Krakow

Krakow ligger i sør i Polen og er landets nest største by etter hovedstaden Warszawa. Krakow har de siste årene fått et enormt løft som turistdestinasjon, har blitt et veldig populært weekend reisemål og her får du mye for pengene. Det er mye å oppdage her i gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste.

Krakow har en lang historie og arkeologer har gjort noen funn som viser at folk har bodd der siden steinalderen. Det vi i dag kaller Krakow ble grunnlagt på 900-tallet, men det var først på 1400- og 1500-tallet at byen fikk sin storhetstid og mange av dagens mest berømte bygninger ble reist. Byen fikk stor berømmelse igjen i 1978 da Karol Wojtyła ble valgt til pave Johannes Paul II. Han ble ikke bare den første ikke-italienske paven på over 450 år, men satte også Krakow på kartet da det var i nettopp Krakow han var erkebiskopen. I dag er pave Johannes Paul II en stolthet for lokalbefolkningen, og for eksempel er flyplassen oppkalt etter ham.

Et besøk i Krakow kan med fordel begynne i gamlebyen og det fantastiske torget, en av Europas største torg. Som et mirakel overlevde det meste av det gamle sentrum fra ødeleggelse under 2. verdenskrig, så nesten alt du ser i dag er i opprinnelig stand. Det er flere vakre kirker rundt torget, som St. Adalbert’s Church, og på slutten av året finner du her et av Europas vakreste julemarkeder. Krakows andre mest kjente turistmål er det vakre Wawel-slottet, som ligger på en høyde over byen og elven Wisła. Slottet har i mange århundrer vært et symbol på Krakow, og det var her byens første bosetninger ble reist. Men Krakow har mye mer å tilby enn bare gammel arkitektur. Det er mange gode restauranter, koselige kafeer og gode shoppingmuligheter. Det er også en rimelig by hvor du får mye for pengene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Med sin lange og innholdsrike historie er Krakow selvfølgelig et interessant reisemål for de som er interessert i historie, arkitektur og kultur, men det er også et reisemål for de som leter etter en rolig og koselig helgetur. Byen er kompakt, det er lett å oppdage byen til fots, og det er mye å se og gjøre.

Når er det best å reise hit?

Krakow kan uten problem besøkes gjennom hele året selv om været forandrer seg mye. Om vinteren kan det være kaldt og mye snø. Mange synes allikevel at byen er koselig og stemningsfull å besøke under vinterhalvåret. Perioden mai - september er de varmaste og mest solsikre månedene.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Boutique Aparthotel and Apartments ★★★ 3n 582,-
Hotel Pod Wawelem ★★★ 3n 646,-
Yarden Aparthotel ★★★ 3n 730,-
Inx Design Hotel ★★★★ 3n 732,-
Antique Apartments Old Town ★★★ 2n 742,-
Metropolis Design Hotel ★★★★ 3n 748,-
Hotel 32 Kraków Old Town ★★★ 3n 758,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Krakow
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 0°C -7°C
februar 2°C -5°C
mars 7°C -1°C
april 14°C 3°C
mai 19°C 8°C
juni 22°C 11°C
juli 23°C 12°C
august 23°C 12°C
september 19°C 9°C
oktober 14°C 4°C
november 7°C 0°C
desember 2°C -4°C
Prognose for Krakow