Bali

Bali er en stor øy i Indonesia, og landets mest kjente turistmål. Bali er svært frodig, og med sin beliggenhet rett på Ekvator, er klimaet stabilt hele året. Det er meget billig å spise og leve her, og dette gjør Bali til et meget prisgunstig reisemål.

Bali er en stor øy, og en av 34 provinser i Indonesia. Bali ligger bare 8 grader sør for ekvator, er svært frodig, kupert og kontrastfylt. Her finnes både vulkanske fjell, tett jungel, kritthvite strender og svarte lavastrender. De mest populære turistområdene ligger sør på øya. Feriebyen Kuta er den største og mest hektiske, og byr på både uteliv og shopping, og frekventeres særlig av ryggsekkturister. Den lekre feriebyen Sanur er roligere, og er også populær blant de lokale. Vil man ha tilbaketrukket luksus er Nusa Dua-halvøya et godt alternativ. Her finnes mange lekre hoteller langs silkemyke strender. Vil man oppleve Bali utenfor de store turistområdene er nordsiden og den lille kystbyen Lovina et spennende reisemål. Jungelbyen Ubud bør man også sette av en dag eller to til å utforske. Ubud kalles ofte Balis «vugge» og er en grønn naturperle man umiddelbart blir glad i.

Det er mye å se og oppleve på Bali, og mange utfluktsmuligheter både på Bali og til nærliggende øyer. Lombok og Gili-Øyene er de mest kjente. Foruten opplevelser og utflukter utenfor hotellene, er selvsagt spa og velvære både populært og billig på Bali. Her kan du nyte deilige massasjer og behandlinger for en hyggelig pris. Spa tilbys på de fleste større hoteller og i turistområdene ellers på øya. Yoga er også en populær aktivitet, og mange instruktører tar sine utdannelser nettopp på Bali.

Det balinesisike kjøkken byr på fargerike matretter og mange spennende smaker. Her er det lett å forelske seg i de deilige rettene, og den kanskje mest populære er Babi guling, grillet svin med ris og lokale krydder. Ulike versjoner av helgrillet kylling i en brennhet chilisaus kalt Ayam Pelalah er også verdt å smake på. Dette er et must å spise på Bali. Det finnes også en rekke vegetar- og veganrestauranter på Bali.

Den internasjonale lufthavnen på BAli heter Ngurah Rai, og ligger på sørspissen av øya. Mange flyselskaper har forbindelse fra Norge til Bali med kun ett flybytte underveis.

 

 

 

Hvem passer dette reisemålet for?

Man kan reise til Bali både med vennegjengen, på bryllupsreise, med barn og alene. Avhengig av hva slags ferie man er på, kan det være lurt å sette seg inn i de ulike feriestedene på Bali slik at man velger et passende område. Prisnivået på Bali er lavt, og selv de virkelig flotte hotellene har ofte gode priser. Det er meget billig å spise og leve her, og dette gjør Bali til et meget prisgunstig reisemål.

Når er det best å reise hit?

Balis geografiske beliggenhet gjør at klimaet er ganske stabilt hele året. Den tørreste perioden på Bali er fra mars til november, og særlig i sommermånedene er det fantastisk vær, med mye sol og behagelig temperatur. Desember-februar er månedene med mest nedbør, men det er som regel godt med solskinn også i denne perioden, selv om ettermiddagsbyger og noen dager med nedbør må påregnes. Ved ekvator er solen sterk, også når det er overskyet.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart