Bilde av Mexico

Mexico

Mexico er et land i Nord-Amerika, som grenser til USA i Nord og Guatemala og Belize i sør. Vestkysten grenser mot stillehavet, mens østkysten omfavnes av det varme karibiske hav. Mexico kan skimte med mange ulike floraer. Fra snødekte fjelltopper, til ørken og jungel.

Kritthvite strender, mektige pyramider og verdenskjent kjøkken

Landet har et verdenskjent kjøkken, som er utrolig mye mer enn bare taco og fajitas. Man kan spise nye spennende retter hver dag, og matlagingskurs er en populær aktivitet for ferierende.

Et av de mest populære feriestedene i landet er Cancún, på Yucatan-halvøyen i øst. Her finner man fantastiske strender med azurblått vann og krystallklar sikt. Klimaet i Cancún er stabilt hele året, med en middeltemperatur på 26 grader på dagtid, og 21 grader om natten.

Yucatan-halvøyen regnes som inngangspartiet til Mayariket, en sivilisasjon som regjerte i området for over 3000 år siden. Mayaene hadde svært nøyaktige metoder for å beregne astronomiske hendelser og avstander til planeter i solsystemet vårt, og er blant annet kjent for sin avanserte kalender. For de religiøse mayaene var pyramider en måte å få kontakt med gudene på. Mange av disse pyramidene er godt bevart den dag i dag, og det anbefales å ta en dagsutflukt for å se noen av disse storslåtte byggverkene. En av de mest kjente ligger i Chichen Itza, ca 2 timers kjøretur unna Cancún.

En dagstur til Tulum-stranden sør for Playa del Carmen er også en populær utflukt. Stranden er flere ganger kåret til en av verdens beste strender, og kombinasjonen av turkis vann, kritthvite strender og mystiske pyramider i bakgrunnen gir muligheter for mange blinkskudd.

Cancún er et paradis for scubadykking og snorkling, og det arrangeres mange turer ut i gulfen. Er man ekstra heldig og er der i sesong, får man kanskje se den majestetiske hvalhaien.

Sentrum i Cancún er livlig, og kan skimte med et stort utvalg restauranter og barer, både internasjonale og lokale, og det er også bygget et stort og moderne utendørs kjøpesenter der.

Vil man oppleve nydelige strender, spennende mat, storslagen arkitektur og historie, uten å måtte reise i mange timer mellom attraksjonene, er Cancún og Playa del Carmen ypperlige reisemål.

Søk etter reiser til Mexico

Fly + Hotell

Cancún ★★ 4n 9 131,-
Playa del Carmen ★★ 4n 9 312,-
Puerto Morelos ★★★ 5n 10 798,-
Tulum ★★ 4n 10 886,-
Akumal ★★★★ 4n 13 226,-
Isla de Holbox ★★★★ 4n 14 187,-
Puerto Aventuras ★★★ 4n 14 798,-
Isla Mujeres ★★★★ 4n 17 558,-
San Miguel de Cozumel ★★★★ 7n 23 242,-
Playa Mujeres ★★★★★ 7n 26 795,-

Søk etter reiser til Mexico

Kart

Mexico

Reisemål i Mexico

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa