Bilde av Dubrovnik-kysten

Dubrovnik-kysten

Dubrovnik-kysten sør i Kroatia er et svært populær område ikke minst pga byen Dubrovnik. Kysten har en mengde små og og litt større øyer, noen er ubebodde og andre har en liten landsby og noen hoteller og pensjonat.

Kyststripen er smal og vakker og strekker seg sydover mot Bosnia Herzegovina. Den sydligste av feriebyene langs denne kysten er Cavtat. Hele området har et typisk middelhavsklima med milde vintre og varme somre. 

Krystallklart badevann

Adriaterhavet i dette området er krystallklart med et uendelig antall små badebukter og et vakkert klippelandskap. Klippene og det klare, turkise vannet gjør at snorkling er en populær aktivitet. Området er naturlig nok svært populært for båtutflukter og seiling. Mange velger å seile langs den vakre kysten og i havnene er det derfor seilbåter av alle slag, både private og innleide for ferien.

Mat og drikke

En stor del av matinspirasjonen i Kroatia kommer fra Italia. I tillegg har landet hentet inspirasjon fra sine østlige naboer. Dette har ført til et spennende kjøkken med varierte matopplevelser. Burek, Buzzara og Pasticada er bare noen spesialiteter du garantert kommer til å prøve deg på. Sjømat og skalldyr er en selvfølge. Og ikke glem å smake på noen av de lokale vinene.

Søk etter reiser til Dubrovnik-kysten

Reisemål i Dubrovnik-kysten

Andre reisemål