Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Santorini

Topp » Hellas » Santorini

Santorini
Santorini tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios, Paros. Herfra går det båter til Aten, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene.Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato vært et eldorado for geologer og øybesøkende med interesse for geologi.

Øya stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter.Men den har i moderne tid både jordbruksområder og moderne småbyer. Her er småbyene lagt oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Historisk er den første befolkningen fra ca 3000 år f.kr. Mange av minnesmerkene fra historien er godt bevart. Veggmaleriene i Akrotiri er vel verd et besøk.

Santorini er i dag blant annet kjent for sine flotte solnedganger. Det er ikke for ingenting at øya i dag regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Prisnivået på Santorini er høyere enn på de andre greske øyene. Det er fordi øya gjennom mange år nå har utviklet seg til et "merkevarested" ved siden av det typiske markedshandelen.

Kart Santorini

Santorini - Greece - English

SandstrenderKamari
Kamari er en kjent turistby og ligger på Santorinis østre side. Her finner du absolutt alt som tilhører badeferiens gleder. En vidunderlig lang sanstrand med mørk finkornet lavasand innbyr til late feriedager.

Strandpromenaden løper langs hele denne lange sandstranda og har et godt utvalg restauranter og tavernaer. Rett på baksiden av promenaden ligger det et stort tilbud av butikker, restauranter, barer og fornøyelsesliv.

Blir du lei strandlivet en dag kan du jo ta deg en spasertur opp til oldtidsbyen Thira. Den ligger en knapp times rusletur opp fra Kamari.


» Bilder fra Kamari

Fira
Hovedstaden Fira ligger ytterst på et klippeplatå cirka 260 meter over havet og har en fantastisk panoramautsikt. Byen består av hvitmalte hus vegg i vegg i trappegater, blåmalte ortdokse kirkekupler og solterrasser. Du kommer deg fra byen og ned til havnen ved hjelp av en kabelbane, eller du kan velge å gå de åtte hundre trappetrinnene fra toppen og ned

Fira har et et livlig bytempo med en herlig blanding av besøkende fra hele verden. I byen er det et stort utvalg av restauranter og barer som passer for de fleste. Ikke langt utenfor Fira, innover i landet, ligger byen Imerovigli som også har en fantastisk utsikt.

Til tross for et livlig bytempo kan du allikevel nyte glade og herlige feriedager i et typisk gresk miljø i Fira.


» Bilder fra Fira

Perissa
Fjellet Profitis Ilias deler øya Santorini i to. På den østlige delen finner du Perissa.Dette er et av øyas største feriesteder hvor mange ferieglade ungdommer samler seg i høysesongen.

Perissa er en liten by i havkanten. Den berømte Perissastranden kjennetegnes av den sorte lavasanden, det vakre blå havet i kontrast mot de høye klippene som strekker seg opp mot himmelen. Stranden er av mørk lavasand og strekker seg tre til fem kilometer lang. Ved den vakre stranden ligger det sjarmerende tavernaer, butikker, barer og kafeer. Det finnes diverse vannsportaktiviteter å velge mellom.

Vil du gjøre noen utflukter mens du nyter ferien her, er et besøk i oltidsbyen Thira vel verd et besøk. Her finner du restene av et bysamfunn fra 1000 år før vår tid.

Perissa ligger ca 15 km sørvest for Fira, og det går buss.


» Bilder fra Perissa

Kamari | Fira | Perissa