Kreta

Kreta er den største av 2000 øyer i det greske øyriket. Langs hele nordsiden av øya ligger feriebyene tett med store og små hotellanlegg. Her er et yrende liv på stranda, butikker, spisesteder og barer for enhver smak. Her er en reiseguide for deg som skal til Kreta.

Steder å besøke

Kreta ligger som en type grense mellom Europa og Afrika, med grense mot Egeerhavet i nord og Middelhavet i sør. Landskapet er variert, med ørkenpreg i øst og store skoger og fjellandskap på resten av øya. Kreta har nydelige sandstrender, trange daler og spektakulære raviner med ulike blomster- og plantesorter.

På Kreta er det mange byer å besøke. De mest populære er Chania, Heraklion og Rethymnon. I tillegg anbefaler vi å ta en tur til sørspissen av vestkysten. Her ligger Elafonisis, et helt unikt strandområde som må oppleves. Dette er et naturreservat som har merkede løyper på kryss og tvers.

Sandstrendene er langgrunne og barnevennlige. Langs nordsiden av øya ligger byene tett. I de mest populære feriebyene er det mange turister under sommersesongen. Det fine med å ha mange valgmuligheter når det kommer til hvilken by, hvilket hotell og hvilken strand, er at man finner noe som passer for alle og enhver.

Natur og historie

Vi anbefaler å leie bil hvis du har lyst til å få med deg mest mulig av øya. Da bør du legge turen innom innlandet av øya, opp gjennom de trange dalene på sørsiden av Chania. Her er ligger noen av øyas største appelsin- og olivenlunder. Naturen er både vill og dramatisk her inne. I tillegg kan du ta turen innom Samaria-ravinen, som er kjent som et eldorado for fugleelskere.

Kreta har en lang og spennende historie. Den greske guden Zevs skal visstnok være født på Kreta, og sagnene om Ikaros, himmelflyveren, stammer herfra. Det skal også ha bodd mennesker på øya helt tilbake til 6000 år fvt. I Knossos kan man besøke restaurerte ruiner fra da den minoiske sivilisasjonen gjorde Kreta til et maktsentrum.

Både romere, venetianere og tyrkere har tidligere invadert, styrt og utarmet øya for ressurser. Den siste invasjonen var under andre verdenskrig, da tyskerne okkuperte øya.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kreta
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 15°C 9°C 18°C
Feb 16°C 9°C 17°C
Mar 17°C 10°C 17°C
Apr 20°C 12°C 18°C
Mai 24°C 15°C 20°C
Jun 27°C 19°C 24°C
Jul 29°C 22°C 26°C
Aug 28°C 22°C 27°C
Sep 26°C 19°C 26°C
Okt 23°C 16°C 24°C
Nov 20°C 13°C 21°C
Des 17°C 11°C 19°C
Prognose for Kreta