Bilde av Ponce

Ponce

Med en befolkning på ca 195.000 er Ponce Puerto Ricos nest største by (San Juan er den største og  Mayaguez er den tredje). Ponce er kjent under flere navn: La Perla del Sur (Perlen i sør), La Ciudad de los Leones (Løvenes by ), eller som  La Ciudad de las Quenepas. Ponce er også kjent som "Ciudad Señorial" (den majestetiske eller noble byen) på grunn av dens mange vakre  neoklassiske byggninger og fasader.

Ponce

Ponce ble grunnlagt i 1692 av Juan Ponce de León oldebarn - Loíza Ponce de León. Ponce var Spania's hovedstad i den sørlige regionen helt til USA tok over i 1898.

Ponce ligger på den sørlige kystsletteregionen  (ca 5 km) fra den sørlige sentrale kysten på øya), sør for Adjuntas, Utuado og Jayuya; øst for  Peñuelas; og vest for Juana Díaz. Den årlige nedbøren er er cirka 900 mm ved kysten og circa 1200 mm i innlandet og middeltemperaturen er  24°C.

Caja de Muertos solnedgang

Nesten en halv milliard dollar har blitt brukt for og bevare det koloniale preget i Ponce. Hjertet av Ponce har aner fra slutten av 1600-tallet og har blitt erklært en nasjonalskatt. Det består av torg og kirker og svært dekorative koloniale hjem, flotte fontener og en unik brannstasjon.

Ponce er et viktig handels- og distribusjonssenter, og har en havn.  Playa de Ponce Port er en av de travleste havnene i Vestindia og håndterer tobakk, kaffe, rum og sukkerrør.

Severdigheter

Parque de Bombas

Den vakre plassen Plaza de las Delicias er verdt et stopp, med vakre  fontener, en katedral og på benkene sitter de lokale innbyggerne. Den unike røde og svarte brannstasjonen i tre, vanligvis kjent som Parque de Bombas er et landemerke og er fortsatt i bruk. Parque de Bombas ble opprinnelig bygget i 1882 for en utstilling. Fra 1883-1989  fungerte det som hovedkvarter for Ponce's brannvesen. I 1990 ble brannstasjonen gjenåpnet som et museum, det er utstillinger i andre etasje, og det kommunale bandet spiller en gratis konsert hver søndag kveld.

Andre interessante bygninger rundt plaza'n er Casa Alcaldia (rådhuset), den eldste koloniale bygningen i byen, datert til 1840-tallet. Nærliggende finnes Casa Armstrong-Poventud et fantastisk eksempel på den nyklassisistiske arkitektoniske arven på øya.

Parque de Bombas

The Museum of Puerto Rico Music viser til den rike musikalske historien til øya gjennom minner av kjente musikere og har en samling av indianske, spanske og afrikanske musikkinstrumenter.

Det verdenskjente Ponce Museum of Art, er  designet av Edward Durrell Stone (Museum of Modern Art, New York), huser den mest omfattende kunstsamling i Karibien.  Museet ble donert av en stiftelse etablert av Luis A Ferré (guvernør 1968-1972). Bygningen, med syv sammenhengende sekskanter, glasskupler og et par buede trapper, inneholder en av de viktigste pre-rafaelittiske samlinger på  den vestlige halvkule. Museet huser mer enn 1000 malerier og 400 skulpturer, inkludert de fineste samlingene av europeiske verk i Karibien, som verker av Velasquez, Rubens og Rodin. Mye viktig kunst fra Puerto Rico er inkludert i samlingen, noe Inca keramikk og også noe kunst fra Thailand finnes. Museet tilbyr også utstillinger av samtids puertoricanske kunstnere.  

Ponce Katedralen

La Guancha Paseo Tablado, strandpromenaden, Her er utgangspunktet også for ferjer til øya Caja de Muertos, Coffin Island eller Dead Box Island). Det er en liten øy med uberørte strender og et gammel fyrtårn som ble bygget i 1887.

For og få en utrolig utsikt over fjell og hav, kan man reise opp til toppen av El Vigia, et sted hvor man før i tiden speidet etter skip som kom for og angripe byen. Besøkende kan besøke "Virgin Cross" (La Cruz del Vigia), et 30-meters høyt utkikkstårn med utsikt over Ponce og Caja de Muertos. Korset ble bygget i 1984 og er et minnesmerke for den spanske garnisonen som var etablert på toppen av åsen for og speide etter smuglerskip som forsøkte å losse forbudte varer og smuglergods  på den sørlige kysten av Puerto Rico i begynnelsen på 1800-tallet.

Tibes

Castillo Serralles (Serralles Slott) ligger i nærheten av åsen  El Vigia og er en nydelig tidligere residens av den mektigste familen som produserte rom, Serralles-familien, de produserte  Don Q rom. Serralles slott  er et fantastisk eksempel på spansk Revival arkitektur, populært på 1920-tallet. Det har en innendørs patio med fontener, vakre formelle hager matchende stilen på herregården. Det ble designet av arkitekten Pedro de Castro og ble avsluttet i begynnelsen av 1930-tallet.

I nærheten ligger Tibes Indian Ceremonial Center som ble oppdaget i 1975 etter at orkanregn avslørte keramikk og hittil har bare en liten del  så langt blitt gravd ut. Det er til nå den eldste kirkegården som er funnet i Antillene, med ca 200 skjeletter gravd fram fra AD300. Stedet regnes som det største og viktigste arkeologiske funnet i Karibien. Disse gamle områdene inkluderer blant annet  syv baeyes ( ballfelt) noen med helleristninger, det skal blant ha blitt brukt for fotball-lignende spill  På et av to dansesteder er steiner stillet opp med solen i løpet av jevndøgn og solverv, noe som gjør Tibes til et pre-colombiansk astronomisk observatorium. Dette arkeologiske funnet bekrefter at Igneri-indianerne (pre-Taino) ikke forsvant helt uten å etterlate spor av deres eksistens, blant annet finnes eksempler av keramikk-gjenstander. På Tibes, finnes det bevis på at befolkningen de såkalte Igneris var bønder, fiskere og jegere av fugler og små dyr. Området er nå en turistattraksjon som er åpen for publikum. Det finnes også en rekonstruert  Taino landsby med bambushytter med halmtak.

Museo de la Historia de Ponce (Museum of the History of Ponce) viser dokumenter, gjenstander og relikvier knyttet til den historiske utviklingen av byen. Museet  åpnet sin dører i 1992, og det var det første museet i Puerto Rico som er helt viet til historien om folket i en by.  
Adresse :53 Calle Isabel.

Hacienda Buena Vistaa er idag et museum, også kjent som Hacienda Vives (Buena Vista Plantation). Stedet ble bygget i 1833 opprinnelig viet til voksende frukt, omgjort til en kaffeplantasje og maismølle i 1845 og var i drift til 1937. Stedet har blitt restaurert av Fideicomiso de Conservacion de Puerto Rico. Alle maskiner fungerer og metalldelene er originale, Møllen drives av vannet  som kanaliseres fra den 360 meter Vives fossen. Hydraulikk-turbinen som driver  kornmøllen er unik. Man må reservere på forhånd for og besøke museet.
Det ligger på Rte. 10, Barrio Magueyes.   

Ponce Plaza

Sør for Ponce finner du øya Cardona der finnes et fyrtårn fra 1800-tallet. Ponce eksporterer varer som kaffe, tobakk, melasse, rom, og bananer og andre tropiske frukter. Byens viktigste produksjon omfatter tekstiler, sko, sement, papir, elektriske apparater og metallprodukter. Andre industrier inkluderer turisme, foredling av landbruksprodukter, rom-destillering, hermetisering, og diamantskjæring.

Søk etter reiser til Ponce

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Ponce:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 28°C 22°C 27°C
Februar 29°C 21°C 26°C
Mars 29°C 22°C 26°C
April 30°C 23°C 27°C
Mai 31°C 24°C 28°C
Juni 31°C 24°C 29°C
Juli 31°C 25°C 29°C
August 32°C 25°C 29°C
September 32°C 25°C 30°C
Oktober 31°C 24°C 29°C
November 30°C 23°C 29°C
Desember 29°C 22°C 28°C

Prognose for Ponce:

Kart

Ponce

Andre reisemål