Vieques Island

Vieques er kjent som "La Isla Nena" (den lille jenta's øy) og "Isabel Segunda" (Isabel II). Vieques ble grunnlagt i 1843 av Francisco Sainz.

Vieques

Øya er ca 34 km lang og ca 5 km bred og er på ca 135  km2. Vieques ble annektert til Puerto Rico i 1854. Vieques navnet stammer fra det Taino,-indianske ordet for liten øy (bieques).

Øya ligger mellom Puerto Rico og St. Thomas (De Amerikanske Jomfruøyene) og er separert fra den sydøstlige kysten av Puerto Rico av ca 12 km hav, men om du tar en ferje fra Fajardo er distansen ca 28 km. Mange andre små holmer ligger utenfor kysten ved Vieques.

Skjønnhet og historie er flettet inn på denne lille øya. Arawak indianerne bodde en gang her og det var et beryktet sted for pirater under 1600-tallet. Ulike europeiske stormakter kjempet om kontrollen over Vieques. Punta Mulas fyrtårn  også kjent som Morropó ble bygget i 1893. Dette gamle fyrtårnet beskytter fortsatt havnen og har en reflektor importert fra Paris i 1895, denne gir ifra seg en stråle som kan sees fra så langt bort som 24 km.

Snorkling er utmerket, spesielt på Blue Beach. Øya er også hjemmet til fosforiser Mosquito Bay. Dette sjeldne og merkelige fenomenet er forårsaket av millioner av selvlysende dinoflagellater som lyser opp når de blir forstyrret av bevegelse. Dinoflagellates, en liten form av marint liv, har egenskaper fra både planter og dyr, deres størrelse varierer fra 5 til 2000 mikrometer (0,0002 til 0,08 tommer).

Etter press fra folket i Vieques, forlot den amerikanske marinen øya Vieques i Puerto Rico mai 2003, etter mer enn 60 års bruk som en testarena. Den amerikanske marinen kom til Vieques i 1941. De tok kontroll over ca 70% av arealet i Vieques som siden ble brukt som et treningsområde for skyteøvelser med skarp ammunisjon og krigsspill. Som et resultat av dette er det forekom av giftig forurensning på Vieques. I mai 1999, innrømmet den amerikanske marinen at det var blitt testet radioaktivt utarmert uran på øya. Mange på øya mener den høye kreftraten (26 prosent over Puerto Rico's gjennomsnitt) skyldes den amerikanske marinen sin forurensning.

Isabel Segunda havnen utmerker seg med og være den siste festningen som ble bygget av spanjolene i den nye verden.

Det finnes et utmerket historisk museum på det vakre restaurerte El Fortin Conde de Mirasol, som ligger i Isabel Segunda. Denne festningen er den siste festningen som ble bygget av det spanske imperiet i den nye verden, det har også over tid fungert som et fengsel. Etter restuareringen  av fortet i 1991 fungerer det nå som øyas viktigste museum, det huser både Vieques Museum for kunst og historie og Vieques historiske arkiver. Museet inneholder Vieques historiske arkiver, som omfatter tusenvis av dokumenter og annet materiale relatert til Vieques 'historie.

For å komme til øya, kan du enten ta et lite fly fra San Juan internasjonale lufthavn (20-30 minutters flytur), eller en ferge fra Fajardo (75-90 minutters båttur), den går fire ganger om dagen.   Du kan også fly fra St. Croix eller St. Thomas.

Innkvartering på Vieques er komfortabelt og lett tilgjengelig. Camping er tillatt ved Sun Bay med  gratis tillatelse. Biler kan leies gjennom de fleste hotellene. Korallrevene er populære blant sportsdykkere og flere Puerto Rico's dykke-operatører organiserer turer hit.

Øya produserer sukkerrør, kokosnøtter, korn, søtpoteter, avokado, bananer og papaya.

Det er mange kjente "viequenses", blant dem: Jaime Benítez.

Hva man kan se og gjøre i Vieques
  • Punta Mulas fyrtårn, Punta Mulas fyrtårn også kjent som Morropó ble bygget på slutten av 1800-tallet.  Dette gamle fyrtårnet beskytter fortsatt havnen og har en reflektor importert fra Paris i 1895, den gir fra seg en stråle som kan sees fra så langt bort som 24 km.
  • Sun Bay Beach, Route 997, Vieques
Festivaler og arrangementer
  • April - Festival Cultural
  • Juli - Fiestas Patronales de Nuestra Sra. del Carmen
  • Hvert år arrangerer Vieques en skytshelgen festival. Festlighetene inkluderer dans, mat, parader og religiøse prosesjoner
  • November - Festival de la Arepa

Bilreise fra San Juan: ca 45 km

Kjøretid:  ca 52 minuter til Fajardo, så en ferje.

Søk etter reiser til Vieques Island

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Vieques Island:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 29°C 21°C 27°C
Februar 29°C 21°C 26°C
Mars 30°C 21°C 26°C
April 30°C 22°C 27°C
Mai 31°C 23°C 28°C
Juni 32°C 24°C 29°C
Juli 32°C 24°C 29°C
August 32°C 24°C 30°C
September 32°C 24°C 30°C
Oktober 32°C 24°C 30°C
November 31°C 23°C 29°C
Desember 30°C 22°C 28°C

Prognose for Vieques Island:

Kart

Vieques Island

Andre reisemål i Puerto Rico