Bilde av Korsika

Korsika

For det moderne europeiske mennesket har middelhavsøyene vært et rekreasjonsområde i veldig mange år.Deriblant er den vakre perlen av ei øy, Korsika. Den ligger rett nord for Sardinia. Ser vi øya fra lufta har den form som en knyttet hånd med en utstrakt pekefinger.

Denne "hånden" ligger nord - sør plassert og peker inn mot det italienske fastlandet mot storbyen Genova. I sør er det kun 12 kilometer over Bonifaciostredet til Sardinias nordspiss.

Korsika blir ofte beskrevet som ei vill og vakker øy. Den har et vilt innland med høye fjelltopper og dype juv. Høyeste fjelltopp er på 2706 m og du finner den i Monte Cinto området. Øya har for det meste krattskog i likhet med de andre middelhavsøyene. Men her finner du faktisk opptil førti pattedyrarter. I et mangfoldig fulgeliv kan vi blant annet oppleve korsikaspettmeisen. Korsika har tilsammen 40 % av arealet sitt lagt ut som nasjonalpark.

Langs hele østkysten finner du nydelige sandstrender. Mens landskapet på vestkysten er mer preget av høye klippevegger med nydelige små bukter og fjordtarmer.

De to største byene på øya, Ajejaccio og Bastia, er vel verd et besøk. Korsikas historie er rik og går mangfoldige tusner av år tilbake til ca 400 f.kr. Men, den mest kjente skikkelsen herfra er vel Napoleon. Han ble født i byen Ajaccio og her finner du et flott Napoleon-museum du kan besøke.

Mattradisjonene på Korsika er en herlig blanding av fransk og italiensk kjøkken. Det som du bør kjøpe med deg hjem etter en ferietur, er både en av øyas viner eller olivenolje. Dessuten er osten laget av sauemelk verd en smak. I tillegg produseres det bra med honning.

Søk etter reiser til Korsika

Fly + Hotell

Bastia ★★★ 7n 8 148,-
Ajaccio ★★★ 7n 9 228,-
Calvi ★★★ 7n 9 438,-
L'Île-Rousse ★★★★ 7n 11 378,-
Bonifacio ★★★★★ 7n 20 596,-

Søk etter reiser til Korsika

Andre reisemål i Frankrike