Billigste pakkereise:
Viser av reiser.
Vis flere og endre >>

Praha

Topp »  » Praha
Klikk på bildet for å se neste
  Neste 
Praha
Praha er en flott, vakker og levende by som alle burde besøke minst en gang i livet. Praha er en hyggelig og kompakt by, full av museer, gallerier og arkitektoniske mesterverk

Praha er Tsjekkias hovedstad og ligger ved elven Moldau og ligger midt i Böhmen og har siden middelalderen vært et naturlig kulturelt og handelsmessig sentrum. Praha er uten tvil en av Europas vakreste byer og står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturminner. Praha har bevart sin flotte arkitektur som kommer fra flere tidsepoker, fra gotisk, rokokko, renessanse til jugend stil.

Det er mye man bør se når man først er i Praha. Karlsbroen er et must å få med seg når man først reiser til Praha og det gjelder også rådhuset med det astronomiske uret eller det gylne smuget der husene en gang var bebodd av de kongelige gullsmedene. Man kan heller ikke reise til Praha uten å besøke en av de gamle ølstuene som brygger sitt eget øl for å innta en ekte Praha pils.

Når det gjelder shopping i Praha kommer man ikke utenom krystall. Praha har et stort utvalg av butikker som selger flotte krystallysekroner i tillegg til glass, vaser, diverse pyntegjendstander og figurer i alle størrelser og prisklasser. Når det gjelder shopping av sko, vesker skinn og klær finnes det flere store varemagasin og spesialbutikker i Praha, og her kan man gjøre en skikkelig bra handel. Det finnes også i Praha et stort utvalg av butikker og merkevarer for den som ønsker mer eksklusiv shopping.

Det er et livlig og hyggelig uteliv i Praha med en lun atmosfære og holder ennå et meget gunstig prisnivå. I Praha finnes det et stort og variert utvalg av restauranter, kafeer, puber og barer på begge sider av Karlsbroen som binder sammen den nye og den gamle bydelen.

I Praha finnes der noe for enhver smak og alder. En reise til Praha vil man ikke angre på!


» Kart over Praha
Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha
Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha
Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha Bilder fra Praha