Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Mauritius

Topp » Mauritius

Mauritius

Luksuriøse Mauritius, en drømmeøy i Indiahavet

Mauritius - bare navnet gir sydhavsstemning og får oss til å drømme om palmesus, kritthvite strender og azurblått vann. Øya ligger i Indiahavet, øst for det afrikanske kontinentet og sør for Ekvator. Klimaet er derfor best fra oktober til april, med varme solrike dager, og behagelige kveldstemperaturer. Fra mai til september er klimaet noe kjøligere, men fortsatt varmt. Dagstemperaturene i juli ligger f.eks. på 22-25 grader.

Øya har mange flotte strender, og et rikt undervannsliv, og her vil både den vannsportglade og dykkerglade trives. Alle strendene er offentlige, og øyas beste strender ligger i Belle Mare på østkysten. De fleste strendene er beskyttet av korallrev og inviterer til både snorkling og svømming. Lån gjerne en kajakk på hotellet på legg ut på padletur over korallrev og fargerike fisker.

Mauritius er kjent for høy standard på hotellene og eksepsjonelt serviceinnstilt personale. På 4- og 5-stjerners hotellene har de ansatte ofte mange års utdannelse i hotellfaget, og hotellene kniver om å tilby best mulig service til gjestene. Servicen er personlig og varm, og du skjemmes bort med topp komfort.

Mange av hotellene ligger usjenert til i frodige omgivelser, og du er ofte på hotellområdet store deler av ferien. Liker du å rusle ut av hotellet på kveldstid og spise på ulike restauranter er Grand Baie et utmerket område å bo i. Her finnes restauranter og barer, fornøyelser, og shopping. Også Flic en Flac sør for Grand Baie har et godt utvalg leilighetshoteller med muligheter for self catering.

Med sin uslåelige kombinasjon av strender, hotellkomfort og en tilbakelent atmosfære, har Mauritius blitt en favoritt for bryllupsreisende. Men her vil også familien stortrives. De aller fleste større hotellene er godt tilrettelagt med egne bemannede barneklubber og lekeplasser.

Kart Mauritius

Grand Baie

Prisgunstige og livlige Grand Baie

Grand Baie ligger nordøst på Mauritius, og er i dag en av de mest populære destinasjonene på øya. Her finnes et rikt utvalg av restauranter , barer og kafeer, samt en rekke butikker i alle kategorier. I motsetning til mange av de andre reisemålene på Mauritius hvor man ofte tilbrigner mye av ferien inne på resortene, er Grand Baie et område der det er vanlig å gå ut av hotellene på kvelden. Du kan rusle langs strandpromenaden og spise på ulike restauranter, eller handle egne råvarer og tilberede mat selv hvis du bor på et leilighetshotell, noe det er mye av her. Grand Baie er derfor et prisgunstig alternativ og passer fint for deg som ønsker en livlig atmosfære.

Strendene i Grand Baie når ikke helt opp til de i f.eks Belle Mare, men de er fortsatt flotte, hovedsaklig bestående av små viker og bukter. Hovedstranden har en hyggelig marina med flotte yachter og katamaraner.


» Bilder og kart fra Grand Baie

Belle Mare

Golf og strender i verdensklasse

På østkysten av Mauritius ligger noen av Mauritius mest kjent luksusresorter. Flere av disse ligger langs Belle Mare-stranden, som regnes for å være en av de beste på øya. Her er tempoet roligere enn i Grand Baie og Flic en Flac, og det er godt tilrettelagt slik at man for det meste oppholder seg på hotellområdene. De større hotellene har flere restauranter å velge i, både buffet og à la carte. Maten holder høy kvalitet, og det er vanlig å inkludere flere måltider på forhånd. Prisnivået er tilnærmet norsk og det vil raskt lønne seg med f.eks halvpensjon eller all inclusive.

Belle Mare kan skimte med noen av øyas beste golfbaner, to av disse har Championship-status og benyttes til den årlige Mauritius Open-turneringen.


» Bilder og kart fra Belle Mare

Flic en Flac

Familiefavoritten Flic en Flac

Mauritius' vestkyst ligger den lille byen Flic en Flac, som opprinnelig var en liten fiskerlandsby, men i dag fremstår som et godt utbygget turistområde med en rekke tilbud og aktiviteter. Det er omtrent en time å kjøre fra flyplassen. 45 minutter nord for Flic en Flac ligger livlige Grand Baie.

På denne siden av øya er været litt mer stabilt enn på østkysten, og badeforholdene er mer barnevennlige. Vestkysten skjermes for vinden som ofte blåser fra sør-øst, og dette gir lite bølger og veldig gode dykkeforhold.


» Bilder og kart fra Flic en Flac

Grand Baie | Belle Mare | Flic en Flac