Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Jordan

Topp » Jordan

Jordan
Er du ute etter noe annerledes og eksotisk i ferien er Jordan et godt alternativ. Her får du både en smak av storby, den moderne teknologiske verden samt et arabisk eventyr. Jordan er i dag den "fredlige" delen av Midtøsten.

Jordan har kun kystlinje i sør mot Akababukten og er et gjennomgående ørkeland med store nord-sør-gående fjellkjeder. Det er kun 5 kvadratkilometer igjen med skogkledde områder i landet.

Jordans tidslinje rent historisk strekker seg tilbake til 1200 f.kr. Overalt i landet kan du besøke minnesmerker og bli minnet om en vanvittig rik historie. I 1812 ble oltidsbyen i Petra oppdaget og er i dag en av hovedattraksjonene i Jordan.Denne klippelandsbyen ligger på lista over verdens sju underverk

Jordan er hovedsakelig et muslimsk land med ca. 5.7 millioner innbyggere. Hovedstaden Amman er landets største by med ca. 1.6 millioner innbyggere. Det offisielle språket er arabisk og mange snakker bra engelsk.

Fredag er ukens helligdag i Jordan. Ofte er banker, offentlige kontorer, reisebyråer og noen butikker også stengt på lørdager. Under Ramadan er det ulovlig å drikke alkohol, spise og røyke offentlig fra soloppgang til solnedgang. Alkohol selges ikke i butikkene, men kan kjøpes på større hoteller av ikke-muslimer.

I Jordan er det billig å ta taxi. Til og med på lengre strekninger som mellom Amman og Aqaba. Taxiene har taksameter, men de blir ikke alltid brukt på kveldene. Det er lurt å avtale pris på forhånd.

Veinettet i Jordan er velutviklet og skiltene står på både arabisk og engelsk. Det å leie bil er en god måte å se landet på.
Dødehavet
Dødehavet er 76 kilometer langt og 16 kilometer bredt og ligger i dag over 400 meter under havets overflate. Dette er er det laveste punktet på tørt land noe sted på kloden. Hit reiser mange med hudlidelser som psoriasis, men også med de kroniske sykdommene reumatisme og lungeproblemer. Fordampningen fra sjøen gir luften et høyt innhold av helsebringende mineraler. Dette og stoffene som selve Dødehavet inneholder har gjort at dette området har blitt et sentrum for helsesentre, forskningsinstitutter og spaanlegg.

Badetemperaturen varierer fra 19 grader i februar til 31 grader i august. Dødehavet er dødt i den forstand at ingen fisker eller makrobiotiske vannorganismer kan overleve i sjøen. Det eneste som overlever her er bakterier og sopp. Saltinnholdet i Dødehavet er over 10 ganger så høy som som i de andre havene.

For de som også vil oppleve annet enn spabehandlinger og bading i Dødehavet finnes det flere severdigheter og utflukter i området. Ca. en time unna med bil ligger Amman som er Jordans hovedstad.


» Bilder og kart fra Dødehavet

Aqaba
Aqaba ligger lengst inne i Rødehavetbukta. Den ligger i "inngangen" til ørkelandskapet sør i Jordan.

Vannet i Aqaba er krystallklart og har 500 forskjellige korallarter og 1200 fiskearter. Flere av revene er lett tilgjengelig fra stranden og de fleste dykkesentrene i området har dykkeutstyr til utleie. Det kreves gyldig dykkesertifikat for å dykke, men det arrangeres dykkekurs for voksne, barn og handikappede.

Aqaba har flere strandområder. Alle 5 stjernes hoteller og noen 4 stjerners har direkte tilgang til stranden med bassenger, solstoler, parasoller, dusjer, toaletter, barer, restauranter og ulike vannaktiviteter. Mot en avgift kan de som ikke bor på hotellet benytte seg av hotellets fasiliteter. Aqaba Marine Park og Al-Hafayer er to offentlige strender som ikke tar inngangspenger.

For de som vil oppleve mer enn late dager på stranden så finnes det en rekke severdigheter som er verdt å få med seg i Jordan. Jordan er full av arkeologiske rikdommer. Blant annet så er verdens eldste kirke nylig utgravd i Aqaba. Kirken er fra 300 tallet e.Kr. Klippebyen Petra som er på UNESCOs verdensarvliste er vel verdt et besøk. Wadi Rum er et paradis for naturelskere og blir ansett som ett av verdens mest fascinerende ørkenlandskap.


» Bilder og kart fra Aqaba

Dødehavet | Aqaba