Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Korfu

Topp » Hellas » Korfu

Korfu
Det sies at kjært barn har mange navn. Det stemmer for øya Korfu som både har klengenavnet "den grønne smaragd" og "Middelhavets perle". Det vil si at øya ligger i det Joniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsida vender "ansiktet" inn i Adriaterhavet. Frodigheten er selvfølgelig et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de oppsto.

Øya deles inn i tre distrikter ved to store fjellkjeder. Hele vestsida av øya er en sammenhengende sandstrand. Ellers er det nydelige sandstrender både nord,øst og sør på øya. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruksarel, olivenlunder og pinjetreskoger.

Korfu har en lang historie helt i fra antikkens tid. Myter forteller om øyas opprinnelse, om hvordan havguden Poseidon flyttet nymfen Corkyra (derav navnet Korfu)til øya. Gjennom hele historien har Korfu vært erobret og styrt av ulike nasjoner gjennom hele historien. Øya ble sammen med de andre ioniske øyer forent med det moderne Hellas i 1864. Overalt på øya og spesiel i byen Korfu kan en finne historieminner fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste. På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom.Alt fra ulike vannaktiviteter til golf og fot- og sykkelturer tilbys. Korfu By har en herlig middelhavssjarm, her blandes stil og historie med den moderne verden på en fin måte. Ønsker du fornøyelsesliv og shopping passer Korfu by perfekt. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sine ferieparadis. Korfu har vært skildret gjennom litteraturen siden den gangen. Blant annet utspilte handlingen i "Stormen" av Shakespear seg på Korfu.

Kart Korfu
Acharavi
Archavi er både et ypperlig reisemål for familieferie og en "travel"gresk småby.

Byen deles av en hovedvei. Mellom hovedveien og fjellene ligger selve sentrum. På den andre siden,mot havet,ligger små og store feriehoteller side om side med hyggelige tavernaer. Tavernaene server deg gode og smakfulle greske retter.

Området har lange, fine og myke sandstrender ideelle for den totale "strandferien". I den ene enden av strandområdet finne du senteret for ulike vannaktiviteter. Her kan du også leie båt om du ønsker å ta egne båtturer. Dessuten vil alle i familien, uansett alder, like seg i vannparken Hydropolis.

Bak selve småbyen finner du tilrettelagte fotturistruter. Disse er knyttet sammen i det stor nettet av merkede stier over hele øya,Corfu Trail.

Fra denne koselige feriebyen kan du lett finne fram til de severdige historiske stedene i nærheten. Det dreier seg både om romersk bad og dorisk tempel.Byen Roda ligger 10 minutters kjøring mot vest og St.Spiridon mot øst.
» Bilder og kart fra Acharavi


Agios Georgios - St. Georges
Agios Georgios(St.Georges på engelsk) er en liten, sjarmerende og stille småby der man slapper av og nyter sol og bad. Langs den fantastisk fine sandstranden ligger det flere hyggelige tavernaer der man kan se solnedgangen. I Agios Georgios fins det en del små butikker og restauranter, det er et rolig natteliv.
» Bilder og kart fra Agios Georgios - St. Georges

Agios Gordis
Agios Gordis er en liten, men populær feriedestinasjon. Helt nede i vannkanten ligger en 1.5 kilometer lang vakker sandstrand. På baksiden av småbyen stiger landskapet opp i et skrånende landområdet med nydelige grønne olivenlunder. Følger du åsidene helt til topps vil du oppleve en malerisk utsikt.

Selve småbyen syder av "gresk øy-atmosfære". Dette er en av grunnene til at feriegjester i Agios Gordis stadig kommer tilbake. Byen har et godt utvalg av kafeer,restauranter og tavernaer.

I tre kilometers avstand ligger det tre små typiske greske landsbyer. Fra de alle tre, kan du legge ut på fine fotturer i tilrettelagte løyper. Dette er et fint aktivitetsalternativ om du vil bytte ut strandlivet for en dag.
» Bilder og kart fra Agios Gordis


Dassia
Rett nord for Korfu by finner vi Dassia som er en ekte ferieby med flere kilometer lang sandstrand. Her finnes et stort utvalg av barer, tavernaer og restauranter langs stranden.
» Bilder og kart fra Dassia

Glyfada
Glyfada ligger ca 15 km fra Korfu by og er en liten og hyggelig badeby. Her finner du noen tavernaer, barer og butikker. Det er først og fremst den lange brede sandstranden som lokker. I høysesongen er det særlig ungdom som søker seg hit. Her fins flere vannsportsaktiveteter å velge mellom, og det er musikk og full aktivitet.
» Bilder fra Glyfada

Gouvia
Ni kilometer nordover fra ligger den lille feriedestinasjonen Gouvia. Det er en sjarmerende liten ferieby som er et populært feriested blant ungdom i høysesongen. Da er det full trøkk og høyt tempo her nesten døgnet rundt.

I Gouvia finner man førsteklasses restauranter som ligger med flott utsikt over Kommenobukten. I tillegg myldrer det av hyggelige barer. Gouvia er et godt utgangspunkt for turer rundt på øya.
» Bilder og kart fra Gouvia


Kassiopi
Kassiopi er en liten sjarmerende fiskelandsby på Korfu som har blitt til et populært feriested spesielt for briter. De lokale strendene er av rullestein med krystallklart vann, men 15 minutter med buss utenfor Kassiopi er det en flott sandstrand.

Langs strandpromenaden finner du et antall hyggelige tavernaer og puber. Kassiopi har et rolig uteliv, men i høysesongen har byen et litt høyere trykk.

Korfu er ikke ingen stor øy og i løpet av ferien kan du få med deg øyas koselige småbyer og populære strender. Korfu by ligger 3 mil sør for Kassiopi og har spennende arkitektur som er verdt å få med seg.
» Bilder og kart fra Kassiopi


Kavos
Kavos er det mest kjente party-reisemålet på Korfu, med et rikelig utvalg av barer, nattklubber og strandaktiviteter.
» Bilder og kart fra Kavos

Kommeno
Kommeno ligger ute på en odde og er vel verdt et besøk. Hit kommer turister for å slappe av og nyte den fantastiske naturen. Hovedattraksjonen her er stranden. Perfekt for lange og late dager.

Det er 12 km til Korfu by. Du kan enkelt reise dit med lokalbussen.
» Bilder og kart fra Kommeno


Korfu by
Korfu by ligner ikke andre greske byer og er en blanding av gresk, bysantisk, italiensk og britisk kultur. Om man ønsker et travelt natteliv, gode shoppingmuligheter, kafeer og restauranter med uforglemmelige kulinariske opplevelser, er Korfu by stedet! Om man vil blande litt fornøyelsesliv med litt historie, er det arkeologiske museet med historie fra antikken eller spasere på Spianada-plassen i den gamle bydelen en mulighet. Med andre ord, Korfu by har noe for enhver!
» Bilder og kart fra Korfu by

Moraitika
Bare et par mil sør for Korfu by finner du den lille og sjarmerende småbyen Moraitika. Dette er virkelig et koselig sted for en familieferie. Det er en trivelig liten by med et bra utvalg av tavernaer, barer, caféer og butikker.

Stranden, noen hundre meter fra sentrum, er barnevennlig og langgrunn med krystallklart vann. Her er det lett å nyte avslappede feriedager med både strand- og vannaktiviteter.

I åsen ovenfor sentrum ligger det en malerisk liten "gamleby" med hvitkalkede hus og flott utsikt.
» Bilder og kart fra Moraitika


Perama
Perama ligger ca 8 km utenfor og er et fredelig sted med det typiske rolige greske tempoet. Småbyen ligger på øyas østkyst og ligger langs en frodig og grønnkledd åsside. Her ligger vegetasjonen helt ned til et krystallklart azurblått hav bare adskilt av en en gul sandstrand.

Langs med den fine stranden ligger det flere hyggelige hoteller. Velger du Perama som feriested vil du kunne nyte avslappet strandliv med muligheter for snorkling i et eldorado av en marin kultur. Du kan velge deg fotturer i gode oppmerkete turløyper,eller du kan ta en ti minutters kjøretur inn til storbyen og ta del i det pulserende kafelivet.

Omgivelsene i Perama er grønne og du har verdens beste utsikt både til og vakre Mouse Island. I Perama finner du også Europas største dryppsteinsgrotte.
» Bilder fra Perama


Roda
Roda er en liten landsby på den utrolig vakre kyststrekningen på nordsida av Korfu. Den ligger på veistrekningen mellom Sidari og Kassiopi. Hovedveien deler faktisk Roda i to.

I nedre del ligger langstrakte og lekre "Blåflagg"- merkede strandområder. Den gamle bydelen med sine smale gater og tavernaliv ligger også her.

På oversiden av hovedveien ligger den nye bydelen av Roda. Der bebyggelsen slutter kommer vi inn i et frodig olivenlunddistrikt. Disse strekker seg oppover mot et mer karrig område på vei mot toppen av Pantokrator. Toppen ligger på ca 900 meter og her oppe har du en fantastisk utsikt.

Fra Roda er det gode buss og taxi forbindelser til Korfu by og til alle de omkringliggende småbyer og landsbyer. En rundtur i distriktet vil gi deg en opplevelse med historisk sus.
» Bilder og kart fra Roda


Sidari
Helt oppe i det nordvestre hjørnet av Korfu ligger småbyen Sidari som er blitt et favorittferiested for mange. Her kan alle i familien, uansett alder, finne ferieaktiviteter som passer for dem. Sidari har ca 100 fastboende og er malerisk der den ligger på den nordlige kystlinjen på en frodig og grønn slette omgitt av en nydelig vegetasjon. Småbyens historie går tilbake til 720 f.kr. da grekerne på Pelepones brukte Sidari som havn og hvilested på sjøreisene sine til kolonien i Sør-Italia.I 330 f.kr. ble Sidari rasert av piraten Velos og hans menn. Samtidig ble tusner av mennesker på Korfu drept under dette raidet. Sidari ligger med "bredsida" langs en krystallklar og asurblå kystlinje i siste del av Det Joniske Hav mot Adriaterhavet. Selve kystlinjen består av et klippelandskap som deler landskapet opp i utallige små og stor strender. Klippelandskapet lager små fjordtarmer som har fin sandbunn.Området egner seg på denne måten til vanlig badeliv, spennende dykkeraktiviteter og vannskikjøring.På vestsiden av bysentrum ligger fine gyldne sandstrender, mens det på østsiden er steinstrender(pebbles). Langs strendene finner du flere aktivitetspunkt som tilbyr blant annet paragliding.En av hovedattraksjonene i området er sandsteinsklippen Calas d`Amour som ligger 1,5 kilometer fra sentrum av Sidari. Klippen består av lagvise lag med leire og sand, som havet har vasket og formet gjennom årene til de lekre klippeformasjonene du kan se i dag. Rett på utsiden av bykjernen finner du et badeland hvor både barn og voksne kan få en trivelig feriedag. I sentrum av Sidari finner du ei travel handlegate med et yrende liv både på dagtid og kveldstid. Her er tilbudet på spisesteder stort.Du kan du nyte mat fra alle verdenshjhørner i og med det det er både indisk, egyptisk, meksikansk og italiensk spisested ved siden av det greske kjøkken. Fra Sidari kan du ta båtturer til øyene Othoni, Enikousa og Mathraki som ligger ut på vestsiden av .
» Bilder og kart fra Sidari

Ipsos
Fra å være en partysted for ungdom på ferietur, er nå Ipsos i ferd med å snu imaget sitt til å bli et feriemål for hele familien. Her er det mye gøy å finne på.

Ipsos ligger nydelig til. På den ene siden ligger fotenden av høydedragene i nordøst og på den andre siden har en utsikt over til . På Barbati stranda kan du drive med mange ulike sommeraktiviteter. Blant annet kan du ta dykkersertifikat ved en av de godkjente dykkersenterene. En annen populær aktivitet er å dra ut på båttur til Agni bukta.

I overkant av hovedveien og stranda finner du selve gamlebyen i Ipsos. Her kan du ta koselige spserturer i en gresk tradisjonell atmosfære og nyte din kaffe på en av tavernaene.
» Bilder og kart fra Ipsos


Benitses
Omtrent midt på den østlige kystlinjen, med "ansiktet" vendt mot fastlandet, ligger fiskerlandsbyen Benitses. Denne landsbyen var for en del år tilbake et av Korfus "partydestinasjoner".Det er det slutt på. I dag er det en søvnig fiskerlandsby med mase gresk sjarm.

Benitses er en av landsbyene med et stort og variert utvalg av spisesteder. Her ligger de greske tavernaene side om side.

Som overalt elles på øya, finner du også rester av historisk tid i Benitses. Her kan du blant se rester av et romersk bad. For de som liker fysiske aktiviteter i ferien, kan turløypene opp i åsene bak byen anbefales. Løypene er godt merket og leder opp mot vannfallene. Turen går i en unik natur. En har følelsen av å gå i et fjelllandskap borstett fra at en har nærvær til havet hele tida.

Benitses ligger ca ni kilometer sør for flyplassen.
» Bilder og kart fra Benitses


Kanoni
Det sies at denne lille byen har navnet sitt fra den store kanonen som beskyttet byen og øya mot inntrengere tilbake i historisk tid. Kanoni ligger rett sør for

Kystlinjen er preget av et klippelandskap med to små nydelige strender. Den ene må du rusle ut til når vannet er lavt fordi den ligger beskyttet for vind og bølger innenfor i en lagune.Den andre starnden kommer du til ved å spasere over en liten bro over Chalikopoulou lagunen.

Dette er et virkelig malerisk landskap og kontrastene blir store når flyene tar av og lander rett over hodet på deg fordi flystrpien ligger på den andre siden av lagunen.

Stedets historikk går bakover til førhistorisk tid. dette ser du i ulike atraksjoner som du kan besøke.Deriblant er ruinene av et gammelt Artemis-tempel.
» Bilder og kart fra Kanoni

Acharavi | Agios Georgios - St. Georges | Agios Gordis | Dassia | Glyfada | Gouvia | Kassiopi | Kavos | Kommeno | Korfu by | Moraitika | Perama | Roda | Sidari | Ipsos | Benitses | Kanoni