Bilde av Cancún

Cancún

Cancún er en kystby på Yucatan-halvøya i Mexico som grenser til det karibiske hav. Cancún ble etablert på 60-tallet av myndighetene, som en turistdestinasjon på grunn av sin beliggenhet midt imellom eldgamle ruiner og paradisaktige strender. Dette er nå et trygt og veletablert område med en internasjonal atmosfære og er i dag den mest besøkte destinasjonen i Mexico.

Drømmestrender, kulturarv og herlig klima er det nok av i Cancun

Cancún er også utgangspunktet for reiser til Cozumel, en eksotisk resortøy utenfor kysten, omtrent 4 mil sør for flyplassen, utenfor Playa del Carmen.

Når man først er i Cancún er det et must å besøke noen av de verdenskjente Mayaruinene som finnes der. Flere av ruinene og pyramidene er oppført på UNESCO sin verdensarvliste og er like imponerende som pyramidene man finner andre steder i verden.

Strendene i Cancún er akkurat slik man drømmer om. Turkis vann som slår innover milevis med kritthvite strender. Og det er like vakkert under havoverflaten. Her finnes blant annet verdens nest lengste korallrev, så dette er en veldig anerkjent destinasjon for dykking.

Sentrum i Cancún er konsentrert rundt et mindre område, med utallige restauranter, barer og nattklubber. Shoppingutvalget er bra, med mange merkebutikker såvel som utsalg med lokale håndverk og matvarer.

Ingen vaksiner er påkrevd for reise til Mexico, men det anbefales å rådføre seg med egen lege, særlig hvis man skal bevege seg utenfor turistområdene.

Tidsforskjell -7 timer

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Cancún:

  • Besøke Maya-ruinene for eks. i Chichen Itza.
  • Xel-Ha, en lagune med spennende ville dyr og delfiner man kan svømme med.
  • Båttur til Isla Mujeres, en liten øy med pittoreske gater og karibisk stemning
  • Scubadykking og snorkling
  • Spille golf
  • Besøke en av de mange gode aktivitetsparkene

Søk etter reiser til Cancún

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Cancún:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 28°C 18°C 26°C
Februar 29°C 18°C 26°C
Mars 30°C 20°C 26°C
April 32°C 21°C 27°C
Mai 32°C 22°C 28°C
Juni 32°C 23°C 29°C
Juli 33°C 23°C 29°C
August 33°C 23°C 30°C
September 32°C 23°C 30°C
Oktober 31°C 22°C 29°C
November 29°C 20°C 28°C
Desember 28°C 19°C 27°C

Prognose for Cancún:

Andre reisemål