ 7n 7 256,-
Opatija ★★★★ 7n 7 590,-
Lovran ★★★★ 7n 7 595,-

Søk etter reiser til Istria-halvøya

Kart

Istrienområdet

Reisemål i Istria-halvøya

Andre reisemål