Bilde av Mexico by

Mexico by

Mexico City er den tredje største byen i verden. I Mexico City finner du det meste, grønne parker, spennende kulturliv, skyskrapere, slumområder, rike områder, gamle tradisjoner og moderne byliv.

Mexico City er et flott by å besøke, sommer som vinter. Siden Mexico City ligger over 2000 meter over havet blir det ikke for varmt på sommeren. Området Zona Rosa i Mexico City har flere hyggelig hotell, gode restauranter og utesteder. Zona Rosa er kjent som homsestrøket i Mexico City, og er en veldig fargerik del av byen. Navnet Zona Rosa kommer faktisk av at mange bygninger er i rosa. Dette er et fint sted å bo i Mexico City, uansett legning. Området har hyggelige små marked og butikker.

Sentralt i Mexico City ligger Zocalo torget. På dagtid forvandles ofte denne plassen til et stort marked. Ved torget ligger også Mexico Citys gamle katedral og Palacio National. Palacio National er kontoret til Mexicos president. Her ligger også Centro Historico som er det gamle historiske sentrum i Mexico City. Dette området har flere kirker og bygninger i kolonistil.

Dersom du skal ferdes rundt i Mexico City er den offentlige kommunikasjonen med buss og bane veldig bra. Tar du taxi i Mexico City kan det være lurt å bestille disse gjennom hotellet. Det kan være en risikosport å sette seg i en taxi rett fra gaten, kidnapping og ran fra taxi sjåførene forekommer dessverre i Mexico City. Kriminaliteten i Mexico City har riktignok minsket de siste årene, men som i de fleste andre store byer bør en være på vakt.

Kun en times kjøretur fra Mexico City ligger Sol og Måne pyramidene. Hit bør du virkelig ta turen dersom du er i Mexico City. Hør med hotellet du bor på, de kjenner sikkert til flere organiserte guideturer som tar deg dit uten at det koster så mye. Et veldig godt tips er å ta på godt med solkrem dersom du har planer om å bestige pyramidene. Mexico City ligger høyt oppe, og bestiger du i tillegg en pyramide vil du kjapt ligne på en hummer om du ikke smører deg godt inn.

Mexico City har gode shoppingmuligheter. Det er et stort utvalg butikker og kjøpesentre i byen. De store amerikanske kjedene har også sneket seg til Mexico City, så det er ingen fare for å holde kredittkortene kalde.

Kritthvite strender, mektige pyramider og verdenskjent kjøkken

Mexico er et land i Nord-Amerika, som grenser til USA i Nord og Guatemala og Belize i sør. Vestkysten grenser mot stillehavet, mens østkysten omfavnes av det varme karibiske hav. Mexico kan skimte med mange ulike floraer. Fra snødekte fjelltopper, til ørken og jungel.

Landet har et verdenskjent kjøkken, som er utrolig mye mer enn bare taco og fajitas. Man kan spise nye spennende retter hver dag, og matlagingskurs er en populær aktivitet for ferierende.

Et av de mest populære feriestedene i landet er Cancún, på Yucatan-halvøyen i øst. Her finner man fantastiske strender med azurblått vann og krystallklar sikt. Klimaet i Cancún er stabilt hele året, med en middeltemperatur på 26 grader på dagtid, og 21 grader om natten.

Yucatan-halvøyen regnes som inngangspartiet til Mayariket, en sivilisasjon som regjerte i området for over 3000 år siden. Mayaene hadde svært nøyaktige metoder for å beregne astronomiske hendelser og avstander til planeter i solsystemet vårt, og er blant annet kjent for sin avanserte kalender. For de religiøse mayaene var pyramider en måte å få kontakt med gudene på. Mange av disse pyramidene er godt bevart den dag i dag, og det anbefales å ta en dagsutflukt for å se noen av disse storslåtte byggverkene. En av de mest kjente ligger i Chichen Itza, ca 2 timers kjøretur unna Cancún.

En dagstur til Tulum-stranden sør for Playa del Carmen er også en populær utflukt. Stranden er flere ganger kåret til en av verdens beste strender, og kombinasjonen av turkis vann, kritthvite strender og mystiske pyramider i bakgrunnen gir muligheter for mange blinkskudd.

Cancún er et paradis for scubadykking og snorkling, og det arrangeres mange turer ut i gulfen. Er man ekstra heldig og er der i sesong, får man kanskje se den majestetiske hvalhaien.

Sentrum i Cancún er livlig, og kan skimte med et stort utvalg restauranter og barer, både internasjonale og lokale, og det er også bygget et stort og moderne utendørs kjøpesenter der.

Vil man oppleve nydelige strender, spennende mat, storslagen arkitektur og historie, uten å måtte reise i mange timer mellom attraksjonene, er Cancún og Playa del Carmen ypperlige reisemål.

Søk etter reiser til Mexico by

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mexico by:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 21°C 6°C
Februar 23°C 7°C
Mars 25°C 10°C
April 26°C 11°C
Mai 27°C 12°C
Juni 25°C 12°C
Juli 23°C 12°C
August 23°C 12°C
September 23°C 12°C
Oktober 23°C 10°C
November 22°C 8°C
Desember 21°C 7°C

Prognose for Mexico by:

Kart

Mexico City

Andre reisemål