Bilde av Venezia

Venezia

Venezia er kanalenes og palassenes by hvor vann og land går hånd i hånd. Venezia har en lang historie og en usikker fremtid.

Uansett når på året du kommer til Venezia så virker det som høysesong. Det er alltid veldig mye liv i Venezia, og turister på besøk. På sommeren er det naturlig nok veldig mange tilreisende som kommer for å se vakre Venezia. Bilfrie gater, sjarmerende smug og koselige restauranter.

Venecia er bygd på 117 små øyer og har ca 150 kanaler og 409 bruer. Det historiske sentre i Venezia er delt i San Marco, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce, Cannaregio og Castello.

Markusplassen, Sukkenes bro og Dogepalasset er noen av de mest kjente landemerkene i Venezia. Markussplassen i Venezia er et stort og bilfritt samlepunkt for turister og innbyggerne. Her bør du ta en tur og kjenne på atmosfæren. Markuskirken ligger redd ved Markusplassen i Venezia. Det er den best kjente kirken i Venezia.

Sukkenes bro er også noe du bør ta en titt på. Broen ble bygget i 1597 i Venezia og ligger mellom Dogepalasset og det gamle fengselet på den andre siden av kanalen. Broen fikk navnet Sukkenes bro siden man mente at fangene sukket idet de ble ført inn i fengselet og så det siste glimtet av den venetianske lagunen. Besøk gjerne denne bruen i Venezia på en tur i gondol.

Dogepalasset er forøvrig et annet kjennemerke i Venezia. Dogepalasset var et regjeringsbygg og rettslokale i Venezia, og ble bygget i det 10. eller 11. århundre som et fort. I etterkant av dette ble det omformet til et palass.

Restaurantene i Venezia tilbyr ulike typer sjømat. Dersom du ikke er så glad i sjømat, kan det være at du får litt problemer. Dersom du drar lengre innover landet kommer derimot mer kjøtt på menyen.

Nattklubber har vel ikke Venezia for mange av. Derimot finner du flere sjarmerende barer i Venezia, som er vel verdt et besøk på kveldstid. Når det gjelder shopping så finner du alt fra italienske designerklær og hjemmelaget håndarbeid i Venezia.

Søk etter reiser til Venezia

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Venezia:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 6°C -1°C 11°C
Februar 8°C 1°C 9°C
Mars 12°C 4°C 11°C
April 16°C 8°C 14°C
Mai 21°C 12°C 20°C
Juni 25°C 16°C 25°C
Juli 28°C 18°C 26°C
August 27°C 17°C 26°C
September 24°C 14°C 25°C
Oktober 18°C 9°C 20°C
November 12°C 4°C 17°C
Desember 7°C 0°C 14°C

Prognose for Venezia:

Kart

Venice

Reisemål i Venezia

Andre reisemål i Italia