Soloppgang over vakre, lille Makrigialos

Soloppgang over vakre, lille Makrigialos

Makrigialos

Helt i det sørøstlige hjørnet av Kreta ligger den lille, sjarmerende fiskerlandsbyen Makrigialos. Her er en kilometer lang, svært vakker strand. Mange mener at dette er den fineste stranden på hele Kreta.

Her er også en liten havn samt noen tavernaer og noen musikkbarer som har like mange greske gjester som turister. Til tross for at turismen har økt de siste årene, har innbyggerne i Makrigialos tatt vare på den opprinnelige landsbystrukturen og utbyggingen har skjedd i fint samsvar med dette.

Mat og drikke i Makrigialos

Makrigialos har flere hyggelige tavernaer hvor hver i sær har sine egne spesialiteter på menyen. Langs strandpromenaden i havnen kan du nyte en god kopp kaffe eller en forfriskning på en av kafeene. Landsbyen har ikke noe "hektisk" kvelds- eller natteliv. 

Sol og bad i Makrigialos

Makrigialos er et lite paradis for barnefamilier og alle andre som ønsker en rolig ferie med sol, bad og god mat. Stranden i Makrigialos er vakker, langgrunn og barnevennlig. Det er solsenger og parasoller til leie. Vannsport finnes også. 

Utflukter i området

Nede i havnen ligger fiskebåtene side om side med små turistbåter. Om du vil kan du bli med på båtturer langs kysten eller ut til øya Koufonissi. I åsene som danner bakteppet for landsbyen, kan du ta deg fotturer i et fantastisk landskap. Her finner du blant annet raviner som ikke står tilbake fra den naturskjønne Samaria-ravinen og samtidig er mye mer tilgjengelige

Kreta er en stor øy med svært mye å by på. Med leiebil kommer man enkelt rundt til landsbyer, badeviker, strender olivenlunder og til fjellene. Ikke langt fra Makrigialos ligger Sitia, og hit er det enkelt å komme med lokalbussen. De fleste som tar turen til Sitia velger å bli der mye lengre enn de først hadde tenkt. Tre mil vestover ligger det som er Europas aller sydligste by Ierapetra. Ryktene sier at det var her Napoleon en gang overnattet på vei mot Egypt.

Søk etter reiser til Makrigialos

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Makrigialos:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 10°C 18°C
Februar 15°C 9°C 17°C
Mars 16°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Mai 22°C 16°C 20°C
Juni 27°C 21°C 24°C
Juli 28°C 23°C 26°C
August 28°C 24°C 27°C
September 26°C 21°C 26°C
Oktober 23°C 17°C 24°C
November 20°C 14°C 21°C
Desember 17°C 11°C 19°C

Prognose for Makrigialos:

Fly + Hotell

Hera ★★★ 7n 4 370,-
Villea Village Hotel ★★★ 7n 5 195,-
Sunwing Makrigialos Beach ★★★★ 7n 6 095,-
Ocean Beach Club - Kreeta ★★★★ 7n 6 145,-
Mikri Poli Atlantica ★★★★ 7n 12 395,-
Pearls of Crete Holiday Residences ★★★ 7n 13 895,-

Søk etter reiser til Makrigialos

Kart

Makrigialos

Andre reisemål