Dagens siste svømmetur, Platanias

Dagens siste svømmetur, Platanias

Platanias

Langs hele den lange Chaniakysten ligger det små og litt større feriesteder. Platanias er kanskje det aller fineste av disse stedene. Stedet er populært blant både barnefamilier og voksne par på tur.

Vennegjenger ser også ut til å trives her. Siden stedet er forholdsvis stort og stranden lang og flott er det god plass for alle. Her kan alle finne "sitt" Platanias uansett om man ønsker å slappe av i fred og ro, eller å være aktiv fra morgen til kveld.

Strender, sol og bad i Platanias

Stranden er vakker og omtrent en mil lang. Den varierer fra å være nesten hvit visse steder til å helle mot rødbrun. De fleste stedene er den langgrunn og barnevennlig, man skal likevel være oppmerksom på at noen steder er det områder med dypere vann og bølger. Det er utleie av solstoler og parasoller langs det meste av stranden. Nærmere havnen finnes det aktiviteter som vannscooter og paragliding. 

Restauranter og uteliv

Det finnes mange restauranter i Platanias som serverer alt fra greske spesialiteter til mer internasjonalt pregede menyer. Mange av de tradisjonelle, familiedrevne tavernaene ligger rundt torget og serverer lokal gresk mat og vin. Det er et stort utvalg av kaféer og barer i Platanias og spesielt midt på sommeren er utelivet her ganske livlig. Kommer du hit på våren eller høsten er det roligere og da må du gjerne inn til Chania by for å finne det beste utvalget for sene nattetimer. Det er et stort utvalg av butikker langs den lange hovedgaten i Platanias. Likevel finner du det aller beste utvalget i Chania by som bare ligger 10 minutter unna i taxi.

Natur og utflukter

Kreta er en stor øy med et variert og vakkert landskap. Her er høye fjell og trange daler, små og store landsbyer og uendelig mange strender. Å leie bil på Kreta er en flott opplevelse. En tur til Chania by som ligger like ved Platanias er et 'must' både for shopping og for restaurantbesøk enten i den Venetianske havnen eller i gamlebyen. En fottur i Samariaravinen som er Europas lengste ravine, kan også anbefales på det varmeste.

Søk etter reiser til Platanias

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Platanias:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 8°C 17°C
Februar 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Mai 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
August 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
Desember 16°C 10°C 19°C

Prognose for Platanias:

Andre reisemål