Bilde av Syros

Syros

Syros blir omtalt som Kykladenes dronning pga den fantastiske arkitekturen i hovedstaden Ermoupolis. Byen er en av Hellas vakreste pga alle de flotte herskapshusene og villaene som ble bygget på 1800- tallet.

Det er en fryd for øyet å spasere gjennom Ermoupolis, og beskue alle de vakre husene i nyklassisk stil. Midt i byen ligger et av Hellas flotteste torg med et nydelig rådhus. I bydelen Vaporia bodde øyas skipsrederfamilier, og her kan man besøke byens teater og opera, Apollon fra 1864, som er en mini-utgave av La Scala i Milano. Her ligger også den ortodokse katedralen Aghios Nikolaos.

Det er fra Ermoupolis fylket Kykladene styres. Byen med det elegante utseendet ble grunnlagt av flyktninger fra Lilleasia, Kreta og Chios, og fikk i 1826 sitt navn etter handelsguden Hermes. Etter frihetskrigen mot tyrkerne (1821-1829) ble Ermoupolis symbolet på det gjenreiste Hellas, og snart også hovedhavn og handelssentrum.

Arkitektur fra denne perioden finner man også utenfor selve byen. Oppe i grønne Espiskopio hviler sjarmerende patriciervillaer og alpe-inspirerte hus mellom frukttrær i hager og lunder.

Gode bussforbindelser og korte avstander til Ermoupolis gjør det enkelt å ta seg byturer på dag eller kveldstid. I området som blir kalt "Ta Stena", ligger tavernaene på rekke og rad og kveldsstemningen må oppleves! På kvelden er det også hyggelig nede på strandpromenaden, Akti Ralli.

Syros lever sitt eget behagelige liv uavhengig av turismen. Øya har likevel i mange år vært et yndet feriested for athenere. Bak hovedbyen Ermoupolis hever middelalderbyen Ano Syros seg på Mesovouni-høyden, med den katolske katedralen Aghios Georgios øverst. Her oppe, i den labyrintiske, venezianske gamlebyen, hersker det om dagen en harmonisk ro og om kvelden en fin atmosfære. Syros er kjent for sitt gode kjøkken med spennende spesialiteter. Et besøk på tavernaen "Thea" i gamlebyen anbefales. God mat og fantastisk utsiktt. Smak gjerne på øyas søte spesialiteter, Halvadopides (nugattikaker) og loukoumi (turkish delight).

Her oppe finner man også stedet hvor den velkjente bouzouki-spiller, Markos Vamvakaris, pleide spille. Her kan du være heldig å få med deg en konsert med gresk rebettikamusikk på Vamvakaris sted i Katoga Olilis.

Søk etter reiser til Syros

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Syros:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 10°C 17°C
Februar 14°C 9°C 16°C
Mars 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Mai 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
August 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
Desember 16°C 11°C 18°C

Prognose for Syros:

Kart

Syros

Reisemål i Syros

Andre reisemål