Bilde av Lisboakysten

Lisboakysten

Lisboakysten er det området av Atlanterhavskysten som strekker seg fra hovedstaden Lisboa og nordover. Her ligger en rekke flotte badebyer. I tillegg er Lisboa mest sannsynlig Europas aller mest sjarmerende hovedstad.

En reise hit vil være en opplevelse av opplevelse av nærhet til havet og til vakker natur, uansett om du velger å være i selve Lisboa eller dra ut til byene som ligger ved strendene utenfor byen. Det er lett å reise langs kysten enten du velger å leie en bil eller benytte deg av toget. Togstasjonen Cais do Sodre ligger nær havet og samtidig midt i Lisboa. Herfra er togreisen vakker og kort ut til de nærliggende byene Carcavelos, Estoril og Cascais. Ønsker du å bo i Lisboa er det enkelt å dra på dagsturer til badebyene langs kysten. 

Mat og drikke

Portugal er en sjømat-nasjon. Det merkes på det portugisiske kjøkkenet og bacalao er kanskje den aller mest kjente retten. Tilgangen på dagsfersk fisk er stor og de forskjellige restaurantene har gjerne sine egne spesialiteter så her er det absolutt lurt å prøve hva som står på menyen for dagen. Vinho Verde er den portugisiske grønne vinen som er lett og ung og gjerne svakt sprudlende. Ikke bli overrasket om den grønne vinen også kommer i hvit og rød variant. Den finnes faktisk også en rosévin av Vinho Verde, men den er mer sjelden. Ikke glem å prøve det tradisjonsrike bakverket Pastel de Nata av butterdeig og eggekrem. Disse små kakene serveres på de fleste bakeriene over hele Portugal.  

Strender og vakker natur

Hele kysten er en lang rekke av gylne, flotte strender. Noen ligger i små bukter for seg selv, noen ligger midt i en by, andre er flere kilometer lange med uendelig god plass. Dette området er et paradis for surfere og spesielt på senhøsten og vinteren er bølgene store og tiltrekker seg surfere i verdensklassen. På våren og sommeren er vannet som regel stille og det er flott for badegjester og kanskje en og annen nybegynner på surfebrettet. Med en reise til Lisboakysten er du sikret en ferie med sjarmerende byer, nær havet og med svært vakker natur rett rundt hjørnet.

Søk etter reiser til Lisboakysten

Fly + Hotell

Ericeira ★★★ 7n 5 130,-
Setúbal ★★★★ 7n 5 520,-
Sintra ★★★★ 7n 5 818,-
Estoril ★★★ 7n 5 952,-
Nazare ★★★ 7n 6 048,-
Tróia ★★★★ 7n 6 192,-
Cascais ★★★★ 7n 6 382,-
Costa da Caparica ★★★★ 7n 6 476,-
Carcavelos ★★★★ 7n 6 852,-
Sesimbra ★★★★ 7n 6 900,-

Søk etter reiser til Lisboakysten

Reisemål i Lisboakysten

Andre reisemål