Bilde av Madrid

Madrid

Madrid er en vakker by som har et stort utvalg av museer, parker, gallerier, kafeer, tapas restauranter og selvsagt flere spennende utesteder. Madrid er hjertet i Spania. I Madrid finnes flotte gamle kirker.

Prado-museet bør besøkes, et av verdens beste kunst museum. Museet er gratis på søndager, så ta gjerne en tur da. Madrid er for øvrig en veldig fin by å oppleve til fots.

Den beste tiden på året å reise til Madrid er på høsten eller våren. Somrene kan bli ganske varme og vintrene kalde. Dersom du reiser til Madrid på sommeren, så er det flere hoteller som har deilige avkjølende basseng på taket.

Ta gjerne turen til Plaza Mayor, som er en typisk spansk plass med vakre bygg rundt som ble bygget på 1700 tallet. Her er Madrids torg, hvor det meste skjer. Plaza Mayor er i dag et samlested for Madrid innbyggere og turistene som kommer til byen.

El Pargue del Retiro er et kjempefin park hvor du kan ta en joggetur, spasertur eller en piknik dersom du besøker Madrid. Parken er enorm og en veldig populær oase for Madrids innbyggere. Her finner du også en innsjø som setter en mer idyllisk preg på parken.

Det kongelige slottet Palacio Real i Madrid bør du ta deg en tur til. Det ligger midt i sentrum og har hele 2800 rom. Det er ingen kongelige som bor der i dag, Kong Carlos og hans familie bor i Zarzuela pallasset utenfor Madrid.

Utelivet i Madrid er særdeles bra. Et stort utvalg av barer og diskotek finner du over hele Madrid. Døgnrytmen til spanjolene er noe annerledes enn hos oss nordmenn. De spiser ikke middag før i 22.00 tiden. Utelivet starter etter kl to om natten og varer til tidlig morning. Sove kan du gjøre du når kommer hjem fra Madrid (eller gjøre som spanjolene: ta en siesta på dagen). Det er også gode shoppingmuligheter i Madrid. Spanias største handlekjede El Corte Inglès finner du selvsagt i Madrid. Her får du blant annet kjøpt de sist moteklær, parfymer, sminke og sko.

Søk etter reiser til Madrid

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Madrid:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 10°C 3°C
Februar 12°C 4°C
Mars 16°C 6°C
April 18°C 7°C
Mai 21°C 11°C
Juni 27°C 15°C
Juli 31°C 18°C
August 31°C 18°C
September 26°C 15°C
Oktober 19°C 10°C
November 13°C 6°C
Desember 10°C 4°C

Prognose for Madrid:

Andre reisemål i Spania